reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Sylwia juz tuż tuz:-) zjadłam kanapkę z serem żółtym wedlina i pomidorem. Możesz przesunąć ale jeśli jestes glodna to śmiało jedz:-)

u mnie tak samo schudłam potem stała w miejscu i teraz znów poszła w gore ale 6kg na plusie wiec jest dobrze:-)

reklama
Ile serka wiejskiego mozna zjesc na raz?pol tego opakowania mozna?Bo ja zawsze robilam dwie kanapki z serkiem i pomidora do tego.A mysle ile by mozna bylo zjesc np.1 kromka chleba i ile tego serka wtedy?:)Boje sie eksperymentowac :-)

Dzien dobry.

U mnie dzis na czczo 84 na gluko, ale bylam na badaniach i zrobilam glukoze na czczo z krwi wiec zobaczymy co bedzie ;) No i siku tez do badania...i troche sie zmartwilam, bo rano jeszcze zmierzylam ketony paskiem i wyszedl czarny pasek! Jeszcze tak nie mialam...zobacze co wyniki z labo pokaza, ale nie nastawiam sie na fajerwerki :/ Po sniadaniu 94 :)

A po wieczornej kanapce z serem mialam 90 :)

Luca
Wydawalo mi sie,ze przez ilosc laktozy ser moze bardzo podnosic cukier :)

Sylwia
Ja mam do Ciebie pytanie. Powiedz mi czemu Ty sie tak martwisz jal masz wynik np. 110 czy 116??? Ja jem caly serek wiejski i jest ok. Co do regularnosci posilkow to ja w I ciazy bardzo skrupulatnie o takie dbalam. Wszystko mialam zaplanowane i przyszykowane...a teraz przy malym dziecku nie da rady tego ogarniac. Fakt. Wrzucam cos w siebie, ale jest to np.kiwi albo jogurt. Ale na pewno nie jem o dokladnie wymierzonych porach dlatego kochana czy raz przesuniesz troche te posilki czy nie to nic sie nie stanie.

Calineczka
Ja mam 7 kg na minusie :D W I ciazy chudlam do konca :)

Mam do Was pytanie. Moja kuzynka byla dzis na glukozie. I ma jakies dziwne wyniki??? Na czczo 115, po 1h90, po2h80. Pierwszy raz sie z czym takim spotykam???

Ostatnia edycja:
Ja dziś tak pojadlam obiadu ze masakra. Talerz zupy jarzynowa zasypanej kasza manna na drugie dwa duże ziemniaki mizeria i udko z kurczaka i cukier po godz 106 a 10 min później juz 95

Margo
Ostanio mam po prostu gorsze dni. Czasami zdzrzaja sie ketony chociaz staram sie jesc tak jak nalezy. Chce uniknac wciskania w siebie insuliny :( ja tez dzisiaj robilam te badania i tak samo czekam na wyniki zeby porownac.
Daj znac jak to wyszlo u Ciebie i ja napisze jak otrzymam wyniki.

reklama
Do góry