reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dziewczyny, ależ jestem szczęśliwa! Jakiś czas temu kupiłam w Rossmanie batonik czekoladowy Bio z pełnomlecznej czekolady z nadzieniem mlecznym. Wrzuciłam do szafki i zapomniałam, bo na początku to bałam się w ogóle jeść, a już nie mówiąc o słodyczach. Dziś go znalazłam, sprawdziłam węgle- 47 w 100g. Baton ma 45 g, zjadłam pół, czyli trzy kostki do kawy z mlekiem i siedziałam. Dodam jeszcze, że zanim zjadłam, zmierzyłam i było 112. Wysoko, ale nie mogłam się powstrzymać. Po godzinie piłowania i malowania paznokci mierzę i co?? 104, no w szoku jestem, następnym razem w Rossmanie robię zapas ;-)
Pingwinek, ja się pogodziłam z tym, że będzie insulina przy poprzedniej wizycie, ale lekarz stwierdził, że na razie nie trzeba, cukry ranne nie są aż tak wysokie, mam kombinować co jeść na noc, grunt, że po jedzeniu są dobre. No to czekam dalej. Może u mnie też na razie błędy dietetyczne, bo ciągle szukam :))
Aga, pewnie tak, zamartwiać się też niedobrze, ale i tak już mniej się stresuję niż na początku.
Baby, co z Tobą, nic się nie odzywasz??
Margo, jak u Ciebie z rana?

reklama
Nie udało mi się wyjść na spacer zresztą i tak zaraz do Kościoła. Ze strachu zmierzyłam cukier po godzinie i było 123, wiec wskoczyłam 2 x po 5 min na orbitreka i końcowy wynik po 1,5 h 90, ale niesmak w ustach pozostał ble... już nie wiem jak sobie z nim radzić.
Gusiak nie chciałabym zaburzać Twych szczęśliwych chwil ale sprawdz dokładnie skład tego batona czy nie ma on innych niebezpiecznych dosładzaczy, które mogą dziecku szkodzić.

Aga sprawdziłam, teraz zawsze czytam skład :) Nic takiego nie widzę, żadnych sztucznych słodzików:
Czekolada: surowy cukier trzcinowy, masło kakaowe, mleko w proszku, masa kakaowa, śmietanka w proszku, chude mleko w proszku, ekstrakt z wanilii, kakao. Nadzienie: tłuszcz palmowy, surowy cukier trzcinowy, pełne mleko w proszku, ekstrakt z wanilii.
Wydaje mi się, że jest ok, ale może się mylę??

Dzień dobry,

u mnie na czczo 75. Zjadłam duuuuże śniadanie i leżę w łóżku więc spodziewam się wysokiego cukru, na ile? Zaraz się okaże.

Gusiak ta norma nocna powinna być CHYBA 60-90, ale pewna nie jestem więc się tym nie sugeruj tylko postaraj się poszukać. Ja bym tego batona jadła jakby mi nie podnosił :-) Nie widzę, żeby w składzie było coś czego kategorycznie nie wolno :-)

Pingwinek ja też jadłam ten makaron! Na początku musiałam ostrożnie, bo mi podnosił, ale tylko trochę a później jak się organizm przyzwyczaił to chyba nic a nic mi się nie podnosiło :)

Ja mam ochotę dziś na loda kręconego, ale jak po śniadaniu będzie za wysoko to chyba sobie podaruję :baffled:

Cześć, ja niestety po tej udanej wizycie u diabetolog znowu jestem załamana. Wczoraj 2 razy po posiłku wynik 140, za radą diabetolog zjadłam II kolację przed snem, żeby organizm nie głodował i żeby glukoza na czczo była ok. Na tę kolację zjadłam pół małego kubka jogurtu naturalneho bez cukru, pół ogórka świeżego i całego pomidora - wynik po godzinie 136!!!! Nie rozumiem tego :( rano cukry 99- więc źle i mierzyłam też w nocy o 3 i też było 99 :( Dodatkowo dzisiaj rano zbadałam też poziom ketonów (bo dostałam od diabetolog paski) i wyszło raz 160 a raz 80 czyli maksimum :(. Jestem załamana, zapisałam się dzisiaj rano na kolejną wizytę, ale termin jest na piątek. Nie wiem co robić.....

Asia, a co jadłaś w ciągu dnia, że takie wyniki? Może jakiś chleb nie pasuje Ci, ja np. malutko ryżu mogę, bo mi zaraz skacze, po kaszy ostatnio też,a po dwóch ziemniakach ok.
Z tym na noc Ci nie pomogę, bo sama się z tym zmagam.

Hej dziewczyny, już jestem:) Komputer mi padł i nie miałam jak wejść na bb, ale już system przeinstalowany i na razie śmiga;) Ja dzisiaj na czczo ok. Wczoraj miałam małą załamkę, bo kilka dni temu próbowałam dwa plasterki chałki i wynik był ok. Wczoraj nie mogłam wytrzymać i zjadłam 2 kawałki na śniadanie (ta była z innego sklepu) i cukier po 1,5 h - 160! Tragedia. Wysprzątałam cały dom i po tym miałam cukier 56..., aż mi się słabo robiło. No ale szybko zjadłam wafla ryżowego i jogurt i po jakimś czasie cukier się unormował. Trochę się stracha najadłam:) Dzisiaj na drugie śniadanie był omlet, ale z dodatkiem takiej kiełbaski 100% drobiowej, zaraz mierzę wynik, zobaczymy...

hejka :-)
u mnie dziś cukry w normie.
Ale mam niechcieja i lenia dziś :zawstydzona/y:Nudzi mi się, ale nic mi się nie chce...

Wczoraj testowałam jogurt, a dziś danio z kawałkami czekolady i po daniu 109:-)mniam!

Baby, masakra! Jak Ty zbiłaś ten cukier ze 160 na 50???:szok: W ogóle to tak można?? No i to chyba za nisko, co?? Ja jeszcze nigdy nie miałam niższego niż 77, a i to chyba pierwszym czy drugim dniu mierzenia, od tamtej pory tylko wyższe.
Kulka, cieszę się, że u Ciebie dobrze, też dziś troszkę odpoczywam :-) Poszliśmy tylko z mężem na obiad, zjadłam kurczaka grillowanego z mixem sałat, oliwkami, kaparami i suszonymi pomidorami i tostem serowym+ dwie ósemki ziemniaka pieczonego podkradzionego mężowi i 123. Ten tost mi chyba nie posłużył. :dry:

reklama
Po obiadku (2 pałki kurczaka +2 ziemniaki+ frura fasolki szparagowej) i godzinnym spacerze połączonym z zakupami w Biedrze wynik 94.

Gusiak faktycznie ten skład niegroźnie wygląda. Myślałam, że to takie batony dla diabetyków i one z reguły jakieś świństwa w sobie mają - moze sama wypróbuję tego o którym piszesz:tak:
Asia faktycznie po tym jogurcie to jakaś masakra. Przykro mi.
Baby kurcze ze 160 na 56 :szok:
Kulka ja danio z czekoladą wczoraj na drugą kolację zajadałam, i rano wynik 80 więc luzik.

Do góry