reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Do tylu tak fajnie sie patrzy- tak nie dawno mala sie u mnie urodzila a teraz juz sie ze mna po swojemu kloci- ma juz swoje zdanie, a jak sie ja ubiera i patrzy na takiego golaska to juz taka wielka ze nie potrafie sobia za bardzo przyponiec jej jako malenstwa.
No fakt tez piszesz o tej walizce- az trudno mi to sobie w glowie poukladac ja tu jade do szpitala jak stoje mam tylko swoja torebke, w ktorej musze miec dowod i ubezpieczenie, czasem kobiety jeszcze papiery ciazowe- ja tego nie musze bo chodze na klinike gdzie bede rodzic. Na wyjscie dla maluszka potrzebuje tylko ubranko i fotelik, cala reszte dostaje ze szpitala:)))

reklama
Witam słodziutkie.

U mnie z rana 80:cool2:.
Nie musze leżeć , ale tak odpoczywam bo wiem że to dobrze robi.....
.a jak mam tą bakterię to może się wcześniej zacząć a tego bym nie chciała jeszcze......niech tam mała sobie jeszcze pobędzie...

....no i ani razu mi jak jestem w domciu dzięki temu nie opuchnęły nogi:tak:

AgaS spróbuj codziennie tak poleżeć nic nie szkodzi a może tylko pomóc:tak:...

....może dzięki tomu choć na trochę uda Ci się uniknąć ciągłego leżenia.

hmm nie wiem moze z 3/4 szklanki tych cini minis i mleczko :) i cukier po dobry :) jednak wczoraj juz nic nie jadlam a i tak od 3 w nocy mam problemy z brzuchem :/ musze do wc chodzic co chwile ;/ pewnie za kare za tego mcrojala ;) dzis na ktg chyba sobie pojde i zrobie badanie wr i hbs :) zapomnialam zmierzyc cukier ;) aaaaaa chwilke ide zmierzyc ;) eee 112 :/ przez lyzeczke cukru w kawie :(

Witam słodkie mamusie:-)
U nas w porządku, jeszcze gdyby nie podkowy pod oczami hi hi to było by super;-) . Moje maleństwo ma juz 8tyg, w sobote bedzie 2 miesiace - ale ten czas leci. Nadal ma kolki, a bardziej wzdecia bo malo placze tylko widac ze brzuszek go boli bo sie prezy przez co w nocy robi to podczas snu i ja nie spi:tak: - przewrazliowiona mamusia:sorry2: Wlaśnie śpi na brzuszku wiec moge nadrobic zaleglosci, staram sie Was czytac choc malo pisze to powiedzmy ze jestem na bierzaco. Jak tak piszecie co jecie - hm ale bym zjadla jajeczniczke:-Dnarazie moge p tym zapomniec. Po zabiegu martwilam sie ze strace pokarm ale w miare jest ok choc pije herbatki laktacyjne w szaszetkach - nie sa slodzone, to mialam ostatnio tak ze co godzine malego karmilam bo plakal ale w nocy potrafi wytrzymac nawet 4godz. :tak: Wczoraj sprobowalam zjesc batona i niestety w n ocy bolal go brzuszek wiec musze sobie odpuscic - a tak mi sie chcialo. Ze slodkosci jem drozdzowki i dzem z czarnej porzeczki i swojskie ciasta. Po za tym mam wrazenie ze jem na okraglo to samo, ale cos za cos;-)

Wy juz wkrotce tez bedziecie mialy swoje malenstwa przy sobie - ale ten czas szybko mija:-D
Trzymam kciuki za wszystkie

To mój Natanek:-)

Załączniki

• DSC01463.jpg
    DSC01463.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 35
  • DSC01434.jpg
    DSC01434.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 35
Gabrielka jak miło Cię czytać.....:-):-)

Ale synuś jest słodziutki i taki mulacik....chyba że tak na zdjęciu wyszedł.

A jak brałaś ten antybiotyk po zabiegu to dawałaś małemu butelkę???
czy są jakieś antybiotyki przy których można karmić...

I jakie masz te herbatki w saszetkach nie słodzone???

Bo u mnie w aptekach tylko te w granulkach słodkie...a ja nigdy nie słodziłam i tego pić nie będe:baffled:

ahhhh nijak ;)
poszlam okazalo sie ze nie ma lekarza ze bedzie jutro wiec ide jutro :) zrobilam wr i antygen hbs wynik po 18 ale odbiore tez jutro ;)

reklama
Assica jest ciemniutki, ja tez mam ciemniejsza karnacje, a moj ulubiony napoj to... sok marchewkowy:-D
Po zabiegu nie karmilam 24h tzn dokladnie od podania mi znieczulenia bo dostalam glupiego jasia to 24h. Na antybiotyki dostalam recepte i bralam 20szt, wczesniej zaznaczylam ze karmie wylacznie piersia. przez te godziny byl na butli, z jednej strony wygodne bo zje i 3h spokoj ale ta bliskosc jest rewelacyjna. przez te godziny sciagalam pokarm co 3h, w nocy nastawialam budzik.
Herbatki kupuje w rosmann, albo w zielarskim. W rosmannie sa hipp w saszetkach i niemieckie wyprodukopwane dla rosmann. przede wszystkim sa tansze z hipp koszt 9zl, babydream z rosmann 5 zl a w zielarskim kolo 9zl, a te granulowane koszt kolo 18zl. herbatki mozna pic juz przed porodem:tak::tak::tak:

Do góry