reklama
Witam dziewczyny,
Podczytuję was czasem, ale mało mam czasu, żeby coś napisać.
Po pierwsze pozdrawiam wszystkie słodkie mamusie.
Po drugie - trzymam kciuki za te, które już na finiszu - Hidi, AgMich i chyba Kuroslaw następna.
Ja po porodzie rzadko mierzę cukier, bo nie pamiętam już o tym, ale jak mierzę to jest ok, a diety cukrzycowej już nie trzymam. Ale przyznam, że trochę za nią tęsknię. Była bardziej urozmaicona niż moja obecna dieta.
Jeśli chodzi o laktator, to ja mam po pierwszym dziecku ręczny Aventu. Dobry jest, ale u mnie mało używany - z córką jeszcze go czasem używałam, ale teraz po porodzie jeszcze ani razu nie miałam okazji. Trochę mało miałam pokarmu, teraz już jest ok, nie musze już dokarmiać synka, ale ani z pierwszym dzieckiem, ani z drugim nie wiem co to jest nawał pokarmu. Dlatego też myślę, że nie warto na zapas inwestować w drogie laktatory. Najwyżej później się dokupi
Herbatkę laktacyjną zaczęłam pić dopiero po porodzie. Kupiłam Hippa słodzoną - bo teraz już mogę, ale z tego co wiem, to są też opcje bez cukru.
Podczytuję was czasem, ale mało mam czasu, żeby coś napisać.
Po pierwsze pozdrawiam wszystkie słodkie mamusie.
Po drugie - trzymam kciuki za te, które już na finiszu - Hidi, AgMich i chyba Kuroslaw następna.
Ja po porodzie rzadko mierzę cukier, bo nie pamiętam już o tym, ale jak mierzę to jest ok, a diety cukrzycowej już nie trzymam. Ale przyznam, że trochę za nią tęsknię. Była bardziej urozmaicona niż moja obecna dieta.
Jeśli chodzi o laktator, to ja mam po pierwszym dziecku ręczny Aventu. Dobry jest, ale u mnie mało używany - z córką jeszcze go czasem używałam, ale teraz po porodzie jeszcze ani razu nie miałam okazji. Trochę mało miałam pokarmu, teraz już jest ok, nie musze już dokarmiać synka, ale ani z pierwszym dzieckiem, ani z drugim nie wiem co to jest nawał pokarmu. Dlatego też myślę, że nie warto na zapas inwestować w drogie laktatory. Najwyżej później się dokupi
Herbatkę laktacyjną zaczęłam pić dopiero po porodzie. Kupiłam Hippa słodzoną - bo teraz już mogę, ale z tego co wiem, to są też opcje bez cukru.
aasica
Fanka BB :)
Hidi GRATULACJE!!!!
Jak dobrze że mała jest zdrowa, oby mamusia także szybko wróciła do normy:-).
Basiu a jak teraz Twoja dieta karmiącej.Czego jesz najwięcej??
I kiedy kazano zrobić Ci test obciążenia??ostatnio czytałam że każą jakoś po 6 tyg.
Jak dobrze że mała jest zdrowa, oby mamusia także szybko wróciła do normy:-).
Basiu a jak teraz Twoja dieta karmiącej.Czego jesz najwięcej??
I kiedy kazano zrobić Ci test obciążenia??ostatnio czytałam że każą jakoś po 6 tyg.
Ostatnia edycja:
Hidi super!!! :-)
Basia: ja mam nadzieję dociągnąc do stycznia, chyba, że splot nadciśnienia i położenia dzieciaczka spowoduje cc za dwa, trzy tygodnie.
Jest kilka kandydatek przede mną
Dziewczyny, dzięki za odp. w sprawie laktatorów. Nie będe w takim razie jeszcze kupować, poczekam do porodu i zobaczymy ile tego jedzonka będzie dla Małego
bardzo sie dzisiaj dwa razy zdziwiłam: na obiad zjadłam dwa ziemniaki + pora smażonego w jogurcie z odrobiną parmezanu + surówka z czerwonej kapusty chyba z jabkiem i cukier po tym 139!!! a potem kolacja: pęczak + buraczki zasmażane (doprawione też cukrem) i 93 po 1,5 godziny (wczesniej nie mogłam mierzyć). A ja obstawiałam te wyniki na odwrót!!! Czuję się oszukana...
Ponoć ta hemoglobina glikowana to przy insulinie ma tylko jakies znaczenieu mnie w każdym bądź razie wyszła 5,1 przy normach 4,0-6,0.
Basia: ja mam nadzieję dociągnąc do stycznia, chyba, że splot nadciśnienia i położenia dzieciaczka spowoduje cc za dwa, trzy tygodnie.
Jest kilka kandydatek przede mną
Dziewczyny, dzięki za odp. w sprawie laktatorów. Nie będe w takim razie jeszcze kupować, poczekam do porodu i zobaczymy ile tego jedzonka będzie dla Małego
bardzo sie dzisiaj dwa razy zdziwiłam: na obiad zjadłam dwa ziemniaki + pora smażonego w jogurcie z odrobiną parmezanu + surówka z czerwonej kapusty chyba z jabkiem i cukier po tym 139!!! a potem kolacja: pęczak + buraczki zasmażane (doprawione też cukrem) i 93 po 1,5 godziny (wczesniej nie mogłam mierzyć). A ja obstawiałam te wyniki na odwrót!!! Czuję się oszukana...
