reklama
lucalew
Fanka BB :)
Sylwia tak to prawda z tym gnieceniem. Tzn owoce nie gniesc zjadac w kawalkach i warzywa jak gotowac to al dente.
Poziom cukru masz dobry takze pewno 2 truskawki zjadlas hehehe zartuje mozna do 15 szt. zjesc. Ja od dluzszego czasu jem taki zestaw na podwieczorek tzn truskawki i jogurt naturalny i wyniki mam dobre.
Poziom cukru masz dobry takze pewno 2 truskawki zjadlas hehehe zartuje mozna do 15 szt. zjesc. Ja od dluzszego czasu jem taki zestaw na podwieczorek tzn truskawki i jogurt naturalny i wyniki mam dobre.
Lucalew
15 truskawek bym nie zmieściła z jogurtem na raz rozgniotlam sobie 7 ale przynajmniej pierwszy raz mi to smakowało. Bo zawsze truskawki sobie kroilam do jogurta. a dzisiaj sobie taki pyszny jogurt zrobiłam bo truskawki takie dojrzałe i miękkie były Pewnie jak bym zjadla z 15 to cukier albo na granicy albo przekroczony bym miała.
15 truskawek bym nie zmieściła z jogurtem na raz rozgniotlam sobie 7 ale przynajmniej pierwszy raz mi to smakowało. Bo zawsze truskawki sobie kroilam do jogurta. a dzisiaj sobie taki pyszny jogurt zrobiłam bo truskawki takie dojrzałe i miękkie były Pewnie jak bym zjadla z 15 to cukier albo na granicy albo przekroczony bym miała.
Calineczkaa ja z hemoglobiną nie pomogę bo też się nie znam, ale dziewczyny już napisał, że jest ok także myślę, że nie masz się co stresować! Najważniejsze, że jest w normie.
Bylasia na pewno sobie poradzisz z tą insuliną!
Sylwia ale mi smaka na te truskawki zrobiłaś! dobre są już? Tak co idę to patrzę na nie w warzywniaku i ciągle się zastanawiam-kupić już czy jeszcze poczekać
Bylasia na pewno sobie poradzisz z tą insuliną!
Sylwia ale mi smaka na te truskawki zrobiłaś! dobre są już? Tak co idę to patrzę na nie w warzywniaku i ciągle się zastanawiam-kupić już czy jeszcze poczekać
No ja widziałam za 18zł właśnie wyglądały ładnie tylko zastanawiałam się jak ze smakiem, właśnie obawiam się czy nie będą takie bez smaku jak DiuśkA pisze.. ale skoro Tobie Sylwia udało się trafić na dobre to może trzeba popróbować z różnych źródeł i może gdzieś trafię dobre
Gosik_83
Calineczka spróbuj gotowac ziemniaki w całosci. Mi po takich nie skacze cukier. Szkoda ze lekarz mi o tym w poprzedniej ciazy nie powiedzial, tylko od Margo sie dowiedziałam
Bylasia ja tez dostane insuline i bede musiala rodzic w Bizielu. a tam nikogutko nie znam
A ja dzis zjadłam dwa kawałki ciasta......Jadłam je i prawie płakałam ze jem ;/ No ale język mi do du...uciekł z tego łakomstwa!!! Cukier 122 ufffff
Bylasia ja tez dostane insuline i bede musiala rodzic w Bizielu. a tam nikogutko nie znam
A ja dzis zjadłam dwa kawałki ciasta......Jadłam je i prawie płakałam ze jem ;/ No ale język mi do du...uciekł z tego łakomstwa!!! Cukier 122 ufffff
lucalew
U mnie truskawki sa po 12 pln i w miare ok, oczywiscie to nie to samo co nasze ale jeszcze troche i bedzie sezon na truskawki.
Sylwia te 10-15 szt to jest 1ww i jogurt maly tez 1Ww a na podwieczorek wlasnie najczesciej jest tyle zalecane ge 2 ww. Ja po takim podwieczorku mam w normie cukry wiec nie sadze zebys miala poand norme :-) Te 10 czy 15 szt to takie do 150 gram.
Sylwia te 10-15 szt to jest 1ww i jogurt maly tez 1Ww a na podwieczorek wlasnie najczesciej jest tyle zalecane ge 2 ww. Ja po takim podwieczorku mam w normie cukry wiec nie sadze zebys miala poand norme :-) Te 10 czy 15 szt to takie do 150 gram.
reklama
Gosik ja też się muszę przyznać, że dziś zjadłam kawałek ciasta bo wczoraj po Komunii tyle wszystkiego dostaliśmy, że po prostu kusi w lodówce jak nie wiem!! Ale najważniejsze, że wynik po jest ok, u mnie trochę mniej bo 105 ale ja zjadłam jeden kawałek tylko i dojadłam całym talerzem fasolki szparagowej
Lucalew mi właśnie to samo diabetolog mówiła- że na ten jeden raz można zjeść tak 12-15 średniej wielkości truskawek
Lucalew mi właśnie to samo diabetolog mówiła- że na ten jeden raz można zjeść tak 12-15 średniej wielkości truskawek