reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
No zobacz a ja się wystrzegalam właśnie takiego jedzenia. Dziś zjadłam też kawałek ale bez tej buly i trochę sałatki z warzyw z oliwa z oliwek i cukier 95.
Takie sałatki mogą powodować ketonurię. Tych węglowodanów jednak trzeba jeść wystarczająco. I przy posiłku bogatym w tłuszcz radzę mierzyć po 2h i przed kolejnym posiłkiem. To też zależy od wyników krzywej.

Takie sałatki mogą powodować ketonurię. Tych węglowodanów jednak trzeba jeść wystarczająco. I przy posiłku bogatym w tłuszcz radzę mierzyć po 2h i przed kolejnym posiłkiem. To też zależy od wyników krzywej.
Kurcze a ja myślałam że taka sałatka (sałata pomidor ogórek oliwa) to mi nie zaszkodzi. Ale ja do każdego posiłku dodaje warzywa obojętnie czy zjem serek wiejski rano czy do kolacji jak zjem kanapke 70g chleba żytniego z wędlina chyda. A tu znowu źle. :-( :(

Kurcze a ja myślałam że taka sałatka (sałata pomidor ogórek oliwa) to mi nie zaszkodzi. Ale ja do każdego posiłku dodaje warzywa obojętnie czy zjem serek wiejski rano czy do kolacji jak zjem kanapke 70g chleba żytniego z wędlina chyda. A tu znowu źle. :-( :(
A ja zauważyłam ze czasami zjem to samo co dzień wcześniej i mam inny cukier, pozwoliłam sobie nawet na rosół z ziemniakami i o dziwo tylko 99 po godzinie. W nocy wstałam o 3 zjadłam kanapkę i o 8 rano miałam 86. A na śniadanie zjadłam dwie kromki chleba razowego z pasta z avokado i serkiem almette i pomidorki i po godzinie 135.

Nie zaszkodzi, tylko jednak w każdym posiłku powinny być węglowodany złożone. Warzywa jak najbardziej super.

A ja zauważyłam ze czasami zjem to samo co dzień wcześniej i mam inny cukier, pozwoliłam sobie nawet na rosół z ziemniakami i o dziwo tylko 99 po godzinie. W nocy wstałam o 3 zjadłam kanapkę i o 8 rano miałam 86. A na śniadanie zjadłam dwie kromki chleba razowego z pasta z avokado i serkiem almette i pomidorki i po godzinie 135.
Ja rosół też jem ale do tego gotuję sobie makaron ciemny trochę marchewki. I gotowane mięsko. I cukier po tym zawsze mam dobry. A jeśli chodzi o chleb to mogę jeść tylko zytni pełnoziarnisty z amarantusem i komosa ryżowa. Kupuje w biedronce. Dodam zdjęcie. Tylko po nim mi nie skacze cukier. Ale jak zjem jedna taka skibeczke która waży ok 60-70g to mi to wystarczy bo on jest ciężki ogólni. Plus dodatki oczywiście jakiś serek lub wędlina plus pomirodek sałata ogorke.

To zależy o której się kładziesz :)
Insulina chyba powinna być standardowo 21/22.
No kładę sie zazwyczaj 22.20-22.30.Czytalam ze nie moze byc przerwa w spaniu 9 godzin tylko 7-8 bo wtedy jest wyrzut cukru rano na czczo.Dodam ze lubie sobie rano pospać i wstaje 7.30 -8.Juz sama nie wiem co robić zeby bylo dobrze.Sprawdzam rano ketony w moczu i ich nie ma.

reklama
Do góry