reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja w ciągu dnia już aż tak nie mierze non stop bo od ponad 2 miesięcy nie miałam w ciągu dnia żadnych przekroczeń, wiec mierze albo np co 2 dzień albo np jakiś jeden pomiar dziennie no i oczywiście codziennie rano
To jaki masz cukier w ciągu dnia. I po jakim czasie mierzysz

reklama
Czy któraś z was ma skoki cukru? Dziś godzinę po obiedzie czuję że mi słabo a serce wali jak szalone. Mierze a tu 197. Myślicie że to od tego? (Dodam że cierpię na nerwice. ) Nie wiedziałam co robić więc zaczęłam chodzić po domu i pić wodę , cukier spada. Już nie mogę,aż się popłakałam z tej bezsilnosci. A to dopiero 24tc

Spokojnie ja obecnie mam 28tc i do tego 26jednostek insuliny na noc. W dzień wszystko w normie wręcz idealnie a te na czczo rosną i rosną. Dostałam skierowanie do szpitala na piątek na ustalenie dawki insuliny. Prawdopodobnie urodzę troszkę wcześniej.
Kurde ja mam podobnie. Teraz mam 12j na noc a cukier coraz większy na czczo. Nawet się zastanawiałam czy nie opuścić że 2 dawek żeby zobaczyć jaki będzie cukier. Ja obecnie 24tc. Mam mieć CC tydzień przed terminem.
Skąd przekonanie że urodzisz wcześniej?
Choć jak teraz patrzę to 2 znajome co były na insulinie w ciąży urodziły wcześniej. Jedna nawet w karetce bo nie zdążyli dojechać do szpitala

Tzn jak dla mnie to nie muszę rodzic wcześniej. Lekarze tylko tak mówią ze ciąże na insulinie kończy się szybciej. Nie wiem ile w tym prawdy ale od dziś leżę w szpitalu na patologii ciąży wiec dowiem się więcej pewnie
Ja brałam insulinę wieczorem, co prawda tylko 5 jednostek a urodziłam 4 dni po terminie

Cześć dziewczyny, byłam dzisiaj u lekarza z wynikami na wizycie. Miałam zawsze za wysoki cukier na czczo (jestem w 12 tyg.) i miałam też krzywą. Wyniki: na czczo 101, po godzinie 146, a po 2 h 111. Moja pani doktor nawet się nie przejęła tym wynikiem i powiedziała, że wszystko ok. A podobno cukrzycę stwierdza się nawet jak jeden wynik mam za wysoko. Co mam myśleć?

reklama
Ja biorę 26 jednostek na wieczór. W szpitalu kazali mi się zgłosić w 38tc na oddział.
Mi lekarz kazał zgłosić się do szpitala w dniu terminu ale tylko dlatego że pierwszego syna urodziłam 2 tygodnie po terminie. U w sumie dobrze zrobił bo córka przy tej mojej cukrzycy urodziła się 4 dni po terminie z wagą 3510g. Jakby mi wywołali poród wcześniej to byłaby dużo mniejsza

Do góry