Ponoć ta hemoglobina glikowana to przy insulinie ma tylko jakies znaczenieu mnie w każdym bądź razie wyszła 5,1 przy normach 4,0-6,0.
Wiadomość od Hidi: Urodziłam dziś Zuzie. Jest zdrowiutka. 56cm, waga 3180. Pozdrowionka dla cukrzycowych mamuś.
Hidi - cudowna wiadomość gratulacje!!! Zuzia - witaj na świecie i bądź zdrowiutka
AgMich - dzięki za cynk
Ja mam ręczny avent, tak jak przy poprzednim dzidziusiu. Chciałam elektroniczny - on jest genialny - skrzyżowanie ręcznego i elektrycznego - zaczynasz pompować sama, a potem laktator sam powtarza twój rytm i siłę pompowania! no ale nie kupiłam przed porodem, a potem nadeszła trzecia doba i mąż do tesco 24h nad ranem po laktator i kapustę jechał żałuję, że nie kupiłam przed porodem...Dziewczyny, dzięki za odp. w sprawie laktatorów. Nie będe w takim razie jeszcze kupować, poczekam do porodu i zobaczymy ile tego jedzonka będzie dla Małego
A hemoglobina glikowana ma znaczenie nie tylko przy insulinie - to badanie pokazuje, czy miałas mocno przekraczane normy cukru w przeciągu trzech miesięcy przed badaniem
kazimiera1987
Fanka BB :)
Witajcie slodkie mamusie, witam rowniez nowe:-)
Dzisiaj mialam ciezki dzien i posilki nie regularne od obiadu, musialam jechac do lekarza po L4 pozniej odwiedizlam dawna znajoma z pracy i tak dojechalam do domu kolo 19 pozniej wzielam sie za instalacje livebox tp i w sumie nie dawno skonczylam przez to moje dzisiejsze latanie i jazde samochodem brzuch strasznie mnie rozbolal i maly warjuje w nim.
Z tego co sie orientuje na herbatkach jest opisane ile maja cukru i weglowodanow przynajmniej na tej co ja kupilam jest informacja dla "słodkich mam" niektore sa slodzone najczesciej te do rozpuszczania, ja ostatnio wypilam sobie tak zeby sprobowac jaka jest w smaku na szczescie przynajmniej zgagi po niej nie mialam a w recz ugasila.AgMich tak tak wiem że to ta hemoglobina.
ale z tym laktatorem to się zdziwiłam wielce.
Jak już tak o laktacji rozmawiamy to mam pytanie:
Od kiedy należy pić herbatki laktacyjne??i czy nie są one słodzone? może się orientujecie.Pijecie je??
GRATULACJE HIDI PRZESYLAM CALUSKI DLA CIEBIE I ZUZI!!!Wiadomość od Hidi: Urodziłam dziś Zuzie. Jest zdrowiutka. 56cm, waga 3180. Pozdrowionka dla cukrzycowych mamuś.
ja zamowilam sobie z tommee tippee szwagra zona miala i sobie chwalila awaryjnie wolalam kupic zeby miec z glowymilena: dokładnie tak jak pisze Maria: wyniki po jedzeniu "dietetycznym" nie są ani wskazaniem ani przeciwskazaniem cukrzycy. Tylko test obciążenia glukoza rozwieje twoje wątpliwości.
lolcia: zależy jaki masz glukometr. Accu Chek Active jest dość warty zaufania. Jeżeli zawyża to tylko o kilka jednostek (testowałam na czczo w labie 3 jed. różnicy były). I zamiast myslec o jedzeniu żuj coś co chwilę, ale zdrowego, będziesz miała dosyć ciągłego jedzenia tak jak reszta z nas (marzę o tym, żeby sobie zrobic przerwę w jedzeniu na 5 godzin... aaaaach.....;-)). Powodzenia w ponownej słodkiej ciąży i dzięki za info o laktatorze. A inne mamusie jakich uzywają???
Mój Maluch dzisiaj szaleje -cieszy sie, że jest w domu :-) i licze na to, że sie przekręca
Dzisiaj mialam ciezki dzien i posilki nie regularne od obiadu, musialam jechac do lekarza po L4 pozniej odwiedizlam dawna znajoma z pracy i tak dojechalam do domu kolo 19 pozniej wzielam sie za instalacje livebox tp i w sumie nie dawno skonczylam przez to moje dzisiejsze latanie i jazde samochodem brzuch strasznie mnie rozbolal i maly warjuje w nim.
reklama
AgMich
Mamy drugiego synusia :)
Witam w ten piękny mroźny poranek:-) u mnie rano znów super bo 82. Nie wiem jak przeżyje dzisiejszy dzień bo miałam koszmarną noc. najpierw nie mogłam zasnąc co rzadko mi się zdarza a późinej mały się rozbrykał i ta uciskał w dole brzucha, że myślałam że bedę rodzic. jak sie ruszał to czułam mocne ukłucia bardzo nisko i wydawało mi się jakby to były dość regularne skurcze ale sama już nie wiem. Dzisiaj wizyta u gina mam nadzieję, że mały jeszcze posiedzi w brzuszku te dwa tygodnie. Miłego dzionka wszystkim