reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Witajcie :-)
No dziś zaszalałam :zawstydzona/y: Na obiad zrobiłam zapiekankę na cieście takim jak do pizzy ze szpinakiem, kiełbasą chorizo, cebulą, czosnkiem, zalaną jajkami ze śmietaną i do tego szklanka rozrobionego 50/50 soku pomarańczowego z wodą. Wynik po godzinie 130 :baffled: Ale się najadłam :tak:

Aga ja też pozwalam sobie na więcej. Dziś podjadłam po jajecznicy sękacza. Ale najbardziej mam ochotę na szklankę zimnego mleka. Niestety nie mogę bo przy kaszlu bo przetwory mleczne niewskazane :-(
Eve dziwny ten wynik :szok: Przed pomiarem umyj ręce pod ciepłą wodą i pomasuj dłoń. Pomiaru dokonujemy na 3 ostatnich placach, nie na opuszku tylko bardziej z boku. Po nakłuciu nie wyciskaj na siłę kropli bo wynik będzie nieprawidłowy.

Chyba raczej wynik prawie niemożliwy, przy takim cukrze to byś chyba była nieprzytomna. Może wycisnęłaś krew, albo było jej za mało. Spróbuj na spokojnie nawet jak nic nie jadłaś po prostu zmierzyć :)

Marysia a mi Mamusia zrobiła mięsko mielone z piekarnika, brokuła i dwa ziemniaczki, objadłam się jak nie wiem i wynik 104:-) ale twój wynik i tak niezły po takim jedzeniu ja to chyba bym z 200 miała:D

Marysia to i tak miałaś ładny wynik ja po domowej pizzy z mąki razowej i dozwolonymi składnikami miałam 190:dry:
Ja dziś piersi w maślance i ziemniaczki i trochę buraczków wynik 109 więc też ok, bo trochę tych buraków się bałam.
Ostatnio mam fazę na jabłka i herbatę za którymi wcześniej nie przepadałam :)

Ostatnia edycja:
Elizabet ja zwykle po zupach mam wysoki cukier, więc raczej je omijam chociaż czasem ochota nachodzi:baffled: A te warzywa na patelnie to tak dosłownie na patelni je robisz, czy masz na nie inny patent?

reklama
Aga no ja właśnie też jabłka wcinam jak oszalała :baffled:, nawet 4 dziennie ale takie mniejsze. Mam na balkonie 2 skrzynki i tak podbieram ciągle po kilka :zawstydzona/y:.
Kurcze dalej mi twardnieje ten brzuch. Też tak macie? Niby to norma w tym okresie ale dziś to już chyba z 15 razy się stawiał :confused:

Do góry