reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Pesq dziekuje :-) Juz pare lat z dziadem walcze wiec troche juz obgadalam z diabetolog i sie naczytalam ale caly czas sie ucze z tym zyc :-)

Natka ja wlasnie ostanie pastylki te na gardlo wczoraj wzielam i kupilam sobie teraz spray do nosa *spam*. Nam jeszcze wolno tantum verde do ssania jesli chodzi o ciaze ale nie wiem czy sa bez cukru.

Matko z ojcem. Nie nadrobie Was dzisiaj...ilez mozna pisac??? :D

Tylko Wam napisze,ze cala trojka poplynelismy dzis ze spaniem do 9:30w zwiazku z tym pozno mierzylam na czczo i pozno zjadlam sniadanie. Ale rano 89 bylo. Ketonow nie mierzylam, bo wiedzialam czego sie spodziewac. Dzis mam doktorke, zobacze co powie o tych ketonach, cukrach i dzidziusiu :)

Natka, Dzudzenka tez nie rozgarnieta jestem ale od poczatku ciazy. Ciagle cos zapominam, gadam glupoty do mojego M tzn szyframi ale on juz wie o co mi chodzi no i musze mowic do siebie zebym nie zapomniala co chcialam zrobic hehehehe

Pesq zupe z botwinki mozesz smialo zjesc, samo zdrowie, ja jadlam jakis czas temu buraczkowa i tak samo mimo ze ig ma srednie to cukry byly ok. Nie bedziesz pzreciez jadla 1l zupy czy 1kg tej botwiny tylko z ok 250-300 ml. Ugotuj sobie jajko do niej to zneutralizujesz szczawiany :-) Smacznego

Margo ale sie wyspalas bynajmniej :-) Powodzenia, trzymam kciuki za wizyte :-) Ja dzis wieczorem mam endokrynologa ale pewno ona mi nic ciekawego nie powie.

Pesq Lucalew
A ja odradzam sobie i Pesq ta zupe ze wzgledu wlasnie na te szczawiany, ktore mimo jajka nam podniosa mimo wszystko poziom ketonow...

Co do rozgarniecia, to ja skasował na początku ciąży auto. na początku poprzedniej tez miałam kolizje, a generalnie kierowca jestem nienajgorszym ;)

Margo moze i ketony podnosi nie wiem ja dalej nie wiem czemu Ty mierzysz je w ciagu dnia i czy sa takie zalecenia zeby to robic i czy to ma jakis sens i jest potrzebne i czy cos to znaczy tego nie wiem. Jak nie zapomne to zapytam o to moja diabetolog u ktorej mam wizyte 27 maja bo zaczyna mnie to nurtowac :-)

Oh kurcze dziewczyny, ile wody w rzece upłynie zanim ja sie naucze... Wpierdzielilam talerz botwinkowej - cukier 78 i wtedy przeczytalam co napisalyscie o jajku i szczawianach.. Cholea i tak mam mnostwo tych ketonów dlatego odrzucilam juz szpinak i szparagi ktorymi sie zajadalam, a kompletnie mi do glowy nie przyszlo ze botwinka tez zła! To jutro pewnie czarny pasek. :crazy:

Lucalew
Nie...ja juz tak namietnie przestalam mierzyc ;) moja dr mnie chyba dzis udusi,ze w ogole ciagle je mierzylam. Zapytam dzis jak najlepiej mam mierzyc. Mi chodzi tylko o to,ze te szczawiany zakwaszaja organizm a wiem ile sie z tym dziadostwem mecze i widze,ze u Pesq to samo. Dzis dopytam o wszystko :) bo moze sie okaze,ze lepiej jesc szpinaki i botwinki i miec lepszy poziom zelaza ;)

reklama
Pesq
Wyluzuj. Ja tu pisze o domyslach :p dobrze,ze zjadlas :) mam nadzieje,ze smaczne bylo :) ketony zmierz jakos przed kolejnym posilkiem...co chyba Gosik tak pisala. Ja dzis dopytam dr o szpinaki, botwinki i szparagi, bo ja rowniez mam na to straszna ochote :) i nie sugeruj sie moimi domyslami. Mi tylko dr mowila w zeszlej ciazy,ze mam na to uwazac, ale tez i moja sytuacja ketonowa byla inna. Zapytam, spokojnie :)

Do góry