Właśnie wróciłam od lekarza i mam mega załamke. Siedzę i ryczę. bardzo boję się o mojego maluszka bo przez tydzien przybrał tylko 50g i waży 2191g. Mieli ciąć 17 grudnia a ze względu na wagę małego 17 mam jeszcze wizytę u lekarza i wtedy zapadnie decyzja o cięciu. najprawdopodobniej bede w szpitalu na świeta. Na dodatek nie ma odwiedzin więc święta spędzę sama z małym w szpitalu. :-

-

-( te kłucia które czułam w połączeniu z dziwnym uczuciem dały dwa cm rozwarcia. Lekarz mówi, że do cięcia powinien dociągnąć do 2,5 kg. Mam nadzieję, że to wszystko dobrze się skończy bo mam już serdecznie dość. Chciałabym już być z maluchem w domu...

mcgosia83 dlaczego chcesz czekać aż do wizyty u gina? test obciążenia glukozą możesz zrobić bez zlecenia lekarza, nie musisz miec przekazu. To badanie nie jest drogie. Jeżeli wprowadzisz dietę a test zrobisz po miesiącu jej stosowania to i tak to nie będzie miało wpływu na wynik. Jeżeli z Twoją trzustką coś jest nie tak to mimo diety i tak to wyjdzie w badaniu. Nie da się tego obejść. Na pocieszenie poweim Ci, że wiele dziewczyn miało kiepski wynik po 50g a po 75 wszystko było ok. Więc głowa do góry. Nie zakładaj od razu najgorszego bo mioże się okazać, że Ciebie to nie dotyczy.

Oczywiście napisz jak zrobisz test na 75g. A może zadzwoń do swojego gina i powiedz jaka jest sytuacja?