reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

katagorka a ktory u Ciebie tydz ciazy? masz faktycznie dobrze z takimi wynikami, skoro przy takich posilkach zawsze masz do 100 :) ale ja narazie nie narzekam, poza paroma skokami jest ok.
Dziewczyny a niczym sie nie zdenerwowalyscie ? czasem cukier moze i od stresu wzrosnac, lub od jakiejs infekcji, tak tlumaczyl mi diabetolog, lub gdy mamy nie umyte rece moglo zostac nam z jakiegos pozywienia odrobina cukru na palcu z ktorego mierzymy poziom cukru. przyczyny moga byc rozne. u mnie czasem tez cukier skoczy nie wiadomo od czego, mimo posilkow takich samych

U mnie 28 tydzień ciąży.

Oby te cukry takie dobre zostały.

reklama
19 pomiarów dziennie???? To Diabetolog czy sadysta? Jaki to na,sens?????

.

Myślę, że chce ocenić jak to wygląda z tym wydzielaniem insuliny u mnie i jak szybko cukier się normuje... dlatego tak często... Tym bardziej, że w ostatnich dniach zdarzały mi się skoki cukru... Wolę się kłuć w domu niż żeby mieli mnie wziąć do szpitala i na miejscu sprawdzać... To najlepszy specjalista tu w rejonie i myślę, że wie co robi...
Mam nadzieję, że to do poniedziałkowej wizyty tylko.. ;)

u mnie od kilku dni cukier na czczo dziwnie wyzszy, tzn daleko mi jeszcze do 90 ale i tak niepokoi mnie ten wzrost, czy moze to byc spowodowane piciem kakao do kolacji?

wybacz ;-) no Tobie to wspolczuje, masz insuline czy sama dieta poki co ? hmm ja sie zastanawiam jaki cukier bym miala po mleku z makaronem pelnoziarnistym.. chyba sprobuje na podwieczorek
wiesz co dla mnie ta cukrzyca byla wielkim zaskoczeniem i moze dlatego tak byle wzrostem sie martwie, dieta mnie dobija, tyle rzeczy ktore bym zjadla a nie wolno... niektorych z checia bym chociaz sprobowala ale boje sie zaszkodzic, a na stronach i forach przerozne doswiadczenia z roznymi produktami, idzie zwariowac

Ostatnia edycja:
Mam insulinę. Ale weszłam w okres wariacji cukru. Diabetologa mam jutro. Mowila mi ze tak od 28 do 33 tyg cukier może szaleć. Eiec szaleje jak widac.
A na co masz ochotę i boisz sie spróbować? Ja po poludniu bez insuliny spokojnie paczki pieczone swojej roboty zjadłam i cukier 107. Popite mlekiem. Szt 2 :) wiec czasem warto spróbować. Wiem ze mam alternatywę na tlusty czwartek

no wlasnie tlusty czwartek nadchodzi... ja to chociaz bym z pol drozdzowki jakiejs zjadla, albo zastanawialy mnie buleczki maslane, hmm paczkow to chyba bym sie bala, chociaz jak widac po Tobie po raz kolejny chyba sprawdza sie to ze nie kazdemu wszystko musi tak samo wplywac na poziom cukru. Mleko niektorzy odradzaja bo niby podnosi cukier tez, a ja jakos tego nie zauwazylam u siebie, czy dodam mleko, badz wlasnie kakao(oczywiscie naturalne bez cukru) do posilku, to cukier jest w miare. z obiadami daje rade, sniadania i kolacje to jedynie chleb i tylko czasem juz na te podwieczorki i drugie sniadania brak mi pomyslow, i chcialoby sie cos innego zjesc, slodszego :-) tym bardziej ze taka pora ze owocow za duzo to swiezych do wyboru nie mamy...
a tzn ze po 33. tyg cukier sie moze pomalu normowac? mi praktycznie leci juz 32.

Ostatnia edycja:
Zaznaczam ze paczki pieczone nie smażone. Czyli jak drożdżówka:)
A,owoce ja jem cytrusy bo cukier mam po nich idealny wiec nie ograniczam

reklama
Do góry