reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
No właśnie mi powiedziała tylko, że ma być w przedziale 90-120, a że zawsze miałam po jedzeniu minimum w okolicach 100-110 to nawet nie dopytałam co w przypadku gdyby było niżej. Ale tak na logikę sobie wzięłam trochę i stwierdziłam, że będę coś dojadać (czasem sprawdzam jaki wynik jest po takim "dojedzeniu" i zazwyczaj podskakuje do max 95). Ale dzisiaj tak mnie naszło czy na pewno dobrze robię także dzięki za uspokojenie Margo :)

Czesc kochane,

czytam regularnie ale jakos sil mi brakuje na odpisywanie. Druga noc mialam nie przespana - zbliża sie ten trzeci trymestr wielkimi krokami, brzuch mi strasznie wybuchł a wraz z nim pojawila się bezsenność, mrówki w nogach i rękach i jakieś ogolnie rozdrażnienie w nocy.. W dzien jestem nieprzytomna, czasem bym pospala sobie ale co z tego jak jeść albo gotować :no::no:

Ah no i wraz z powiększającym się brzuchem spada mi apetyt.. tak strasznie mi spada, że wczoraj poplakalm się nad kolacją. Ledwo przełykam chleb a kupuję różne żeby się nie znudziły. Chce mi się coś innego, coś normalnego... Ale wiadomo jak jest. Dziś byłam w galerii i kupilam sobie mrożony jogurt naturalny z kiwi, byl troche dosladzany bo czulam, a cukier po nim ... 88! Chyba czasem bede tam zajeżdżać!

Co do ketonów - nadal ++ albo +... Chyba tak już zostanie :crazy:.

Sylwia - ja się nie znam nie mam dzieci, ale wydaje mi się że Twoj maluch nie urodził się za wcześnie... 38 tydzien jak dobrze pamietam, to donoszone dziecko. On po prostu spi bo noworodki.. śpią :happy: . Ostatnio u koleżanki z innego forum urodził się synek w 28 tygodniu - to dopiero problem.. Ale póki co jest bardzo dzielny! Wy wszystkiego się nauczycie, jak kazdy.

Natka - ja też dojadam jak mam mniej niż sto :)

Pozdrawiam wszystkie dziewczynki :)

Kochane jescze jedna rzecz - od wczoraj kłuje mnie brzuch na dole z lewej strony.. nie non stop ale raz na 5-10 minut tak zakłuje że AUAA.. Moja mała czesto uklada sie tam z tej strony, ale nie wiem martwie się oczywiście o trzustkę.. Już któraś z Was pisała że się bała o raka itd.. Ja też mam takie schizy :no:

Mnie tez czasem kłuje ale pod żebrem jak ram nogę wpycha i cos uciska. Zmieniam pozycje i przechodzi ;) a inne kłucia to czesto jelita

Anula - a ktory to tydzien u Ciebie ? Pytalam raz ale chyba nie odpowiedzialas albo ja nie doczytalam..

Mnie kluje tak co pare minut na dole tam gdzie jajniki jakby... Eh to chyba za nisko na trzustke co ? Boze cale zycie zmartwienia

pesq jak w okolicach jajników to najpewniej więzadła się rozciągają. Też to miałam pod koniec drugiego trymestru, jak dzidzia zaczęła intensywniej rosnąć (wcześniej zresztą też się to pojawiało, ale potem było kilka tygodni spokoju :)) nie mniej warto zapytać ginekologa na wizycie :) jakbyś miała coś z trzustką (np. zapalenie) to ból najprawdopodobniej promieniowałby do pleców i byłby stały a nie tylko kilka razy zakłucie co jakiś czas.

Sylwia gratuluje:-) nie wiem w którym tyg urodziłaś ale to jest normalne takie maluchy ciągle spia moja ma 6tyg i potrafi wstawać tylko na jedzenie:-). My też byłyśmy dokarmiane dużo spadla z wagi i nie przybierała a teraz to grubasek:-D pokarm mi się rozkręcił na dobre a ona sobie nie zaluje fakt faktem ze często chce tylko pociumac no ale ze leci to i je niestety się przejadą wiec muszę ja ogranicac z cycem tzn bardziej jest co 2,5-3h niż na zadanie także glowa do góry to dopiero początek a jeśli miałaś cc to pokarm rozkręca się dluzej

reklama
Do góry