reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Co do cukrów ...wczoraj grzeszyłam ciastem.....od dziś mierzę oprócz śniadania bo zawsze wtedy jestem z małą na spacerze i nie ma jak umyć rąk....
Po obiedzie 121 po gotowanej marchewce, ziemniakach i 2 udzikach gotowanych,
na czczo 83 ...

reklama
Emka - na brzuchu musisz kłaść żeby cwiczyla głowkę, i nie przejmuj się każde dziecko w swoim czasie.
Gabrielko - dałam mojemu marchewke z ziemniakiem i wyszły mu takie drobniusienkie miniminiturowe kropeczki na policzkach i łuku brwiowym.a dzis dostal marchewke z jablkiem i cały sloik wtrynił.

a ja sie boje klasc ja na brzuchu :( bo wtedy sie wierci i mysle ze cos ja moze boli :|
i wiem ze nie podnosi glowki przeze mnie bo jej nie klade na bebeszku :(
musze sie przemoc albo wychodzic na godzinke a tata bedzie kladl na brzuchu i na to patrzyl :( ;p
zapisalam ja na rehabilitacje.. wolne miejsce za 2 miesiace hahaha ;/
prywatnie chyba trzeba bedzie :|

Emka czym więcej kładziesz dziecko na brzuszku tym więcej ono ćwiczy. Zachowujesz się jak Natanka dziadki :) Nie kładź bo on nie lubi i to prawda, ale zauważyłam , że czym więcej kładę tym dłużej leży, myślę, że dziecko musi się samo przemóc.

Maria z tego co piszesz to wychodzi , że Bartuś ma uczule nie na ziemniaki. Dziewne, bo ziemniaki raczej nie uczulają. Mój uwielbia gruszke willams i dynie z ziemniakami :) i zauważyłam, że coraz mniej pije mleka. Powinnien 180 4 x dziennie a rano 180 wypije na raty później może z 60 i już po deserku dzisiaj wypił 140 no o 22 pewnie ze 150,.

Assica jeżeli chcesz to zapytam koleżanki jaki krem stosuje u swojego synka bo on ma coś jak skaza białkowa ale czasami aż ma strupki i ten krem pomaga, koszt to jakieś 30 zł ,ale starcza.

Dziewczyny co z kremami z filtrem 50???? Jaka firma? Kupiła już któraś???

Aureolcia ja pewnie bym poszła choćby przed kościół, żeby nie wchodzić do, i tak jak pisze Assica to od Ciebie będzie zależeć. ja jak było zimno to absolutnie nie wchodziłam do sklepu, teraz juz chodze bo nie musze dziecka rozbierac.

po obiedzie 103 po 2h, 1,5 talerza pomidorówki z makaronem i 200ml sok z marchwi świeżej.

na podwieczorek kawa z serkiem homogenizowanym z musli i pół batona :(

Ostatnia edycja:
No ja ewentualnie gdyby się udało to chciałabym iść do kościoła i na obiad do lokalu i do domu:tak: A tak na marginesie to bratowa tej koleżanki to chyba pobiła mistrzostwo świata, bo tydzień po porodzie odprawiała w lokalu chrzciny dla swojego dziecka :szok:

emka ja tez tak jak ty reagowalam i kladlam na minutke lub pol kilka razy dziennie, a czasem dzien przerwy a teraz juz sam lezakuje po 10-20 minut na brzuchu.
a gabrielko dalej tylko 1 raz dziennie dajesz 1sloik? moj tez coraz mniej ssie mnie i probuje dac soczek jablkowy ale on nic nie chce nie wiem co sie dzieje.
ja mojemu myje twarz rano i wieczorem zwykla woda i nigdy niczym nie kremuje twarzy tylko po kapieli oliwka smaruje cialo poza twarza wiec kremu 50 nie mam.
a w ten weekend mam wesele gdzie jestem swiadkowa wiec musze isc ale baaaaaaaaardzo sie boje ze moja mama padnie i bartek z nia a ja na weselu z nimi :-) niechetnie ide bardzo.

gabrielka byłabym wdzięczna...może emolium-krem specjalny-dziś kupiłam no i ma działać p/świądowo ale nie zauważyłam jak na razie efektu.

No właśnie tak jak pisze Maria takie mini mini kropeczki tylko to dziecku jak się coś zje to chyba o wiele póżniej wyskakuje.

Co do główki...właśnie dziś mała położyłam i się wystraszyłam że jej nie podniosła a jeszcze prędzej umiała:szok: no i to był moment a potem wyk.

Aaaaaaaaa ten tekst o tym że było to 25 kg temu to się tak roześmiałam,że aż mała się wystraszyła.

Mam 38 gorączki moge wziąść Apap???...jaka temp.najwyższa może być przy karmieniu piersią?...
Chyba mi cycuszki przewiało jak wieszałam pranie i może stąd ta temp:(

reklama
Do góry