reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Hej,

Dzis zmienilam chlebek chrupki, zjadlam 4 kromki na sniadanie i cukier wyskoczyl mi 151!!- pierwszy raz przekroczylam norme 140:baffled:. Mam nadzieje, ze to jednorazowy wyskok. Na dodatek dzidzia do godz. 11 się nie poruszyła więc zaczęłam się martwić. Na szczescie pozniej zaczela kopać :-).

Jesli chodzi o placek drozdzowy (bez kruszonki) - kawalek o wymiarach 8,5x5x1 ważacy 20g zawiera 10 węglowodanych i jest równy 1 WW.

Pozdr.Aneta

reklama
niczka super :-) ja też jednak nie mam :-) po 2h (glukoza 75g) wynik miałam 98mg :-) mniej niż na czczo (99mg) :-D lekarka powiedziała, że mój organizm super to wchłonął i że mogę podrzeć skierowanie do diabetologa :tak:

MaLea na czczo miałas 99??kurcze ja nie jestem pewna ale jeżeli 99 to za dużo norma jest do 90 ja po 2 godzinach miałam 65 ale na czczo 104 i lipa
niczka super :-):-):-)oby tak do końca zdrówka życzę
anemac ja po chlebku chrupkim też mam wysoki cukier:tak:
KasiulkaW dodaj sobie 2 jednostki może twój organizm potrzebuje więcej pisałas ze lekarz tak zalecił więc się nie przejmuj
A za mna też chodzi jakas słodycz ciasto jakies z bitą smietaną i owocami mniam:eek:

A ja dziś znów złapałam doła.
Tak się boję o moją dziewczynkę:-( boję się czy wcześniej się coś nie pochrzaniło bo u mnie zdiagnozowali cukrzyce dopiero w 35 tyg.
proszę pocieszcie mnie jeśli możecie:no::-(...

MaLea super, ze u ciebei tez sie okazalo ze wszystko dobrze
Anesto a kiedy maials ostatnie usg? Moze jest opcja zeby teraz zrobic i zobacz jak mala sie ma? A wczesniej mialas dobre wyniki czy nie robilas badan?
Wiesz to nie chodzi o to, ze cos napewno jest nie tak, tylko ze moze....MOZE...wiec badz dobrej mysli.
Kiedys nie robiono badan i dzieci sie zdrowe rodzily, wiec nie mozna zakladac najgorszego.
Choc rozumiem cie i twoje obawy. To jest naturalne.
Anemac tak jak dziewczyny pisaly wczesniej, niektore chlebki chrupkie wale nie sa takie super
Maniulka to moze bys tak samo ciasto maly kawalek z owocami na jakis deser? a mozeby ubic troche jogurtu naturalnego;-)
Kasiulka kurcze, zebys znalazla sposob na zbicie cukru

niczka chyba nie dam rady te 9 tygodni i skusze się na jakies ciasteczko :-:)-:)-(
anesto a czy wczesniej miałs robione badanie na cukier??i pamiętaj najważniejsze jest nasze samopoczucie nie zamartwiaj się na zapas pewnie nie raz miałas robione usg i wszystko jest ok będzie dobrze :-)
MaLea w moim jest do 90 i w wykresie od diabetologa tez nie wiem jak u innych dziewczyn dlatego tak spytałąm :eek:

Hej dziewczyny bardzo się cieszę że u was jest ok i oby tak do końca.
Anesto na pewno nic się nie pochrzaniło zobaczysz że jest dobrze zrób sobie to USG bo zamęczysz się rybko tymi zmartwieniami , trzymam kciuki za ciebie i dzidzie.
Ja dziś miałam maraton po mieście i potem dzień babci trzeba było odbębnić i w domku tak mnie brzusio rozbolał że wzięłam naraz 2 nospy ale po 0,5 h przeszło i synuś kopie więc jest ok. :-)

reklama
Hej dziewczynki- to moja 2 ciąża w pierwszej nie miałam wogóle robionych badań na cukier a córka urodziła się duża 4100 (a miała się urodzić wg usg 4700)-zdrowiutka, moja diabetolog powiedziała że jest pewna że też miałam cukrzyce.
A a teraz też cukier miałam badany dopiero w tamtą sobotę bo z usg wyszło że dziecko jest za duże i tylko dlatego dostałam skierowanie na ten cukier, Moją ciąże prowadzi genetyk i oprócz tego że dzidzia jest duża to jest ok. Diabetolog powiedziała że cukrzyca rozwija się w drugiej połowie ciąży i trzeba zrobić żeby za dużo baby nie utyła. Ja cały czass myślałam że im większe dziecko tym lepiej.
Myślicie, że nie powinnam się martwić??? Przez ten cholerny internet osiwieje.

Do góry