reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Właśnie nie wytrzymałam i zjadłam kawalątek (taki na 2 małe gryzy) ciasta zakonnica z bitą śmietaną, borówkami i malinami :zawstydzona/y: Wiem, że nie powinnam ale to ciasto dosłownie uśmiechało się do mnie z lodówki ;-)

reklama
Naskrobałam i skasowałam:baffled:

Jestem już po wizycie.
Marysia też się stresowałam jak nigdy chyba, a same dobre wieści na mnie czekały. Więc trzymam za Ciebie kciuki. A to ciasto jak chociaż trochę pozwoliło zapomnieć Ci o stresie to... na zdrowie:tak:
Botanica też miałam robioną toksoplazmozę, i z tego co się orientuję to jeszcze takie badanie będzie powtórzone.

Dziewczyny to chyba tylko ja czekam na spotkanie z diabetologiem jak na ścięcie:baffled: Ale mój gin powiedział, że powinnam zwrócić jej uwagę, żeby nie czuła się bezkarna, więc trochę mnie pocieszył;-)
A u Młodej wszystko ok, waży 1626g i co najbardziej mnie ucieszyło odwróciła się:-)

Aga cieszę się, że wszystko ok :-) W którym jesteś tygodniu bo zapomniałam? :sorry2:
Moja wizyta dopiero przed 20 więc mam jeszcze trochę czasu.
Drugi gin odpisał smsa, że dopiero jutro wraca z urlopu, może w piątek się wbiję do niego na wizytę.
Co do diabetologa, to lekarz dał Ci dobrą radę :tak: i skorzystaj z niej, jak będzie miała wybuchowy humor :-);-)

30 tc, więc jeszcze trochę :)
No właśnie tylko, że ja pipa jestem i tak nie potrafię, a nawet jak coś powiem to będę miała wyrzuty sumienia - taka dziwna jestem :rolleyes2:
Jak wrócisz to daj znać co i jak.

Wierzę :tak: też tak miałam ale po tej akcji z paskami stwierdziłam, że to nie ma sensu. Poszłam za ciosem i zmieniłam lekarza rodzinnego.
Ciekawe ile nasz bobo waży? Twoja malutka bardzo ładną ma wagę :-)

i ja jestem po lekarzu :-)na szczęście tylko gardło mam zawalone, ale Pani doktor stwierdziła że mam spróbować się podkurować przez 3 dni a jak to nie pomoże to wtedy antybiotyk. zobaczymy ale w sumie nie chciałabym kolejnego antybiotyku jak nie jest jeszcze tak pilnie potrzebny. czuję się ok, tylko jeszcze trochę męczy mnie kaszel. kurczę ja od wczoraj zaczęłam się trochę stresować, bo w sumie skracanie szyjki nie daje oznak i człowiek tak nieświadomie sobie chodzi i myśli że wszystko w porządku a tu nie wiadomo...

jem czosnek i maliny, tylko za dużo malin to ja nie mogę:-( ale staram się,dostałam dziś tabletki do ssania na gardło które mogą kobity w ciąży i karmiące, i niby mam pić flavamed podobno dobry dla cukrzyków, takie tabletki do rozpuszczania, tylko na necie tak różnie piszą o braniu ich w ciąży i sama już nie wiem:-(

Aniołek z tymi lekarstwami w ciąży to właśnie tak jest, że coś wypiszą, a potem różne są opinie na temat brania ich w ciąży :confused:. mam ten sam problem :tak:
Mi jeden gin wypisał cyklo3fort bo zrobił i się żylak na nodze, a drugi powiedział żeby nie brać żadnych leków prócz wit.C, która uszczelnia naczynia, a żylak zniknie po ciąży jak macica się obkurczy.

reklama
Witam się ze szpitala. Miałam porobione badania dostałam zastrzyk, dobrze, że Kulka mnie poinformowałaa, o cukrze po nim, bo bym zawału dostała -159 po sniadaniu :szok: Po obiedzie nie mierzyłam, bo nie miałam jak, badania miałam, teraz czekam na kolację. Dziś i jutro mam się nie przejmować cukrami, bo rozwój płucek jest ważniejszy. Na obiad była kartoflanka z marchewką :tak: Niunia waży 1040, rozwija się dobrze. Szyjka krótka ale zamknięta, niunia trochę za nisko prawdopodobnie dziś założą mi pessar. To dobrze, będę spokojniejsza. Dostałam też kroplówkę z magnezem, bo brzuszek twardnieje. No i sobie leżę :))
Buziaki :***

Do góry