reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Gusiak gratulacje:-):-):-)!!! Piękne imię wybraliście:-) Duuuużo zdrowia dla was wszystkich:) I już na legalu będą kokosanki:tak:Takie dobre wiadomości podnoszą na duchu:-)

Witam,
u mnie od wczoraj każdy pomiar cukrowy poniej stówki, hmmm.... normowanie przedporodowe czy przypadek :rolleyes2:

Elizabet fajny wynik po tych pierogach, pewnie wystarczył by mini spacer i byś się w normie zmieściła:tak:. Bardzo dobry jest też kabaczek i w smaku i na cukry, miałam plan na juto zapiec z mielonym ale dostaliśmy od teściowej gołąbki.
Gosia te dwa miesiace zlecą nieziemsko szybko, wiem co mówię ;-)
Botanica powodzenia jutro na wizycie, ja tez sie zawsze stresuje przed, a teraz jakaś podeksytowana jestem i już się piątku nie mogę doczekać.
Marysia ty to agentka jesteś :tak:No tyle w jeden dzień to się nie dziwię, ze sił brak. Ja od 2 tygodni zbieram się, żeby ruskie zrobić tylko motywacji brak. Poza tym boję sie, ze mi odbije i je wszystkie od razu pochłonę:zawstydzona/y:

A na koniec takie wiadomości
Łaaaa Gusiak gratuluję z całego serca!!!!
Fajnie, że mężowi udało się dojechać i był razem z Wami, no i że już niedługo wrócisz do domku.

Aga ja dziś też jakieś niskie mam te cukry :baffled:
Na obiad zjadłam kotleta mielonego, dynię zapiekaną pod beszamelem i żółtym serem, surówkę z marchewki z jabłkiem, porem i majonezem i wynik 95 :szok: A przecież beszamel to mąka, mleko i masło, a na dokładkę ser!
Na kolację kanapki z serkiem, pomidorem i surówka z obiadu, a na dokładkę paluszek twixa i wynik 98 :baffled:

No nie Marysia Ty to mnie o sto punktów pobilas :-D beszamel i ser :szok:
ja miałam ziemniaki, ala mielone(lekko podsmazone ale spekalam i je dogotowalam) do tego kalafior ale szaleństwem bylo polanie tego masłem z bułka tarta - wynik 91

A ja wczoraj na posiłek przed spaniem zjadłam dwa nie duże kawałki pizzy bez tych końcówek bo mąż przyniósł, oczywiście cukru nie zmierzyłam:D ale za to dzisiaj na czczo 81:sly: dawno już tak nie miałam, ostatnio zawsze w granicach 88. Dziś jakiś taki dobry nastrój od rana Młody zaczął chętnie chodzić do żłobka, dzień za oknem ładny, nawet się wyspałam , Gusiak urodziła zdrową Marysię, super:):sly: Miłego dnia Dziewczyny:sly:

Dziekuje Wam bardzo!! Tak, porod sn, tak jak chcialam;) Mala cudowna nie moge sie nia nacieszyc, maz oszalal na jej punkcie ;)) cukry moje rozne wczoraj na sniadanie 3 kromki chleba i pomiar 200, dzis na czczo ok, na sniadanie zupa mleczna (w koncu, chodzila za mna od dwoch miksiecy) i dwie kanapki, cukier 117 ;))

reklama
Aga, częto jem kalafiorka ale jeszcze nie polewałam go masełkiem z bulką, a ty taki niski cukier mialaś. Super!!
Aniołek, należała się tobie ta pizza, wiecie co my chyba nie możemy sie dać zwariować tej cukrzycy, byłam ostatnio u mojej pani diabetolog i powiedział ze mam dobre cukry, mimo iz sa skoki, czasem kilka dni pod rząd, czasem co 2gi lub 3ci dzień, na prawde róznie. Ale usłyszałam, że wszystko jest ok:-) No i te skoki to tak maks do 140. Ale bardzo mnie to uspokoiło.
Mam tylko nadzieje, że po porodzie cukrzyca zniknie, bo nie wyobrażam sobie jakby to było dalej...
Gusiak, ty nas informuj jak wygląda sytuacje u ciebie z cukrami, ciekawa jestem. Fajnie, ze masz juz Marysie koło siebie, to taki promyczek słońca:-) i mimo cukrzycy wszystko ok, super!!!:-)
Ja na sniadanie parówka+kromka chleba zyt.+pomidor. Cukier 118. Teraz serek wiejski plus jablko malutkie. zobaczymy co będzie...
A twix nadal w torebce nierozpakowany...:-p:-p:-p

Do góry