reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Sylwia juz tuż tuz:-) zjadłam kanapkę z serem żółtym wedlina i pomidorem. Możesz przesunąć ale jeśli jestes glodna to śmiało jedz:-)

u mnie tak samo schudłam potem stała w miejscu i teraz znów poszła w gore ale 6kg na plusie wiec jest dobrze:-)

reklama
Ile serka wiejskiego mozna zjesc na raz?pol tego opakowania mozna?Bo ja zawsze robilam dwie kanapki z serkiem i pomidora do tego.A mysle ile by mozna bylo zjesc np.1 kromka chleba i ile tego serka wtedy?:)Boje sie eksperymentowac :-)

Dzien dobry.

U mnie dzis na czczo 84 na gluko, ale bylam na badaniach i zrobilam glukoze na czczo z krwi wiec zobaczymy co bedzie ;) No i siku tez do badania...i troche sie zmartwilam, bo rano jeszcze zmierzylam ketony paskiem i wyszedl czarny pasek! Jeszcze tak nie mialam...zobacze co wyniki z labo pokaza, ale nie nastawiam sie na fajerwerki :/ Po sniadaniu 94 :)

A po wieczornej kanapce z serem mialam 90 :)

Luca
Wydawalo mi sie,ze przez ilosc laktozy ser moze bardzo podnosic cukier :)

Sylwia
Ja mam do Ciebie pytanie. Powiedz mi czemu Ty sie tak martwisz jal masz wynik np. 110 czy 116??? Ja jem caly serek wiejski i jest ok. Co do regularnosci posilkow to ja w I ciazy bardzo skrupulatnie o takie dbalam. Wszystko mialam zaplanowane i przyszykowane...a teraz przy malym dziecku nie da rady tego ogarniac. Fakt. Wrzucam cos w siebie, ale jest to np.kiwi albo jogurt. Ale na pewno nie jem o dokladnie wymierzonych porach dlatego kochana czy raz przesuniesz troche te posilki czy nie to nic sie nie stanie.

Calineczka
Ja mam 7 kg na minusie :D W I ciazy chudlam do konca :)

Mam do Was pytanie. Moja kuzynka byla dzis na glukozie. I ma jakies dziwne wyniki??? Na czczo 115, po 1h90, po2h80. Pierwszy raz sie z czym takim spotykam???

Ostatnia edycja:
Ja dziś tak pojadlam obiadu ze masakra. Talerz zupy jarzynowa zasypanej kasza manna na drugie dwa duże ziemniaki mizeria i udko z kurczaka i cukier po godz 106 a 10 min później juz 95

Margo
Ostanio mam po prostu gorsze dni. Czasami zdzrzaja sie ketony chociaz staram sie jesc tak jak nalezy. Chce uniknac wciskania w siebie insuliny :( ja tez dzisiaj robilam te badania i tak samo czekam na wyniki zeby porownac.
Daj znac jak to wyszlo u Ciebie i ja napisze jak otrzymam wyniki.

reklama
Do góry