reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja zawsze myje rece ciepla woda z mydlem i dokladnie wycieram do sucha przed pomiarem. Raczej nie mialam takich problemow czyba ze rece mialam wlasnie mokre czy wilgotne.

U mnie dziś po prostu jakaś tragedia.. przy każdym mierzeniu ten sam problem w środę mam diabetyka to z nią porozmawiam poprosze o inny gulometr mam taki który potrzebuje dużo krwi na pasku i w dodatku podaje wyniki gdy tej krwi jest za mało.. sfałszowane czasami muszę kilka pasków stracić. Po dzisiejszym dniu jestem po prostu załamana...
Nie wyobrażam sobie kolejnych 3 miesięcy z takim czymś. Albo poszła mi w dół krzepliwość krwi albo nie wiem..

reklama
U mnie dziś po prostu jakaś tragedia.. przy każdym mierzeniu ten sam problem w środę mam diabetyka to z nią porozmawiam poprosze o inny gulometr mam taki który potrzebuje dużo krwi na pasku i w dodatku podaje wyniki gdy tej krwi jest za mało.. sfałszowane czasami muszę kilka pasków stracić. Po dzisiejszym dniu jestem po prostu załamana...
Nie wyobrażam sobie kolejnych 3 miesięcy z takim czymś. Albo poszła mi w dół krzepliwość krwi albo nie wiem..
A moze jakis zly nakluwacz? Choc z drugiej strony nie ma to zadnego zwiazku z rozrzedzeniem krwi. Co do glukometru, to moj jak jest za malo wyswietla blad i musze jeszcze raz mierzyc na nowym pasku. Choc moze tak lepiej niz mialby podawac wynik sfalszowany przy zbyt malej ilosci krwi.

A moze jakis zly nakluwacz? Choc z drugiej strony nie ma to zadnego zwiazku z rozrzedzeniem krwi. Co do glukometru, to moj jak jest za malo wyswietla blad i musze jeszcze raz mierzyc na nowym pasku. Choc moze tak lepiej niz mialby podawac wynik sfalszowany przy zbyt malej ilosci krwi.

Właśnie o to mi chodzi o taki glukometr, który nie pokazuje wyniku jeśli jest za mało krwi :)
Dziś już jest ok wczoraj miałam jakaś taka rzadka ta krew czasami właśnie tak mi się dzieje. W czwartek idę na morfologię to zobaczę od razu czy przypadkiem krew mi nie poszła w dół :)

Mi jeszcze nie. Raz w święta jak godzinami stałam w kuchni to potem przeogromnie bolały mnie stopy i nogi. I puchły. Ale jak nie stoję tak to nie mam nic do tej pory, jestem w 21 tygodniu.
A tak w ogóle to jestem po prenatalnych i okazalo się że mam w sobie chłopczyka a nie dziewczynkę, źle mi moja gin sprawdziła i syncio przez 2 tygodnie był Inką 🙈🤦‍♀️🤣

Mi jeszcze nie. Raz w święta jak godzinami stałam w kuchni to potem przeogromnie bolały mnie stopy i nogi. I puchły. Ale jak nie stoję tak to nie mam nic do tej pory, jestem w 21 tygodniu.
A tak w ogóle to jestem po prenatalnych i okazalo się że mam w sobie chłopczyka a nie dziewczynkę, źle mi moja gin sprawdziła i syncio przez 2 tygodnie był Inką 🙈🤦‍♀️🤣
O super :-) dobrze ze udało się płeć ustalić teraz a nie na porodówce dopiero. No ja cała ciąże nie przytyłam ani kg wręcz przeciwnie idę po malu w dół ale od tygodnia nogi mi puchna skarpetki ciasne się robią. A mam teraz 34tyg 3 dzień.

O proszę to zaskoczenie. Ważne ze wszystko dobrze. Ja wczoraj miałam wizytę u diabetologa Pani doktor mówiła ze wyniki oki z tym, ze dziś robiłam mocz i wyszły mi ketony. Powiedzcie proszę jak sobie z nimi poradzić ? Diabetolog o tym nic nie mówiła, ale ja jutro kupie sobie paski i będę sprawdzać. Może powinnam jeść coś w nocy tak np koło 1 może chociaż jakieś warzywka przegryźć ostatnia kolacje jem około 22;30 był to zazwyczaj chleb chrupki jedna kromka z sałata i twarożkiem i np plasterek pomidora czy tam ogórek.

O super :-) dobrze ze udało się płeć ustalić teraz a nie na porodówce dopiero. No ja cała ciąże nie przytyłam ani kg wręcz przeciwnie idę po malu w dół ale od tygodnia nogi mi puchna skarpetki ciasne się robią. A mam teraz 34tyg 3 dzień.

Mi narazie nie puchną nogi, jeśli chodzi o wagę to na początku do 24 tyg przytyłam 5 kg później schudłam około 3-2 kg.

reklama
Mi nic jeszcze nie puchnie i nie mam obrzekow[emoji6] zaczynam 29 tydzien. Na razie przytylam troche ponad 9 kg (startowalam prawie z niedowagi). Co do ketonow to nigdy nie mialam.
Na druga kolacje jem 2 kromki mojego jedynego chleba (ale on ma malo weglowodanow, ig 35) z szynka i pomidorem albo z serem i pomidorem. Jem o 21, a o 22 insulina.

Do góry