reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Weronika ja jestem po dwóch ciążach "cukrzycowych" pierwsza wykryta po 20 tygodniu, a druga już w 9 tygodniu. Jak dowiedziałam się że jestem w drugiej ciąży i pani doktor potwierdziła to od razu wysłała mnie na obciążenie. Wcześniej żadnej diety nie stosowałam.

reklama
zdecydowanie powinnaś zrobić krzywą cukrową, bo może się okazać, że masz aktualnie problemy z cukrem. moja pani dr mówiła, że często się zdarza, że cukier na czczo jest ok, a po posiłku ogromny. a jeśli nie teraz, to na początku ciąży na pewno powinnaś zrobić.

Dziewczynki, melduje posłusznie, ze ja juz rozpakowana. Mój dzieciaczek na początku miał problem z za niską glukozą ale potem doszli do tego, ze po prostu nie dojadal, dali butle i się sprawa rozwiązała.

Eve też sie rozpakowala. Może niedługo coś więcej nam opowie.

Aniolek, Aga, Gusiak nie wiedziałam, że Was jeszcze tu spotkam?! :szok: Ale extra :) Cieszę się, ze jesteście :)
Chciałam tylko oznajmić tu na forum, ze dieta cukrzycowa nie jest taka zła....właśnie od kilku dni znowu na nią przeszłam, bo jest po prostu zdrowa :laugh2: I w sumie smaczna. Chyba mogłybyśmy wydać wspólną książkę o zdrowym odżywianiu :-D

Aniolek Twoja Mała ma już prawie półtora miesiąca! A pamiętasz Twój suwak....jak był jakiś 20 tc?!?!?!!! :laugh2:

Ale miło wspominam ten czas tutaj z Wami :)

Asiaj moja kuzynka też miała cukrzycę prawie od początku ciąży i na drugi dzień po porodzie po cukrzycy nie było śladu. Ja miałam wykrytą cukrzycę ok 26 tc. i po porodzie się z nią zmagałam jeszcze jakieś 6 tygodni. Ogólnie było ok, ale zdarzały się jakieś dziwne wyskoki. Nie martw się na zapas! Trochę niepotrzebnie Cię tak nastraszyli!

Cześć Dziewczyny:) Margo ja to pamiętam nawet jak był 9 tydzień, a dokładnie Młoda ma już 2 miesiące, szok:sly: my jesteśmy po pierwszym szczepieniu. Mnie teraz dopadło jakieś paskudne przeziębienie z temp 38 stopni:( mam nadzieję tylko, że Młoda ani Młody nic nie złapią... i przez przeziębienie przesuwam moja wizytę w laboratorium żeby zrobić obciążenie.

A mierzyłaś sobie czasem glukometrem? Ja po porodzie od czasu do czasu mierzyłam i było ok poza tymi dziwnymi wyskokami :-p A później mi się glukometr popsuł :-p i dopiero poszłam na obciążenie w labo. Zdrówka Ci życzę :) I oby maluchy się nie pozarażały!!! :blink:

reklama
Do góry