reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witam,
Dziś o 7 rano obudził mnie sms od bardzo bardzo bliskich znajomych, że właśnie po mału zaczynają rodzić. Dora miała na wczoraj termin, więc siedzę jak na szpilkach, czekam na wiadomości o małym Ksawierku i trochę zazdraszczam :)zawstydzona/y:).

Gosia no zawsze musi być ten pierwszy raz, głowa do góry. ;-)
Marysia HBsa też robiłam ostatnio, na szczęscie ujemny ;-)Przykro mi, że Młody jednak się nie odwrócił i że będzie cc.
Eve spróbuj zadzwonić jeszcze raz na tę info może dziś będzie jakaś inna milsza osoba. Ja miałam taką sytuację jak próbowałam zarejestrowć się na prenatalne. Jednego dnia baba okropna, że aż się prawie poryczałam z nerwów, a na drugi dzień zupełnie inna rozmowa z inną panią:tak:
O igłach pani na szkoleniu mówiła, żeby wymieniać po kazdym ukłuciu. Jednak ja na początku wymieniałam co dzień jak były 4 kłucia, teraz jak mam 2 to różnie, jak palec boli to wymieniam ;-)
Gusiak dzięki! Bardzo się cieszę, że Niuńka tak urosła:tak:

reklama
hej dziewczynki...
eva rozumiem cie jesli chodzi o tę rejestracje do poradni... to samo przechodzilam...czekalam ponad miesiac na wizyte...
gusiak naprawde nie przejmuj sie tymi dysproporcjami, ponoc to normlalne... zreszta musimy pamietac, ze pomiaru usg tez nie sa takie 100%
co do terminu porodu słodziutkich kobiet to chyba faktycznie nie moga przenosic...ostatnio moj gin powiedzial, ze tez jak nie urodze do terminu to najprawdopodobniej bede musiala zglosic sie na oddzial na wywoływanie... nastepnym razem tez dokladnie popytam na wizycie...musimy pamietac ,ze jestesmy szczegolnym przypadkiem , pod szczegolna kontrolą ...ale z tego co polozna mi mowila to tylko wczesniej sie wywołuje jezeli dzidzia przewyzsza prawidlową mase ciałą...
ale powiem wam ciekawostke wczoraj sie dowiedzialam ,ze zona mojego kolegi urodzila syna na 4,800:szok:nie wiem jaka metodą ale raczej przez cc...aha i nie miala cukrzycy!!! teraz juz wiecie ,ze panikuje ze moja niunia tez duza... chociaz dr uspokaja ,ze wszystko ok...

byłam w przychodni zmierzyli mi cukier jakies 1godz20min po śniadaniu i wyszedł 100, na moim było godzinę po śniadaniu 86 więc jakoś szczególnie dużo nie zaniża, ale pielęgniarka powiedziała ze generalnie glukometry nie są aż takie dokładne. za to poszłam do rodzinnego po skierowanie do diabetologa może pójdę w moim miasteczku, albo prywatnie bo podobno długo trzeba czekać na wizytę. i jeszcze dostałam żelazo bo mam anemie:(

Eve jak dla mnie taka różnica to jest dość spora różnica. A co na to powiedziała Pani z przychodni? Może udaj się do apteki i niech Ci wymienią ten glukometr ja już też zdązyłam jeden wymienić jak mi pokazywał dziwne wyniki. A to jest nowy czy od kogoś masz używany?
Botanica to koleżanka niezłego dzieciaczka "wychodowała" :szok: Jak doktor mówi, że z Twoim dzieciątkiem jest ok to pewnie jest ok:tak:

byłam w przychodni zmierzyli mi cukier jakies 1godz20min po śniadaniu i wyszedł 100, na moim było godzinę po śniadaniu 86 więc jakoś szczególnie dużo nie zaniża, ale pielęgniarka powiedziała ze generalnie glukometry nie są aż takie dokładne. za to poszłam do rodzinnego po skierowanie do diabetologa może pójdę w moim miasteczku, albo prywatnie bo podobno długo trzeba czekać na wizytę. i jeszcze dostałam żelazo bo mam anemie:(
Moim zdaniem to bardzo duża różnica...

Elizabet rozmawiałam z pielęgniarką i ona twierdzi że glukometry pokazują orientacyjnie cukier, a zawsze te 15 mogę sobie dodać do wyniku. nie mam innego glukometru i pewnie nie bede miała wiec muszę tym mierzyć. pielęgniarka sama mówiła że nie wie czy ich glukometr jest az tak dokładny. czasem sprawdzaja glukometry pacjentów to pomiedzy glukometrem a wynikiem z krwi było nawet 100 różnicy:baffled: wiec myślę że 15 to w porównaniu do tego nie jest tak dużo.

aga to jest nowy nieużywany glukometr. z tego co widze to na tej diecie cukier mam dość dobry po śniadaniu 100 wiec trzymam sie diety i bede mierzyc na razie tym co mam. a rodzinny powiedział że jak na razie to mam nietolerancję glukozy bo o tym czy jest cukrzyca to ma potwierdzic diabetolog.

reklama
Eve też od tygodnia muszę brać dodatkowo żelazo, bo początki anemii. Często się w ciąży to zdarza, więc się tak nie przejmuję. Już powiedziałam mojemu lekarzowi, żeby raczej już żadnych skierowań mi nie dawał, bo oprócz tego hbsa i pierwszych badań to wszystko pozytywne mi ostatnio wychodzi :-D

Do góry