reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

ja zmierze w przerwie CSI na AXN ;)
na wysokosci pepucha mierzymy :D
ciekawa jestem :D

przy lustrze wiec idealnie na wysokosci pepucha - 115 :D

Ostatnia edycja:
reklama
Hehe, ja dzisiaj mierzyłam po tym jak się babeczka w agencji PKO spytała, czy bliźniaki będę miała :p

Tak więc na wysokości pępka - 130 (od grudnia więcej o jakieś 15cm) :p

Witam z rana słodziutkie mamusie:-):-):-)
Ależ tu się działo wczoraj, jak was poczytałam to i ja chyba zaczynam rodzić:-) normalnie kocham swoją podświadomość działa na wysokich obrotach:-)
A moje cukierki wczoraj zaskakujące po pośniadaniowym szoku 175 po obiedzie 129:-) a po kolacji 102:szok::szok::szok: już miałam ochotę na lody ale się powstrzymałam żeby poranny był dobry.

powiedzcie mi kobietki ile razy w tygodniu jecie jaja? bo ja bym mogła jeść codziennie bo cukry ładne ale mówili mi że tylko raz w tyg wolno mi:cool:

Kchasia znalazłam dobry sposób na duże krople krwi:-) na stojaka kuje palucha opuszczam rękę w dół i po kilku sekundach pojawia sie bez problemu:-)

kurde dziewczyny u mnie tylko 102:zawstydzona/y: i wszyscy mówią że malutki, tylko czy aby nie za mały??

to ja 115 i zara rodze wiec faktycznie nie duzy :|
myslalam dzis o 1 ze bede jechac rodzic :|
brzuch mnie bolal przez prawie godzine
byla kupka i byl niesamowicie twardy..
wzielam no spe i zasnelam :)
a teraz luzik ;) wiec chyba jeszcze nie czas ale czuje ze juz niedlugo ;) pakuje sie dzis no i wyjde z domu obowiazkowo ! :-D

ja obudziwszy sie dzis kolo M pomyslalam ze tez mam ochote na .. jaja ;)
zaraz poczytam ile jakie i jak czesto mozna ;)

mozna ale tylko smazone albo na twardo :)
nie napisane o ilosci ;)
optymalnie zjem 2 ;p

Ostatnia edycja:
:-):-):-) no zwaliłaś mnie z nóg haha, moje jaja poszły do pracy zanim otworzyłam oczy:-) więc pocieszyłam się kurzęcymi i kurde 143:wściekła/y: ja dzis tez na spacer sie wybiore:-) wczorajszy mi pomógł. no właśnie mały, tylko czy nie za mały?
Doris jak się pokażesz to zmierz brzuszek bo na tym samym etapie jesteśmy

czyli na sniadanie co drugi dzien po dwa jaja moge wtrzachnac:-) bo chleb wyeliminowałam ze swojej cudownej diety, tylko ten deskowy na razie pozostanie na kolacje

Witam słodziutkie:-)
Madzia zmierzyłam brzuszek i 96 wiec najmniej chyba biorąc pod uwagę że grama tłuszczu nie mam już chyba nigdzie :-)za tydzien ide na usg z opisem więc zobaczymy wielkością brzucha raczej nie ma się co sugerować czytam i czytam i jedne mają 100 w 20 tygodniu inne w 39 róznie zależy od indywidualnej budowy ciała.
A co do jajek to ja jedno na twardo na śniadanko pochłaniam do tego 3 kromki pieczywa wasa 3 plastry wędliny ogórek pomidor oto zestaw obowiązkowy i cukry po takim śniadanku zawsze do 120 mam wiec tez nie mało rano zawsze mam najgorsze w ciągu dnia ale w normie organizm musi się rozchulać niestety.
Madzia nie stresuj się tak jedż na te Karową pokaz im te wyniki powiedz co jadłaś zaradzą coś.

Doris i tak to jajo codziennie na śniadanko?
ja już się tak gimnastykuję z tym śniadaniem że nigdy w życiu tak się tyle nie naćwiczyłam:-):-)
Jutro do nich zadzwonię i zobaczę co powiedzą, już niech dają tą insulinę bo człowiek nie może zjeść porządnego śniadanka.
Doris to rzeczywiście malutki:-):-):-) po mnie w 20 tyg to nic nie było widać żem ciężarówka.
Ja za dwa tyg ide na usg i zobaczymy czy mój pączuszek rośnie prawidłowo:-)

Jaja lubie wiec jem często ostatnio codziennie albo kiełbaskę z piersi z kurczaka koło mnie w sklepie są rewelacyjne po tym cukry jeszcze niższe lubie tez ser żółty jem rycki i w ogóle nie podnosi cukru.
No brzuszek malutki w obwodzie za to mały ruchliwy strasznie troche sie martwie tą moją wagą ale jak doktorka mówi że jest z małym ok i widzi to na usg to trzeba się tym sugerować, jak byłam w 28 tygodniu to miał wagi 1200 średnia waga więc teraz też nie powinno być żle.

reklama
na pewno nie ma się czym martwić, mi moja mówi żebym też się nie martwiła że po porodzie będzie mniej do zrzucenia.
to ile miałaś już usg? ja dopiero 2 ostatnie w 21 tyg. i mała ważyła 502g:-):-):-)

Do góry