reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dzięki Majka, ale jak sobie pomyślałam, że tak mam z tym wszystkim to ... hm ale spróbuje, narazie mamjeszcze vichy to to zużyje. Ten wosk napewno finansowo mniej wyjdzie. Takie odpowiedzi lubie, żadnych dodatkowych pytań :)

reklama
dzis.jpgbartek25.jpg

Witam słodkie.

Dzieciaczki słodkie....to zdjęcie z tv suuperowe-zastanawiałam się jak zostało zrobione ale już wszystko jasne...

gabrielka a Twój rzeczywiscie uśmiecha się po mamusi.

Odkładałam małą chyba z 6 razy do lóżeczka i tyle chciałam napisać i tyle zapomniałam bo czytałam na raty.

Co do majtek polecam siateczkowe-przynajmniej jest dostęp powietrza.....

Któraś mówiła że to nie sprawiedliwe o karmieniu a więc okazało się agga jednak nie ma mleczka i musi dokarmiać sztucznym...miejmy nadzieję że się wszystko uda.

A co do wosku to tez potwierdzam że jest super-stosowałam przed ciążą i urodzeniem ale teraz gdy naprawde by się prztdał nie mam na to czasu.

I jak poduszka???Mam nadzieję że się sprawdzi w nocy.....

Witam także nową mamusię...której jak zauważyłam na suwaczku zostało nie wiele czasu.....i niechaj się już za bardzo nie stresuje tymi wynikami pod sam koniec....

Aaaaa zauważyłyście że Agi-S dawno nie było? mam nadzieję że u niej wszystko dobrze.

Gabrielka młody ma fajną czapkę :-) Widze że u Ciebie dzieci się później chrzci, bo u mnie jak mają ok. miesiąca...

Poduszka przetestowana i rzeczywiście śpi się lepiej, brzuch tak nie ciągnie i lepiej się oddycha. A ja chyba się zdecyduje na te majtki z siateczki.

Tak się dzisiaj zastanawiałam nad normami. Bo ja np. mam takie same jak nie ciężarówki czyli na czczo do 110 a po godzinie do 140 a tutaj czytałam że ciężarówki mają inne normy na czczo do 90 a po godzinie do 120 i tego nie kumam:baffled: Przecież gdyby nie stwierdzona cukrzyca to mogłybyście mieć takie pomiary jak nieciężarówki i by było ok?? A w ciąży taki ostry rygor?? Mam nadzieje że ktoś zrozumiał o co mi chodzi :baffled:

Od kilku dni swędzi mnie brzuch, mimo że smaruje go kremem, masakra :no:

gabrielka - powiem szczerze ze ten opis czynności trwał dłużej niz ich wykonywanie wiec sie nie zrażaj :) i ciesze sie ze pomoglam :)

fajne fotki wrzucacie kobiałki :) dzieciaczki słodziaczki :)

aasica a aga kiedy wychodzi? bo u nas wypuszczają po 5 dobrach od cesarki i czy wiadomo co tam u nich z tymi cukrami po badaniach?

aureolcia - ja cie zrozumialam i tez sie na te normy buntowalam - ale lekarka mi wytłumaczyla i potwierdzilam to sobie jeszcze gdzies na necie - ze niestety podobno ostatnie badania wykazały ze jednak kobiety w ciąży w odróżnieniu od nieciężąrnych charakteryzują się dużo niższymi poziomami cukru i stąd tez te normy zostaly zaostrzone :) tak mi lekarka to przedstawila ale ja to sobie tłumaczę tak ze skoro wczesniej ciezarowki mialy normy jak normalni cukrzycy i bylo z nimi wszystko ok to ja przynajmniej tak bardzo sie nie stresuje jak swoje normy przekraczam :)
a co do brzucha.... hmm mnie po takim swedzeniu pocielo kilka tygodni temu mimo smarowania na wszystkie mozliwe strony... ostatnio jakos mam spokoj i mam nadzieje ze wiecej juz nie bedzie ... te co sie zrobily to juz i tak mi wystarcza :/

Gabrielka - super twój maluch i jak sie śmieje - mój jak tylko wyjmuję aparat odrazu grobowa mina albo język wyciąga. I taką czapę idiotyczną też mam na chrzest :)

Co do majtek - kupiłam takie co w supermarketach sprzedają babyone czy coś - 5 sztuk - i dobrze że kupiłam - bo innych bym na ten szef nie zalożyła - tylko muszą być duże inaczej wejdą na sam szef i nie da się tak nosić - i też mnie opieprzali lekarze że gacie w ogóle jakieś mam !!! ale bez gaci się nie da!!

Emka - więc tak - tu na dole jest na różowym tle : " + odpowiedz na ten temat" tam wejdz i jest pasek narzędzi : AA/B/I/U/A/ jakaś kula ziemska chyba/ i takie okienko z drzewkiem w środku- na to kliknij i otwiera ci się okienko i pyta czy wkleić obrazek z internetu czy z komputera - wybierasz z komputera i szukasz swojego zdjęcia i dodaj i koniec filozofii. Nie wiem czy co kolwiek zrozumiałaś :) Powodzenia

reklama
Gatki siatkowe polecam szczególnie po cc, bo rana ma czym oddychać. I racja że lepsze za duże - do pępka najlepiej. A co za zwyczaje że majtek nie można w połogu mieć? To mają odchody porodowe po nogach lecieć??? Poprzednie 3 porody w Ś-ciu w przeciągu 12 lat i jak położnica wstawała od razu mogła majtasy naciągać ( czy po cc czy sn).
Proszę o informacje na temat poduszki która przynosi ulgę po cc, bo coś wspominałyście a ja byłabym zainteresowana.

Do góry