reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Calineczka dobry masz wynik tej hemoglobiny :-) takze no stres. Tak masz dobrze leczona cukrzyce :-)

Bylasia to nic strasznego tak jzk pisze Dzudzenka z ta insulina. Wiem ze sie zestresowalas i teraz tez zmienia to Twoje plany porodowe aczkolwiek zapytaj lekarza gina czy Ty jednak musisz zmienic szpital bo wiem ze byly tu dziewczyny ktore nie musialy.

Ja tez mam taką ochotę na słodkie cały czas :) dzisiaj ugryzlam sobie ze dwa razy loda magnum tiramisu. Pyszny, ale to tylko na smak było:( ale na podwieczorek wcinam truskawki i jogurt :) takie sloooodkie :) bo je rozgniotlam :)

Na obiad robiłam fileta z kurczaka z brokułami i serem żółtym. Fileta rozbilam i natarlam olejem z ziołami różnymi i czoczosnkiem.i w środek wlozylam ser i brokuły. Do tego kasza jeczmienna i surówka z kapusty, marchewki i cebuli z sosem i mizeria.
Po godz 81. I dlatego pozwoliłam sobie na mały grzeszek z tym lodem.
i ciekawe jak po truskawkach :) za godzinę będzie wiadomo.

W sprawie hemoglobiny to ja nie pomogę bo sama mało wiem na ten temat. Mi nawet lekarz nic nie mówił żeby takie badania robić. Sama na własną rękę robiłam dzisiaj. I raz mi robił diabetolog jak zapytalam co to jest ta hemoglobina glikowana to zapytał czy chce zrobić i się zgodziłam. Ale jakie normy co i gdzie to nie wiem :(
Az sama jestem ciekawa swoich wyników. Chyba do środy nie wytrzymam.

Margo, no ostatnio ciągle coś podjadam, jak nie 4 kostki czekolady, to dwa pierniki, wczoraj byłam u teściowej to zjadłam 2 kawałki sernika, bo stał pod moim nosem!:-)Uwielbiam produkty firmy Wawel, zwłaszcza czekolady!O smaku kasztanków czy tiki taki:-)I czasem też cukierek Wawla mi wpadnie do buzi, parę razy mierzyłam cukier po takich wyskokach i niestety miałam 140. Nie więcej. Ale też tak sobie to tłumaczę i może głupio, że jeden taki wyskok na cały dzień to nie tragedia.
Poza tym, ta moja diabetolog to kategorycznie zakazała jeść takich rzeczy, mało tego nawet kotleta w panierce smażonego nie mogę, mimo tego, iż po nim cukier mi nie skacze. Tylko kasza, kurczak, bleeeeeee. Ja podziwiam Was za to pichcenie. Mi, odkąd jestem na diecie, nie chce się nawet gotować, w sumie też nie można za bardzo zaszaleć w tej kuchni, bo żarcie jest monotematyczne. Odechciewa mi się. Dziś zjadłam roladkę z kurczaka z chlebem na obiad, bo na kaszę nie mogę patrzeć, a ziemniaków boję się jeść.

Bo ja dziewczyny nie kumam, skoro np. średnia glikemii za trzy miechy jest ok, to tragedii nie ma jeśli chodzi o taki wyskok np.140 za zjedzenie coś słodkiego?Bo te wysoki pewnie u większości z Nas się zdarzają.

Ja wlasnie wyciągnęłam ciasto z piekarnika okroiłam sobie kawałeczek i przegryzlam grejpfrutem zobaczymy co za godz pokaze glukometr. Ale taki kawałeczek malutki ;( zeby zjesc porzadnie to bym musiała conajmniej razy 3 lub 4 zjesc ;p

Diuśka, Ty cwana babo;-)Z tym grejpfrutem dobre:-)
Ja tak nie mogę, bo to sadystyczne, narobić sobie smaka kawałeczkiem, i czuć później niedosyt:rofl2:
A jakie ciacho robiłaś?

Calineczka moze zamiast kaszy makaron brazowy i tez z nim mozesz tyle rzeczy zdrobic pysznych i zdrowych do zjedzenia. Ziemniaki tez sprobuj, mnie po nich nie wybija ale jest roznie u innych.

Mysle ze wiekszosci z nas zdarzaja sie wyskoki od czasu do czasu.

Calineczka jeszcze do makaronu co pisze Lucalew dodałabym ryż brązowy. Osobiście bardzo polubiłam przez cukrzyce.

Co do ciacha to zwykła zebrę. I tak mąż będzie marudził, że upiekłam bo mam się oszczędzać. ;)

reklama
Sylwia
Mozesz rozgniatac/blenderowac truskawki? Mi moja drbw pierwszej ciazy zabronila i rzeczywiscie jak tak sobie pogniotlam to mialam jakis niemaly wyskok. Truskawki tak, ale w calosci :)

Calineczka
Ech..tiki taki i kasztankni :D mniaaaaaaam! Ja kupilam na Wielkanoc caly worek i wsypalam do miski, postawilam na blacie i upajalam sie aromatem :p Poza tym ja z tych gotujaco-kucharzacych i lubie robic w kuchni dobre rzeczy. Twoja diabetolog rzeczywiscie rygorystyczna skoro nie pozwala Ci schabowego, ktorego teoretycznie mozesz. Moja mi pozwala wszystko abym miala tylko cukry w normie.

Ostatnia edycja:
Do góry