reklama
Margo25
Fanka BB :)
Ewczis
Mi tak samo wywaliło po połowie kajzerki. Jednak na noc to za dużo. No i pół jabłka też mogę zjeść na noc i przypuszczam, że po całym o tej porze miałabym to samo co Ty i to samo co teraz mam po większej ilości kajzerki...czyli okolice 140.
Aylin
U nas będzie patent przekupstwa
Mi tak samo wywaliło po połowie kajzerki. Jednak na noc to za dużo. No i pół jabłka też mogę zjeść na noc i przypuszczam, że po całym o tej porze miałabym to samo co Ty i to samo co teraz mam po większej ilości kajzerki...czyli okolice 140.
Aylin
U nas będzie patent przekupstwa
lucalew
Hej dziewczyny jestem w domu od poniedzialku. Szyjka 34 mm wiec szwu nie zalozyli a dzis bylam na usg echo serca i wssystko dobrze :-)
Katagorka ja przed ciaza na czczo nie mialam przekraczac 110 a po 2h 140 najlepiej 130 bo staralam sie o dziecko.
Witaj Ewel. Kilka propozycji odnosnie jadlospisu jest na stronie slodkiemamy. Przede wszystkim jak pewno wiesz unikamy weglowadanow prostych na rzecz tych zlozonych ktorych powinno byc ok 50% dziennego spozycia ale najlepiej jak Ci Twoj diabetolog lub dietetyk rozpisze.
Katagorka ja przed ciaza na czczo nie mialam przekraczac 110 a po 2h 140 najlepiej 130 bo staralam sie o dziecko.
Witaj Ewel. Kilka propozycji odnosnie jadlospisu jest na stronie slodkiemamy. Przede wszystkim jak pewno wiesz unikamy weglowadanow prostych na rzecz tych zlozonych ktorych powinno byc ok 50% dziennego spozycia ale najlepiej jak Ci Twoj diabetolog lub dietetyk rozpisze.
lucalew
Ewczis no mnie ostatnio powiedzieli w jednym szpitalu ze mnie nie przyjma bo to nie jest 3 stopien referencyjnosci bo tylko w takich szpitalach moge rodsic bo tam sa przygotowani na porod kobiety z cukrzyca chodzi o nenatologow, pediatrow.
Sylwia wynik masz super wiec no stres.
Sylwia wynik masz super wiec no stres.
lucalew
Sylwia Aylin dobrze pisze chodzi o to zeby cukier byl na stalym poziomie. Ja staram sie tak jesc co 2-3h i jest ok :-)
Jak bedzie przed posilkiem nie licze ze na czczo ponad 90 to nic sie nie stanie. Wynik masz 4,6 wiec naprawde super wiec nie panikuj A i ja ketony mierzy tylko rano nigdy miedzy posilkami.
Jak bedzie przed posilkiem nie licze ze na czczo ponad 90 to nic sie nie stanie. Wynik masz 4,6 wiec naprawde super wiec nie panikuj A i ja ketony mierzy tylko rano nigdy miedzy posilkami.
lucalew
Sylwia norma hemoglobiny jest do 6,1 ale tez jak bedzie 6,4 to tragedii nie bedzie. Powyzej 7 lekarze zaczynaja sie martwic ale wiadomo im blizej czy ponizej gornej granicy normy tym lepiej.
Gosik ja mam to badanie tak ok co 6 tyg i nawet jesli mierzysz regularnie poziom cukru i jest dobry to to badanie pokazuje srednia poziomu cukru w przeciagu 3 ostatnich miesiecy. Rozumiem ze troche masz przez to zachodu ale mysle ze warto. Moze porozmawiaj z lekazrzem zeby tez robic co 6 tyg.
Cornellka zdrowka dla corki.
Gosik ja mam to badanie tak ok co 6 tyg i nawet jesli mierzysz regularnie poziom cukru i jest dobry to to badanie pokazuje srednia poziomu cukru w przeciagu 3 ostatnich miesiecy. Rozumiem ze troche masz przez to zachodu ale mysle ze warto. Moze porozmawiaj z lekazrzem zeby tez robic co 6 tyg.
Cornellka zdrowka dla corki.
