reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dziwna sytuacja dzisiaj rano, badam cukier na czczo i z palca z prawej ręki nam 96, od razu kłuje palec lewej ręki a tam 85.... I o co chodzi???😉

reklama
Ja też mam czasami rano ketony, mi na kolację diabetolog kazała jeść oprócz kanapki nabiał i jem np pół kostki twarogu ze szczypiorkiem nawet jak nie bardzo mi się chcę, wtedy przeważnie jest ok.
A ten nabial nie podnosi Ci cukru rano? Bo mi sie wydsje ze jak zjem nabial to cukier rano bedzie w kosmosie... A co do pomiarow to tak jest ze te glukometry maja te pomiary rozne... Z tad ta rozbieznosc...

A ten nabial nie podnosi Ci cukru rano? Bo mi sie wydsje ze jak zjem nabial to cukier rano bedzie w kosmosie... A co do pomiarow to tak jest ze te glukometry maja te pomiary rozne... Z tad ta rozbieznosc...
Rozumiem jakby to były 2 różne glukometry ale ten sam i taka różnica? A z tym nabiałem to nie wiem czy podnosi mi bardziej cukier, zrezygnowałam z nabiału po śniadaniu bo wtedy faktycznie cukier mi podnosił, a jak jest z kolacją nie wiem...

Rozumiem jakby to były 2 różne glukometry ale ten sam i taka różnica? A z tym nabiałem to nie wiem czy podnosi mi bardziej cukier, zrezygnowałam z nabiału po śniadaniu bo wtedy faktycznie cukier mi podnosił, a jak jest z kolacją nie wiem...
Glukometr po użyciu powinien 15 minut polezec nieuzywany tak mi mówił diabetolog ze drugi pomiar jest nie wazny ja mam dwa to w razie wątpliwości drugim mierze

A widzisz to tego nie wiedziałam [emoji6] czyli cukier miałam 96, masakra.
Hiiii u mnie w domu dwóch cukrzykow jest bo i babcia i tata i jak kiedys dzwoniłam do mamy z rykiem że nie spada cukier ze insulina itd ogólnie że nadal mam wysoki cukier to moj tata pyta ale dziecko ile masz cukru ja 97 on o matko ja nie pamiętam kiedy miałem takie wyniki jak mam poniżej 120 jest super hiiiiii

Hiiii u mnie w domu dwóch cukrzykow jest bo i babcia i tata i jak kiedys dzwoniłam do mamy z rykiem że nie spada cukier ze insulina itd ogólnie że nadal mam wysoki cukier to moj tata pyta ale dziecko ile masz cukru ja 97 on o matko ja nie pamiętam kiedy miałem takie wyniki jak mam poniżej 120 jest super hiiiiii
No fakt u nas bardziej restrykcyjnie patrzymy na te normy 😉 tylko od wczoraj diabetolog podniosła mi insulinę nocną o 2 j i myślałam że rano będzie niższy....no ale zobaczę jeszcze z 2 dni pod rząd i najwyżej będę do niej dzwonić 😉

No fakt u nas bardziej restrykcyjnie patrzymy na te normy 😉 tylko od wczoraj diabetolog podniosła mi insulinę nocną o 2 j i myślałam że rano będzie niższy....no ale zobaczę jeszcze z 2 dni pod rząd i najwyżej będę do niej dzwonić 😉
Musi minac przynajmniej 2 3 dni zeby organizm zalapal ze zwiekszylas insuline takze nie martw sie pewnie spadnie 😀

reklama
Do góry