reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Fajny wynik[emoji846] ja trochę się boję zjeść takie pyszności chociaż bardzo bym chciała różnie mam z cukrem muszę uważać sama w domu piekę chleb bo próbowałam różne rodzaje i mam po nich wysoki cukier ostatnio pozwoliłam sobie na kawałek ciasta i miałam spoko wynik nie wiem od czego zależy.
A próbowałaś chleb żytni z Biedronki pakowany w foli takie małe kromki. Jest pod nazwą 7 zbóż bądź słonecznikowy.

Jak macie gdzies pod reka piekarnie Grzybki to polecam sprobowac chleb Zascianek. Ja nie moge jesc pieczywa z ziarnami, bo wyskakuja mi ketony, a ten jest idealny - moge zjadac nawet wiecej kromek niz poprzednio :)

Dziękuję. Miałaś rację. Była dziś u mnie moja ciocia która jest lekarzem. Zbadała pachy i węzły chłonne. Te bolące guzki są od depilacji. Zapisała co mam kupić w aptece i jak stosować. Przede wszystkim dezynfekować przed i po depilacji. Pogoniła mnie też za zbyt drastyczną dietę którą stosuje. Powiedziała że na czczo do 100 to nic strasznego a ja mam 90 kilka i mniej.

Mi wystarczyla dezynfekcja octeniseptem :)
Teraz w ciazy nie mam juz tego problemu, bo mam duzo mniej wloskow pod pachami - bylam w trakcie zabiegow laserowych gdy zaszlam w ciaze!

Mi ani ginekolog ani diabetolog nie pozwalaja na takie cukry :( Zwykle mialam ok. 98-103, mimo stosowania diety, i dostalam insuline na noc. Wprawdzie dopiero druga zadzialala, ale teraz cukier zawsze pieknie ponizej 90, wiec w normie :)

Dziewczyny, ja sie przyznam, ale troche mi wstyd - ja gdzies raz na tydzien, dwa palaszuje Magnum na patyku [emoji85]
Mam po nim cukier max. 110, rano nie rosnie - diabetolog nawet nie robi wyrzutow - pomaga mi to bardzo zniesc wszystkie inne restrykcje :)

@urs
A ile jednostek insuliny bierzesz na noc ja mam zalecone 3j. Po nich cukier mam poniżej 90. A po godzinie od posiłku 140 norma. Troche się martwię że ta moja dieta za bardzo restrykcyjna jest i 5 kg na 35 Tc. To za mało przybrałam na wadze.
Ja też octenisept mam i jeszcze acnosan do przemywania. Jak będę miała takie problemy to też chyba zdecyduje się na laser.

A powiedzcie jeszcze raz jak badałam cukier na czczo jak tylko się przebudziłam miałam wynik i zanim wstałam z łóżka 98. Po czym wstałam poszłam do łazienki na poranną toaletę trwała ok 10,minut i znów cukier zbadałam a tu wynik 86. I teraz który wiarygodny i prawidłowy? Dodam
że pierwszy bez mycia rąk. Czy ten fakt mógł by zawyżyć wynik cukru? Co o tym sądzicie?

reklama
@urs
A ile jednostek insuliny bierzesz na noc ja mam zalecone 3j. Po nich cukier mam poniżej 90. A po godzinie od posiłku 140 norma. Troche się martwię że ta moja dieta za bardzo restrykcyjna jest i 5 kg na 35 Tc. To za mało przybrałam na wadze.
Ja też octenisept mam i jeszcze acnosan do przemywania. Jak będę miała takie problemy to też chyba zdecyduje się na laser.

Ja to mam już końska dawke - 18 j :)

Po jedzeniu nie przekraczam nigdy 120, czesto nawet mam ok. 100.

U mnie waga niestety jest w tej chwili ok. 6 kg na minusie (21 tydzien), z tymze ja startowalam z BMI powyzej 30 i nie jem przy tym jakos bardzo malo. Faktycznie - zupelnie zmienilam sposob odzywiania, posilki co 3 godziny, oprocz lodow nie ruszam zadnych slodyczy, jestem tez na zwolnieniu i wiecej sie ruszam - mysle, ze to sa glowne przyczyny. Diabetolog jest zadowolona, ginekolog za to mowi caly czas - wieksze porcje. Staram sie je zwiekszac, ale na razie bez wiekszych efektow...

Do góry