reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Calineczka
Ja jem o 22 30 ostatnia kolacje i od jakiegoś czasu jest to 1/3 bułki białej z mlekiem i nigdy nie przekroczyłam 80 zazwyczaj mam ledwo ponad 70 na czczo.Jadlam tez pół białej bułki z masłem i serem żółtym i czasami szynka.i tez było OK.ale nie wiem czy to jest odnośnie ketonów czy tych cukrów na czczo.

reklama
O której wstaniesz ale nie później niż 8 najlepiej by bylo i moze problem wysokich cukrów zniknie u mnie o 8 są najlepsze wcześniej ponad norme

Ja tez mierze albo o 7 albo o 8.I u mnie jest to bez znaczenia.

Myślę czy nie skusić się na takie malutkie prince polo classic.hmmm...Tylko czy to nie za duży grzeszek?:)
Ale tak mnie ciągnie do słodkiego i ogólnie do normalnego jedzenia ze szok :-p
Mam już dość tej diety, kto wymyślił cukrzycę ciążową. ;-)

Ostatnia edycja:
Moja doktorka mowila wczoraj,ze cukry mierzy sie o 7.

Calineczka
Skoro wstajesz 5:30 to musisz mierzyc, bo po 1,5h wynik nie bedzie juz miarodajny. Wstan w nocy i zobacz jaki masz cukier o 3. To wazne. Moze to ma wplyw na cukry na czczo. O 3 jest najwiekszy spadek a pozniej cukier rosnie. I o tej 3 tez w razie czego wskazany jest posilek. Ja mialam ostatnio o 3 cukier 95 i moja dr mimo wszystko powoedziala,ze dobrze robie z ta kanapka.

Sylwia
Na zdrowie! :) Skus sie! ;) Moja dr uwaza,ze jak jest dzika ochota to nalezy zjesc i zajesc kiszonymi albo kiszona ;)

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny,

u mnie dziś na czczo aż 98! chyba sobie odpuszczę tą kanapkę przed snem bo nie wiem skąd nagle taki cukier.. to może być kwestia tego, że tą kanapkę zjadłam z białym serem? zwykle jem z żółtym albo szynką ale taką miałam ochotę na biały , że nie mogłam się oprzeć:) no ale w sumie cieniutko posmarowałam.. aj sama nie wiem.

a jeśli chodzi o mierzenie rano to ja nie zauważyłam dużej różnicy o innych godzinach pomiaru, zazwyczaj mam podobne wartości bez względu czy zmierzę po 7 czy po 8.

reklama
Do góry