reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
No chyba na początku jak byłam bardzo bardzo chora gorączka katar ból gardła i kaszel. A w tym tyg cały tydzień 105 najwięcej

Ja ostatnio po 3kostkach czekolady miałam w normie:-) czasem się po prostu chce czegoś slodkiego:p
Najgorzej u mnie z tym chlebem chyba zacznę na śniadanie jeść parówki z jakimś warzywem wtedy mam dobry cukier a kanapkę na drugie :-)

wczoraj zjadłam zapiekankę ziemniaczana na obiad i cukier był ledwo powyżej 100 dzisiaj mielonego z ziemniakami i ogórkiem 97 coś poczym spodziewałam się wysokiego jest dobry juz nie czaje czasem tego:-/

Cornellka u mnie po chlebie też masakra jakaś - jedna kromka razowego z poledwica a skoczył do 126... Jutro jadę po zapas tego IG, bo po nim aż tak nie podbijało...

A jak u Was po jabłku np? Bo mi po jabłku, gruszce podbija ale tak do 110, więc nie jest źle myślę... Po jagodach (pół szklanki) z jogurtem naturalnym tak do 105, ale np po ziemniakach 144...

Ile razy dziennie mierzycie cukier?

Ostatnia edycja:
Katagorka czy Tobie to w ogole ta dieta potrzebna? ;) ja tragedii nie mam ale wiem ze jakbym przesadzila z ilosciami jedzenia to i cukier by wzrosl a po sniadaniu to zazwyczaj mam 100 z czyms.

Hmm ja jablko chyba raz probowalam z jogurtem naturalnym i cukier byl w porzadku, na ogol to z owocow jem jedna mandarynke albo kiwi, zwykle do jogurtu albo kanapki.
Cukier mierze 6 razy dziennie, w tym raz na czczo.

dzis po połowie miseczki makaronu z mlekiem 98 ;)

Katagorka czy Tobie to w ogole ta dieta potrzebna? ;) ja tragedii nie mam ale wiem ze jakbym przesadzila z ilosciami jedzenia to i cukier by wzrosl a po sniadaniu to zazwyczaj mam 100 z czyms.

Hmm ja jablko chyba raz probowalam z jogurtem naturalnym i cukier byl w porzadku, na ogol to z owocow jem jedna mandarynke albo kiwi, zwykle do jogurtu albo kanapki.
Cukier mierze 6 razy dziennie, w tym raz na czczo.

dzis po połowie miseczki makaronu z mlekiem 98 ;)

Też się czasem zastanawiam dziś na kolacje zjadłam 90 g ciemnego pieczywa z wędlina i jajkiem i to więcej niż trzeba i cukier równo 100

ja chleba zawsze okreslona ilosc, dzis rano nawet mniej zjadlam bo cukier na czczo wyzszy mialam troche, a zwykle po sniadaniu i tak mi wzrastal do ponad 100, czasem i wiecej

Ja mam zawsze na czczo 80-85 a po pierwszym śniadaniu nawet nieraz mniej niż na czczo tyle że ja ostatni posiłek to Codziennie około 1 w nocy jem

reklama
Zazdroszczę wam tych cukrów :) ja jestem jeszcze w fazie testowania chlebów, teściowa kupiła mi dwa chleby podobno specjalne Dla cukrzyków o niskim ig i jakaś porażka Dla mnie, cukier po kromce skacze jak głupi, o dwóch mogę pomarzyć [emoji14] jak narazie najlepszy dla mnie jest omlet z płatkami owsianymi 110 zazwyczaj. Boje się ze dieta nie wystarczy :(

Do góry