reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

KASIA OGROMNIASTE GRATULACJE!!! Życzę szybkiego powrotu malutkiej do domku. Dzięki Izie mogłyśmy trzymać za Ciebie kciuki. :tak: Ale muszę przyznać, że napędziłaś nam strach, dobrze, że mała jest silna i szybko wraca do zdrowia. :tak:

Iza widzę, że cos zaczyna się dziać!:tak: Oby szybciutko akcja się rozwinęła.

Gabrielka ja po płatkach i smażonym mam okropnie wysokie cukry no i rzeczywiście skąpa ta dieta. Może jak będziesz miała dobre pomiary to troszke Ci ją rozszerzą.:tak: Mój maluszek ważył wczoraj 1261g więc od dwóch tygodni przybrał 200g. Lekarz mówi, ze bardzo dobrze.

U mnie dzisiaj rano 78:cool2::-D, noc spokojna i bez skurczy nareszcie trochę lepiej spałam Nocne pomiary też lepsze. Hidi odezwij sie kobieto!!!

reklama
Lekarz powiedział ze wyniki sa prawidłowe - za równo te naczczo - pierwszy wyniki mieści sie w granicach ( a cukier jest trochę wyższy bo jadłam owoce - śliwki ) a drugi jest prawidłowy, ponieważ norma podobno jest do 145mg. Powiedział ze wszystkie wyniki mam "olimpijskie" A cos z tymi normami jest...laborantka mówi, ze przekroczone. Kuzynka która pracuje w lublinieckim szpitalu mówi ze mają inne normy ( granica jest wyższa , zaś w katowickim granica są nizej przyjęte ) mój lekarz z tego co powiedział to faktycznie zgadzałoby sie z tym co powiedziała mi kuzynka. Nie wiem - nie zagłębiam sie - jeżeli łekarz uważa ze jest o.k. - to mnie to wystarczy...grunt ze nie musze biegać do przychodni diabetologicznej :) A dzidzia jest zdrowa jak rybka choć sie ułożyła miednicowo ...:(

cześć dziewczyny.

A ja dalej z brzuszkiem. Trzymajcie kciuki, żeby mały szybko zechciał wyjść. Dzisiaj wizyta. a Cukry mam już ok.

Mój pierwszy pełnopomiarowy dzeińz glukometrem i mnie od razu zdenerwował :wściekła/y:. Po śniadaniu 146! Ale to pewnie przez niewiadomego pochodzenia chleb zytni, bo mestermacher sie skonczyl wczoraj... No coz -początek eksperymentów :-)
Za to po USG jestem zadowolona, bo żadnego wpływu na Malucha cukrzyca nie wywarła. Pod koniec 29 tyg. wazy ok. 1428 g i ma wszystko na miejscu. A najwazniejsze, że łozysko polazło w górę i nie ma ryzyka przodowania :-D:-D:-D
No i trójkę w Lotto trafiłam ;-) tylko czemu nie szóstkę...:sorry:
Kaśka_k: GRATULACJE i powodzenia!
AgMich: Mówiłam już, żebys nogi skrzyżowała??? No to sie słuchaj!:-)

Kuroslaw od wczoraj zaciskam nóżki i skurczy nie ma no może jeden dzisiaj rano. A tym skokiem się nie martw bo jeden skok maleństwu nie szkodzi a Ty pędź do sklepu po deski. Twój synuś troszkę większy od mojego, mam nadzieję, że mój nie za mały.

pulka dobrze, że chociaż z cukrami masz spokój zawsze to troszkę mniej stresu. Nie martw się przyjdzie czas to mały wyjdzie. A masz juz skierowanie do szpitala?

Kuroslaw - u mnie też na początku zdarzały się skoki - to normalne. Każda z nas musi nauczyć się, co jej podnosi cukier. Pojedynczymi skokami nie przejmuj się - każdemu się zdarzają.

Pasków położna mi już nie wypisała, bo powiedziała, że teraz to już trzeba rodzić a nie cukier mierzyć. Do poniedziałku mam czas i czeka mnie szpital.:szok:

Pasków położna mi już nie wypisała, bo powiedziała, że teraz to już trzeba rodzić a nie cukier mierzyć. Do poniedziałku mam czas i czeka mnie szpital.:szok:

twardo .. ale pomyśl, że tak czy siak czeka Cię szpital ;-) będzie dobrze, w weekend jest taki magiczny czas, ta sama godzina dwa razy trwa - moze wtedy?? :-D

reklama
Dzisiaj to już na pewno któraś z Was na porodówce:tak::tak::tak: U mnie dzisiaj cukry ok ale za to znów skurcze kilka nawet dość bolesnych. na szczęście mąż jest dzisiaj w domu to ugotuje obiadek i w razie czego (odpukać) pojedzie ze mną do lekarza. Mieliśmy jechać dzisiaj rozejrzeć sie za kołyska ale nie dam rady. Chyba będę musiała w kwesti zakupów pozostawić wolną rękę męzowi. :dry:

Do góry