reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Jeszcze mam pytanie🙂Ja chodzę spac tak 22:40 - 23 jem wtedy dwie kanapki z twarogiem czy to może być powód ze o 2 mam wysoki cukier? I wstaje o 7 to czy tez za późno? Może lepiej budzić się o 6 zmierzyć zjeść coś i pójść spac dalej . To będzie dobry pomysł ?

reklama
Jeszcze mam pytanie🙂Ja chodzę spac tak 22:40 - 23 jem wtedy dwie kanapki z twarogiem czy to może być powód ze o 2 mam wysoki cukier? I wstaje o 7 to czy tez za późno? Może lepiej budzić się o 6 zmierzyć zjeść coś i pójść spac dalej . To będzie dobry pomysł ?
Ja pod koniec ciąży właśnie tak robiłam... śniadanie na śpiocha, dospanie a później prawdziwa pobudka i prawdziwe śniadanie :)
Może być tak, że ten twaróg jest nienajlepszym pomysłem. Ale to musisz sprawdzić. Dla mnie to wygląda raczej jak wyrzut „z głodu” - jeśli miałaś ketony w moczu to oznacza głód... Sprawdziłaś? Spróbuj żółty ser. Mi działała mozarella. Gdyby nie przeszkadzały Ci zastrzyki to polecałabym insulinę. Bo te cukry w nocy i rano jest najtrudniej unormować i często się nie da po prostu.

Ja pod koniec ciąży właśnie tak robiłam... śniadanie na śpiocha, dospanie a później prawdziwa pobudka i prawdziwe śniadanie :)
Może być tak, że ten twaróg jest nienajlepszym pomysłem. Ale to musisz sprawdzić. Dla mnie to wygląda raczej jak wyrzut „z głodu” - jeśli miałaś ketony w moczu to oznacza głód... Sprawdziłaś? Spróbuj żółty ser. Mi działała mozarella. Gdyby nie przeszkadzały Ci zastrzyki to polecałabym insulinę. Bo te cukry w nocy i rano jest najtrudniej unormować i często się nie da po prostu.
Jak miałam robione badanie moczu to miałam ślad ketonów. Teraz nie sprawdzałam. Dzisiaj zjem mniej węglowodanów i spróbuje coś przekąsić w nocy i wtedy zobaczę 🙂

I naprawdę wstawalas w nocy jadłaś kanapkę i o której godzinie rano pobierałam krew? Jak to godzinowo wyglądało i jaki rezultat rano

Posiłek nocny ostatecznie nie pomógł i miałam insulinę na noc. Po prostu jak budziłam się ok. 5/6 wtedy jadłam coś małego i spałam dalej. Bo jak spałam do 8-9 to przerwa była już za długa, za wysoki cukier i ketony.

I faktycznie mam wyrzut insuliny w nocy🙂potwierdziłam ale niestety musiałam dwa razy w nocy wstawać. O 22 zjadłam kanapkę o 1 w nocy cukier miałam 76 wstałam o 2.30 cukier był 83 zjadłam kanapkę rano wstałam o 7.30 i mam 86 kanapka pomogła 🙂 a tak podejrzewam ze byłoby tak jak zawsze. Pije więcej wody a dzisiaj kupię paski ketonowe i zobaczę czy dobrze jem🙂ale się ciesze ze pomogło

I faktycznie mam wyrzut insuliny w nocy🙂potwierdziłam ale niestety musiałam dwa razy w nocy wstawać. O 22 zjadłam kanapkę o 1 w nocy cukier miałam 76 wstałam o 2.30 cukier był 83 zjadłam kanapkę rano wstałam o 7.30 i mam 86 kanapka pomogła 🙂 a tak podejrzewam ze byłoby tak jak zawsze. Pije więcej wody a dzisiaj kupię paski ketonowe i zobaczę czy dobrze jem🙂ale się ciesze ze pomogło
Nie insuliny tylko glukozy :)
Cieszę się, że jest poprawa :)

I naprawdę wstawalas w nocy jadłaś kanapkę i o której godzinie rano pobierałam krew? Jak to godzinowo wyglądało i jaki rezultat rano
Ja dziewczyny wczoraj zjadłam kawałek pizzy z kurczakiem bez ketchupu oczywiście i na to ogórek kiszony i po godzinie cukier 105 a rano 85 a wstałam o 9. Skusiłam się bo córka miała urodziny. Miałam wyrzuty sumienia potem przez ten czas jak czekałam na pomiar. Ale jadłam o 19. I potem jeszcze o 22 serek wiejski 3%.

reklama
Ja dziewczyny wczoraj zjadłam kawałek pizzy z kurczakiem bez ketchupu oczywiście i na to ogórek kiszony i po godzinie cukier 105 a rano 85 a wstałam o 9. Skusiłam się bo córka miała urodziny. Miałam wyrzuty sumienia potem przez ten czas jak czekałam na pomiar. Ale jadłam o 19. I potem jeszcze o 22 serek wiejski 3%.
Ja mogłam jeść pizzę do końca 8 miesiąca. Dopiero w 9 miałam po niej za wysoki cukier. W ogóle na mnie lepiej działał kawałek ciasta niż marchew 🙈

Do góry