Ewciak1007
Fanka BB :)
To superNiby trzeba mierzyć tym co się ma, ale jak w laboratorium z żyły robisz i masz super niskie a z palca wysokie to już głupiejesz. Byłam w ośrodku o tym pogadać i oni nie wiedzą. 24j różnicy? To jest sporo. Czekam tylko jeszcze na konsultacje z diabetologiem.
Co do owocow to za bardzo nie wiem, jem na razie głównie jabłka i cytrusy. Nie podnoszą mi cukru nawet.
A w sylwestra pozwoliłam sobie na cin cina alkohol free bez cukru. I nawet też za bardzo mi nie podniosło
A jakie nasz wartości cukry po posiłkach tak mniej więcej np po śniadaniu ? Mi dziś wyskoczyło 129 ale to chyba dlatego, ze skończył się mój chlebek o obniżonym indeksie i musiałam zjeść inny. Jutro będzie dostawa moja mama zamówiła aż dwa te chleby bo ciężko dostać.
Ja jeszcze teraz mieszkam u rodziców bo kupiliśmy mieszkanie i czekamy na odbiór kluczy max do 15 stycznia wtedy jak będę już u siebie to będzie mi łatwiej trochę robić do jedzenia jakieś inne fajne rzeczy.
Ogólnie to jak mi przekracza cukier ponad 120 to mnie to denerwuje wtedy wiem głupie bo norma do 140 ale jakoś tak czytałam ze kiedyś było do 120 i już myśle ze wtedy to miałabym insulinę ale myśle ze z jakiś powodów normę zmienili.