reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witam dziewczyny
Dziś zmierzylam cukier po sniadaniu: 1 kromka z konfitura z czarnej porzeczki, 3 lyz platkow owsianych na wodzie, 1 banan i 2 kawalki babki - po 1h 92, po 2h 107:-) takze cukrzyca poszla w niepamiec;-)

Emka, Assica nie przejmujcie sie cukrami po porodzie bo one wariuja. ja mialam 171:szok:
Emka jak bedzieesz miala swoje malenstwo przy sobie to bedziesz pragnac a]by urlop trwal wiecznie;-)

reklama
oj zobaczymy ;p moze tak bedzie ;p
po ciazy trzeba stosowac tez jakas diete jesli sie karmi piersia prawda ?

a ja jem ryz brazowy i fasolke szparagowa z czosnkiem z patelni :D mmm :D

wiec jak to jest. jezeli sie zglaszam dzien po terminie porodu to maja obowiazek mnie przyjac czy nie ?

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny ale sie rozpisalyscie ostatnio, wow:))):tak::tak:;-).
U mnie wszystko w porzasi, wczoraj po usg wyszlo nawet ze szyjka sie wydluzyla, co prawda jeszcze czasem mam plamienie tzn. uplawy sa zabarwione, ale lekarz mowi ze moge tak miec do konca ciazy, tym bardziej jak bede chodzic- w poprzedniej nie mialam ale co ciaza to inna . Ja ostatnio cukry na czczo pomiedz68 a 83. Po jedzonku tez tak samo ale 2 godz. bo tak mierze, po godzinie tylko czasem sprawdzam i raz jest dobrze a raz powiem ze wysoko.

Hej Słodkie Mamusie,

Mój Kochany kupił mi wczoraj glukometr Accu Chek Active i już pierwszy poranny pomiar na czczo mam za sobą - wynik 84. Wczoraj wieczorem zjadłam ok. 23 kromeczkę pieczywka żytniego z plasterkiem pieczonego kurczaczka z sałatą lodową i papryką. Po śniadanku (3 kromki pieczywa żytniego z 3 plasterkami pieczonego kuraka z sałatą lodową i połową papryczki + kawa z mleczkiem 0.5%) wynik 140 po 1 h.

Mam do Was pytanie odnośnie igiełek w nakłuwaczu. Czy używanie jednej igły kilka razy nie ma wpływu na prawidłowy wynik pomiaru? W sklepie sprzedawca zwracał na to uwagę mojemu M, że można kilka razy tej samej igiełki użyć.
A no i czy Wy też macie problem z uzyskaniem kropli krwi? U mnie po nakłuciu muszę ścisnąć palec, żeby się pojawiła, bo sama nie chce wyjść.

Miłego dnia Wam wszystkim życzę.
Jesli o mnie idzie to ja nie jem pozniej niz 21 i te ostatnie jedzonko to zwykle owoce:)))
Igly w nakuwaczu mozesz uzywac do momentu az sie stepi, co prawda mozna ja zmieniac raz dziennie, ja czasem tak robie ale ja mam igle na ubezpieczenie i jak dostane 100 paskow to mam 100 igiel, awiec u mnie to troche sie ich plata, a nawet przy kolejnych pobraniach paskow zwykle za igly dziekuje. Wiesz ja tez po nakuciu czesto musze wycisnac krew i nikt mi nie mowil ze to falszuje wyniki, jak lezalam w szpitalu tez tak robia. A wlasciwie zawsze mi mowiono zeby pierwsza kropelke wytrzec i dopiero mierzyc z nastepnej. No ale co kraj to obyczaj.

dziewczyny powiedzcie mi bo po obiedzie(pulpeciki,kasza gryczana,brokuły) miałam 98 tyle że po 1,5 godz. bo troszke mi się przysnęło. czy nie za niski wynik jak do tej pory miałam po 130,152,161??? aż w szoku byłam:szok::szok::szok:

Ja mam uniwersalny nakłuwacz za 20 zł. Pewnie te firmowe są droższe ;-)

to widzisz dobrze trafiłaś, bo ja chyba na zdzierców się nadziałam ach mało im jeszcze że się na wszystko wydaje, leki wizyty, badania. kurde opiekę to ciężarne powinny mieć pierwsza klasa a nie na każdym kroku olewka i łaska, i co się dziwić zwykłym ludziom jak służba zdrowia nas tak traktuje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

dziewczyny powiedzcie mi bo po obiedzie(pulpeciki,kasza gryczana,brokuły) miałam 98 tyle że po 1,5 godz. bo troszke mi się przysnęło. czy nie za niski wynik jak do tej pory miałam po 130,152,161??? aż w szoku byłam:szok::szok::szok:
Najwazniejsze ze to taki pozytywny szok. Ja jak lezam w szp;italu to wiekszosc czasu przelezalam i przespalam i cukry byly super:")))

no ciesze się tylko jakoś trudno uwierzyć:-):-):-)
kurde właśnie podle przez całą ciąże tylko jedna dziewczyna pod gabinetem ustąpiła mi miejsce, a tak odwracają głowę i udają że nie widzą:wściekła/y: do lekarza też to samo, siedzą kobitki po receptę czy z czymś takim a żadna nie przepuści, w sklepie to samo a raz jak stanęłam przy kasie dla ciężarnych i do 5 produktów to się tylko na mnie patrzyli i sapali. wszędzie gdzie nie pójdę to znieczulica totalna i pewnie sobie myślą "chciałaś dzieciaka to sobie teraz cierp".
jedna baba starsza jak zobaczyła mnie i inną ciężarną to skomentowała tak:" tylko się kocą, a dzieci to im się nienormalne urodzą" i jeszcze jakieś głupoty już nie wytrzymałam i posłałam jej wiązanke bo aż mnie krew zalała i tylko jedna kobitka jej zwróciła uwagę a reszta cicho ciemni:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
dziś się przewróciłam jak wyszłam z autobusu, za mną ludzi multum i tylko patrzyli aż się podniose sama.
teraz to śmiać mi się chce z tego bo wyglądałam jak rozdarta żaba haha

reklama
Do góry