Aylin też planuje tak zrobić i odwrotnie by starsza podarowała coś młodszej bo jak tylko wchodzi to sklepu to od razu biegnie na dział dziecięcy
Lucalew dobrze ze juz w domu i stan szyjki się polepszyl:-)
Zaraz idę mierzyć cukier i jeść śniadanko bo juz burczy:-]
Lucalew dobrze ze juz w domu i stan szyjki się polepszyl:-)
Zaraz idę mierzyć cukier i jeść śniadanko bo juz burczy:-]
lukalew super wieści i fajnie, że już w domku jesteś!!!
Cornellka a jak tam jakieś skurcze są u Ciebie? w ogóle czujesz, żeby coś się miało zacząć dziać? Mi brzuch zaczął się spinać, ale nie boleśnie, więc to pewnie tylko macica ćwiczy
u mnie ostatnio cukry w miarę w normach się mieszczą, co prawda na granicy, ale teraz stresów więcej i to dlatego Ostatnio poszalałam i zjadłam 2 kostki czekolady z orzechami i też ładnie w normie, ale już więcej nie będę chyba testować, bo później wyrzut sumienia tylko mnie dorwał
Cornellka a jak tam jakieś skurcze są u Ciebie? w ogóle czujesz, żeby coś się miało zacząć dziać? Mi brzuch zaczął się spinać, ale nie boleśnie, więc to pewnie tylko macica ćwiczy
u mnie ostatnio cukry w miarę w normach się mieszczą, co prawda na granicy, ale teraz stresów więcej i to dlatego Ostatnio poszalałam i zjadłam 2 kostki czekolady z orzechami i też ładnie w normie, ale już więcej nie będę chyba testować, bo później wyrzut sumienia tylko mnie dorwał
Ja dzisiaj na czczo 76.Zjadlam 2 kanapki z chlebem zytnim 60g(waze od jakiegos czasu) i jedna kanapke z IG(40g) do tego maslo,3 plasterki szynki,ogorek i pomidor. Zobacze za godzine.
Margo
Ja dzisiaj tez sie zmobilizuje zeby zmierzyc cukier po bialej bulce na noc, nastawie sobie budzik. Jak bedzie bardzo wysoko to zadzwonie do swojej diabetolog czy pzy takim wyniku moge jesc bulke czy moze cos innego. Dala mi nr zeby dzwonic w razie pytan to skorzystam hehe
Ale z drugiej strony skoro tak kaza robic zeby zapobiec ketonom rano to chyba nic zlego dziecku sie nie dzieje prawda?Mam taka nadzieje. bo ja codziennie jem pol nialej bulki i ser zolty, albo 1/3 kajzerki i pol szlanki mleka 2%.
Wczoraj mialam super cukry.az za nieskie jak po jedzeniu. Zobaczymy jak dzisiaj
Cornellka
Ja tez slyszalam ze najlepszym sposobem na zazdrosc jest prezent od mlodszego rodzenstwa, no i wiadomo trzeba podejsc starsze dziecko i dobrze zagadac
Lucalew
Super ze juz wszystko w porzadku i ze juz jestes w domku
Margo
Ja dzisiaj tez sie zmobilizuje zeby zmierzyc cukier po bialej bulce na noc, nastawie sobie budzik. Jak bedzie bardzo wysoko to zadzwonie do swojej diabetolog czy pzy takim wyniku moge jesc bulke czy moze cos innego. Dala mi nr zeby dzwonic w razie pytan to skorzystam hehe
Ale z drugiej strony skoro tak kaza robic zeby zapobiec ketonom rano to chyba nic zlego dziecku sie nie dzieje prawda?Mam taka nadzieje. bo ja codziennie jem pol nialej bulki i ser zolty, albo 1/3 kajzerki i pol szlanki mleka 2%.
Wczoraj mialam super cukry.az za nieskie jak po jedzeniu. Zobaczymy jak dzisiaj
Cornellka
Ja tez slyszalam ze najlepszym sposobem na zazdrosc jest prezent od mlodszego rodzenstwa, no i wiadomo trzeba podejsc starsze dziecko i dobrze zagadac
Lucalew
Super ze juz wszystko w porzadku i ze juz jestes w domku
reklama
katagorka20
Hej dziewczyny ja z ciekawości dziś na czczo 74. Znalazłam jeszcze 10 pasków. To będę mieć do mierzenia na czczo przez parę dni.
Trzymajcie się kochane trzymam kciuki za super wyniki
Ja mam stres tylko przed tym obciążeniem za 6 tyg
Trzymajcie się kochane trzymam kciuki za super wyniki
Ja mam stres tylko przed tym obciążeniem za 6 tyg