reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Hej dziewczyny czy ktoś z was miał taki problem i jak go rozwiazal od 3 tygodni na insulinę od 4 dni 4 j to tej pory mialam cukier na czczo tylko zły powyżej 100 po kazdym posiłku cukier super 118/120 odkąd zaczelam brac 4j cukier po posiłkach 145 a jem to samo co do tej pory dodatkowo na czczo skoczył do 110 nie wiem o co chodzi
Monika jakbym siebie widziała. Przy diecie miałam trochę za wysoki cukier na czczo ale po posiłkach i to nawet po frytkach cukier super. Lekarz dał mi 5j insuliny na noc żeby rano cukier spadł i mówił że przez to w dzień ten się trochę obniża. A tu się okazało że i w dzień zaczął mi skakać cukier. Teraz mam 8j insuliny na noc i w dzień 4x2j i powiem ci że cukier wcale nie jest dobry.
Pytałam diabetologa czy wogole ta insulina na mnie działa czy nie jest wręcz przeciwnie że mi szkodzi . On stwierdził że ciąża jest coraz większa więc zapotrzebowanie organizmu jest też większe. Już nie wiem co jeść bo po 2 kromkach z szynką plus insukina potrafię mieć cukier 150

reklama
Witam, czy jest tu ktoś komu cukrzyca została po ciąży? Bo mi została [emoji45][emoji45]

Przykro mi :( a byłaś na diecie czy insulinie? I jeśli insulina to ile? Pierwsze dziecko i pierwsza cukrzyca? W sumie różnie to bywa niby pierwsza lekka rzadko zostaje ale może jednak..

Przykro mi :( a byłaś na diecie czy insulinie? I jeśli insulina to ile? Pierwsze dziecko i pierwsza cukrzyca? W sumie różnie to bywa niby pierwsza lekka rzadko zostaje ale może jednak..
Pierwsze dziecko,pierwsza cukrzyca [emoji852] w ciazy wystarczyla tylko dieta i cukry miałam super utrzymane w normie...a po porodzie jakaś masakra [emoji46] skaczą mi do 200 po śniadaniu a potem spada do 50...jakis koszmar... jestem już po obciążeniu glukoza i wyrok zapadł cukrzyca zostaje że mną...jestem załamana [emoji47]

Pierwsze dziecko,pierwsza cukrzyca [emoji852] w ciazy wystarczyla tylko dieta i cukry miałam super utrzymane w normie...a po porodzie jakaś masakra [emoji46] skaczą mi do 200 po śniadaniu a potem spada do 50...jakis koszmar... jestem już po obciążeniu glukoza i wyrok zapadł cukrzyca zostaje że mną...jestem załamana [emoji47]
O kurde współczuje. A ile czasu jesteś po ciąży?

To jestem w totalnym szoku tym bardziej ze bez insuliny nawet. Raczej zostaje jak naprawdę mają duże dawki

reklama
Do góry