reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Luca ft4 w ciąży wyszlo mi poniżej 1 a tsh powyżej 2 i endokrynolog dala mi najmniejszy letrox. Obecnie zrobiłam badania tsh 1,3 ft4 1,0 ft3 2,4 oraz takie badania których nie pamiętam (robiłam pod koniec ciąży) chyba przesiewowe czy jakos tak (cos co wskazywało czy ta tarczyca byla wczesniej) i okazalo się ze sa bardzo dobre. Mam w styczniu wizytę ale tylko po to aby pokazac wyniki żeby miała do dokumentacji, takze na szczęście i tarczyce i cukrzyce tylko w ciąży ;)

Pesq
Ja Ciebie bede do konca zycia wspominac, ze zesmy tak z tymi ketonami obie walczyly :D Co Twoja powiedziala o tym wyniku po obciazeniu? Bo moja pewnie bedzie sie trzymac nowych norm.

Aga
Ja nie mierze ;) Jak doktorka kazala mi juz schowac glukometr to moze 2-3 razy zmierzylam ;)

Moj Jasio jutro konczy 7tygodni :)

Ja mam teraz tsh 2,8...to chyba za duzo???

Margo a jaka masz podana normę? Z tego co pamietam to powyżej 4 ale zależy od laboratorium no i samo tsh nie jest wyznacznikiem choroby bo jeszcze na podstawie usg i ogólnego wywiadu można zdiagnozować chorobę tarczycy. Z tego co pamietam ja tsh miałam na granicy normy a usg pokazało stan zapalny no i też inne objawy sugerowały chorobę tarczycy.

Ale Wam chłopaki rosną, gratulacje kolejnych tygodni :)
Moje TSH z maja to 0,016 a obecnie 0,326, czyli blisko dolnej normy, która u mnie w szpitalu od 0,27 a górna granica to 4,2 ale Margo nie wiedziałam ze dla naszego wieku, tzn nie wiem ile Wy macie lat, norma to 1-2. No ale skoro ja na dolnej granicy a lekarka zadowolona i bez leków się obylo bo te Ft tez w normach wychodzily nawet.
Ja będę 5 grudnia kończyć 33 lata... ale leci!
No i dalej ten 38 tydz ciagne i nic się nie dzieje, ale chyba po prostu czekamy na grudzień i ocieplenie :)

reklama
Margo ja tez będę wspominać :) a jakie to te nowe normy obciążenia? Moja lekarka powiedziała - krzywa dobra zapraszam w kolejnej ciąży.

Do góry