reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
U mnie dziś jak wstałam cukier 90 ale poszlam jeszcze spać na pół godzinki i cukier 87. Który pomiar brać za prawidłowy?. Może za szybko mierze zaraz po wstaniu. Wstaje, myje ręce i mierze. Jestem jeszcze nie całkiem obudzona wtedy 🤷

Hej dziewczyny mam takie pytanie czasem rano pojawiają mi się ketony w sladowej ilości daibetolog mówi żeby się tym nie przejmować bo czasem może się to przytrafić, ginekolog na ostatniej wizycie powiedział mi że jak będę miała 3-4 dni z rzędu nawet ilości śladowe to trzeba rozwiązywać ciążę a to dopiero początek 37 tygodnia, trochę przeraża mnie jego wizja, powiedzcie dziewczyny co Wasi lekarze mówią o tych ketonach ?

Ja jestem przerazona
W 29 tyg dziecko wazylo 1700 z hakiem
A w 32 juz 2400
Pierwsze pytanie lekarza czy biore insuline
Az tak super nie radze sobie z cukrami bo mam przynajmniej jeden skok dziennie po posilku a czytalam gdzies ze jeden skok na tydzien to juz duzo 🙄
Teraz ograniczylam porcje to mieszcze sie do 120 ale poprzednie 2 tygodnie to non stop jakis skok do 150 czy 160
🙄🙄🙄

Ja tez mam czesto ketony... Ale moj ginekolog nie zwraca na nie uwagi nawet jak wychodzą mi w badaniu w moczu... Jestem w 36 tyg... Za tydz mam wizyte i ginekologa i tez zastanawiam się ile mlody wazy... Boje sie ze duzo. Niby cukry sa w normie ale czasem zdarzy sie jakis dziwny skok do 150... Maasakra z tymi cukrami i tym wszystkim juz czlowiek nie wie co robic stafasz sie zle olejesz sprawę jeszcze gorzej a idz.. Mam nadzieję ze mimo tyxh wszystkich przeciwności z ta cukrzyca urodze zdrowego synka 😀

Ja tez mam czesto ketony... Ale moj ginekolog nie zwraca na nie uwagi nawet jak wychodzą mi w badaniu w moczu... Jestem w 36 tyg... Za tydz mam wizyte i ginekologa i tez zastanawiam się ile mlody wazy... Boje sie ze duzo. Niby cukry sa w normie ale czasem zdarzy sie jakis dziwny skok do 150... Maasakra z tymi cukrami i tym wszystkim juz czlowiek nie wie co robic stafasz sie zle olejesz sprawę jeszcze gorzej a idz.. Mam nadzieję ze mimo tyxh wszystkich przeciwności z ta cukrzyca urodze zdrowego synka 😀
Ale fajnie ze masz juz 36 tydzien 🥰 ja 33 dopiero ale juz skraca mi sie szyjka i twardnieje brzuch.. Chciałabym urodzic w 38,39. Tez ciagle mysle o mojej coreczce czy jej nie szkodze w zaden sposob😒 wlasnie szaleje w brzuszku czort kochany💚

Ja jestem przerazona
W 29 tyg dziecko wazylo 1700 z hakiem
A w 32 juz 2400
Pierwsze pytanie lekarza czy biore insuline
Az tak super nie radze sobie z cukrami bo mam przynajmniej jeden skok dziennie po posilku a czytalam gdzies ze jeden skok na tydzien to juz duzo [emoji849]
Teraz ograniczylam porcje to mieszcze sie do 120 ale poprzednie 2 tygodnie to non stop jakis skok do 150 czy 160
[emoji849][emoji849][emoji849]
Ja jestem w 25 tygodniu w przyszły wtorek wizyta az się boję ile młody wagowo będzie miał mnie w tej cukrzycy wkurza ze każdy wyjazd anomalia czasowa w jedzeniu trochę inne gotowanie i od razu cukry inaczej skoki z du.. y mówiąc brzydko

reklama
Ja jestem w 25 tygodniu w przyszły wtorek wizyta az się boję ile młody wagowo będzie miał mnie w tej cukrzycy wkurza ze każdy wyjazd anomalia czasowa w jedzeniu trochę inne gotowanie i od razu cukry inaczej skoki z du.. y mówiąc brzydko
Ja mam wizytę w poniedziałek i też się boje wagi dziecka. Ja dzisiaj pięknie zaskoczona jestem bo cukier 84😀. Ewidentnie nie mogę jeść później niż o 20:30. Teraz kontrola ketonów i może trochę się uspokoję.

Do góry