reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witam :-)
Aniołek super, że Twoje Chłopaki poradzili sobie z zakupami :-)
Co do płci, to my też dopiero niedawno dowiedzieliśmy się, że będzie chłopczyk, bo tak to jeden lekarz mówił, że chłopak, a drugi, że dziewczynka. Postawiłam więc na beżowy kolor bo uniwersalny :-D
Jak dwóch lekarzy stwierdziło, że jednak chłopczyk to resztę rzeczy zamówiłam typowo "męskich":-D ale 100 % pewności nie mam :baffled:
Mi też ten chleb Probody służy, mam lepsze wyniki po nim niż po tym z IG. Na śniadanie 2 kanapki z pasztetem i ogórkiem i po godzinie 91 :szok: Coś nisko, więc dopchałam kawałkiem gorzkiej czekolady :zawstydzona/y:

Ania zobaczysz, jak trochę się oswoisz z tematem to też będziesz mogła zjeść odrobinę czegoś zakazanego :tak:
We wcześniejszych postach podałam kilka sprawdzonych przepisów, po których cukier był ok. Może to Ci pomoże :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ania zapomniałam dodać żebyś uważała na suszone owoce, które są zazwyczaj mocno dosładzane i konserwowane siarką. Po nich może być wysoki cukier. Lepiej zjeść surowe owoce.
Orzechy, migdały i pistacje polecam :-)
Aga cieszę się, że Tobie ten chlebek też pasuje :-) Dziś mam też więcej energii i brzuch nie twardnieje więc nastawiłam pranie i byłam po zapas chleba.
Dziś chodzą za mną kotlety z mortadeli. Wiem, że to shit ale nie mogę się powstrzymać :-p

Marysia to chłopaki Aniołka byli na zakupach;-) mortadela faktycznie nie zabardzo wartościowa, ale kotleciki...:tak: Z dnia na dzień coraz bardziej mnie zaskakuje Twoje menu. Więc chyba się skuszę i upiekę na jutro placki ziemniaczane, słyszałam o takich bez mąki. A chodzą za mną już od jakiegoś miesiaca;-) Chleb jest u nas w piekarni w ciągłej sprzedaży, tuż pod nosem, więc nie będę miała problemu z jego zakupem. Poza tym mam wrazenie, że bardziej się nim najadłam niż IG. No i co mnie zdziwiło na ulotce napisane, że 200g chleba to 1WW, a cały ma 250g:szok:

Aga faktycznie to Chłopaki Aniolka, sorki za pomyłkę :sorry2:
Co do chleba, to u mnie ciepły dostarczają co drugi dzień ok.10.00 ale w granicach godziny 15 już nie ma :-)

o brawo Aniołek!
No to Marysia widać, że faktycznie chleb ma wzięcie. U mnie tyle dobrze, że sobie zamawiam i mam zawsze odłożony i nie muszę się spieszyć :-)
Ja po sporym obiedzie, ziemniaki z sosem i 3 klopsiki<:zawstydzona/y:> po spacerku 106.
Przedostatnie pranie Ikusi powieszone, korzystam z ładnej pogody póki mogę;-)Teraz prasowanie czeka bo w końcu się za nie wcześniej nie zabrałam;-)

Ja za ubranka wezmę się w weekend, mąż ma być w domku :-) to mi wszystko poprzynosi, na leżąco przejrzę i później mama będzie mi prać i prasować :-) w obecnej sytuacji trzeba się szykować już.

No a szczerze to tej roboty trochę jest. Ja już od miesiaca nie mogę się obrobić, fakt, ze nie co dzień no ale... Aniołek pamiętam jak Cie kusiło już zabrać się za przygotowania, może to podświadomość Ci podpowiadła, czasami zdarza mi się wierzyć w takie rzeczy:tak:

reklama
kto wie może coś w tym jest, ale kto wie jak do tego wszystkiego by doszło jeszcze pranie i prasowanie tych ubranek to może jeszcze gorzej byłoby z szyjką...

Do góry