reklama
A ten nabial nie podnosi Ci cukru rano? Bo mi sie wydsje ze jak zjem nabial to cukier rano bedzie w kosmosie... A co do pomiarow to tak jest ze te glukometry maja te pomiary rozne... Z tad ta rozbieznosc...Ja też mam czasami rano ketony, mi na kolację diabetolog kazała jeść oprócz kanapki nabiał i jem np pół kostki twarogu ze szczypiorkiem nawet jak nie bardzo mi się chcę, wtedy przeważnie jest ok.
Rozumiem jakby to były 2 różne glukometry ale ten sam i taka różnica? A z tym nabiałem to nie wiem czy podnosi mi bardziej cukier, zrezygnowałam z nabiału po śniadaniu bo wtedy faktycznie cukier mi podnosił, a jak jest z kolacją nie wiem...A ten nabial nie podnosi Ci cukru rano? Bo mi sie wydsje ze jak zjem nabial to cukier rano bedzie w kosmosie... A co do pomiarow to tak jest ze te glukometry maja te pomiary rozne... Z tad ta rozbieznosc...
Glukometr po użyciu powinien 15 minut polezec nieuzywany tak mi mówił diabetolog ze drugi pomiar jest nie wazny ja mam dwa to w razie wątpliwości drugim mierzeRozumiem jakby to były 2 różne glukometry ale ten sam i taka różnica? A z tym nabiałem to nie wiem czy podnosi mi bardziej cukier, zrezygnowałam z nabiału po śniadaniu bo wtedy faktycznie cukier mi podnosił, a jak jest z kolacją nie wiem...
A widzisz to tego nie wiedziałam czyli cukier miałam 96, masakra.Glukometr po użyciu powinien 15 minut polezec nieuzywany tak mi mówił diabetolog ze drugi pomiar jest nie wazny ja mam dwa to w razie wątpliwości drugim mierze
Hiiii u mnie w domu dwóch cukrzykow jest bo i babcia i tata i jak kiedys dzwoniłam do mamy z rykiem że nie spada cukier ze insulina itd ogólnie że nadal mam wysoki cukier to moj tata pyta ale dziecko ile masz cukru ja 97 on o matko ja nie pamiętam kiedy miałem takie wyniki jak mam poniżej 120 jest super hiiiiiiA widzisz to tego nie wiedziałam [emoji6] czyli cukier miałam 96, masakra.
No fakt u nas bardziej restrykcyjnie patrzymy na te normy tylko od wczoraj diabetolog podniosła mi insulinę nocną o 2 j i myślałam że rano będzie niższy....no ale zobaczę jeszcze z 2 dni pod rząd i najwyżej będę do niej dzwonićHiiii u mnie w domu dwóch cukrzykow jest bo i babcia i tata i jak kiedys dzwoniłam do mamy z rykiem że nie spada cukier ze insulina itd ogólnie że nadal mam wysoki cukier to moj tata pyta ale dziecko ile masz cukru ja 97 on o matko ja nie pamiętam kiedy miałem takie wyniki jak mam poniżej 120 jest super hiiiiii
Musi minac przynajmniej 2 3 dni zeby organizm zalapal ze zwiekszylas insuline takze nie martw sie pewnie spadnieNo fakt u nas bardziej restrykcyjnie patrzymy na te normy tylko od wczoraj diabetolog podniosła mi insulinę nocną o 2 j i myślałam że rano będzie niższy....no ale zobaczę jeszcze z 2 dni pod rząd i najwyżej będę do niej dzwonić
reklama
W takim razie będę czekaćMusi minac przynajmniej 2 3 dni zeby organizm zalapal ze zwiekszylas insuline takze nie martw sie pewnie spadnie