reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

hej dziewczyny u mnie kiepski dzień, cukry świrują, jeszcze łapie mnie jakieś przeziębienie:-( mam nadzieję, że to wszystko spowodowane jest powrotem z urlopu. czekam z niecierpliwością na wyniki badań bo dziś byłam na morfologii i hemoglobinie glikowanej, i jestem ciekawa co to będzie...
co do moderowania to nie wiem z czym to się je:-p więc i ja się nie piszę:rofl2:
do Waszych pewniaków dodaję:
13.jajka gotowane
14.placuszki serowe, bo chyba nie było sygnału że ktoś miał po nich podwyższony cukier
15. kiełbaski i mięsko z grilla
16. sałatka greckie i inne podobne :-D

reklama
Ja dodam jeszcze:
17. bigos z kabaczka
18. kabaczek faszerowany mięsem mielonym
19. omlet z szynką i cebulą
20. naleśniki z mąki razowej ze szpinakiem, wędzonym łososiem, serem feta
21. szpinak blanszowany z cebulką i serem feta
22. pankaces z maki razowej z owocami
23. pulpety z łopatki w sosie koperkowym
24. pulpety z ryb
25. kurczak marynowany w maślance lub jogurcie pieczony lub grillowany

Dziś na obiad zrobiłam chłodnik z ogórka z jajkiem na twardo. Do tego zjadłam 1 małego ziemniaka. Zobaczymy jaki wynik będzie po godzinie. Oby w normie bo było bardzo dobre i orzeźwiające na te 36 stopni :-)

Ja dziś nie ogarniam. Nie posprzątałam naczyń od śniadania, wstyd i masakra. A ja z tych pedantycznych..Leżę jak flak...

Godzinę temu zmierzyłam cukier-91, po czym zjadłam dwa paski czekolady i po 1h 87 :eek: No to dalej wpycham w siebie morele. Zaraz muszę obiad kombinować...

Witam!
U nas straszna duchota. Wczoraj jeszcze gorzej.Nie miałam siły siedzieć przy kompie.
Ja dzisiaj na czczo 66 ,ale zakładam zawsze jakiś margines błędu.
Potem zjadłam kromkę razowca z wędliną i trochę takiej pysznej swojskiej,chudej kiełbaski i sałatkę z pomidora i ogórka i po godzinie 118 ! Więc jedyne wytłumaczenie to to ,że siedziałam przed telewizorem .Brak ruchu.
Na 2 śniadanie zjadłam kubek mleka z rozpuszczoną czekoladą 70% i kawą a do tego 2 kulki lodów śmietankowych z dwoma brzoskwiniami i cukier po godzinie 105 !
Ale zaznaczam,że ciągle chodziłam po tym posiłku po domu.
Więc po raz kolejny przekonuję się ,ze ruch u mnie to podstawa.
Czasami mi się po prostu już nie chce.
Wczoraj czułam się tym ciagłym dbaniem o ruch po jedzeniu już zmęczona.
Planuję na kolejny posiłek zjeść sobie parówkę drobiowo-wieprzową .Nie wiem jak zareaguję.Niektóre dziewczyny piszą ,ze dają radę i nic się nie dzieje.
Zobaczymy.
Wiecie co?
Po porannym śniadaniu byłam tak bez energii ,że nie miałam na nic siły i to po jednej kromeczce chlebka!
Zmieniło się to dopiero po kolejnym posiłku ,czyli po czekoladzie i lodach. Doszłam więc do wniosku ,że ja po prostu nie mam energii z powodu braku kalorii .
Zdarzyło się Wam to?
A nie mogę na śniadanie jeść więcej ,bo akurat rano cukier sporo wzrasta.Przynajmniej mnie. To znaczy prawie do granicy normy.

:cool:

Awena ja też tak miałam jak dostarczałam sobie za mało kalorii. Chyba musisz popracować jeszcze nad I śniadankiem żeby wyszukać coś co nie podniesie cukru a ma więcej kalorii...Mi tak lekarz kazał zrobić.

Awena ja nie zauważyłam by brak kalorii wpływał na moje zmęczenie bo po prostu sobie nie pozwalam na ich brak. A i podziwiam ten cukier po mleku z czeko i lodach wow.
Margo ej tam, ej tam, czasami można pozwolić sobie na trochę lenistwa, a poza tym moje gary nadal po śniadaniu w zlewie. I faktycznie ten Twój cukier niziutki, może stwierdził, że w takie upały da Ci spokój :-)

Dziś na obiad pomidorowa z soboty tym razem wypróbuje ryż basmati zabaczymy efekty - tylko, że ja obiad to dopiero 15:30.
A i pół mojej drożdżówki z serem i kruszonką i po tym jedna parówa na zimno wynik po 1,5h 69:szok: aż żałuję że na całą sobie nie pozwoliłam;-)

Dziewczyny nie wiecie jak te lody mnie rozruszały!!! Trochę słodkiego to ratunek ! Dla mnie przynajmniej.
Margo ,masz rację muszę coś wymyślić na to śniadanie .Może wykluczyć chleb a wprowadzić np.same warzywa ?
Macie coś takiego co daje energię a nie podnosi cukru?

Awena ja Ci nie pomogę, bo jem na śniadanie chleb ze słodem jęczmiennym, parówki i pomidora i to jest dla mnie ok. Wcześniej, jak jeszcze nie wiedziałam, ze to mogę to zjadałam na śniadanie 2xwase z jakimiś warzywami typu sałata i ogórek zielony. Teraz ten słodzony chleb mnie ratuje.

reklama
Kulka ja mam na pewno, o czym świadczy przedtygodniowy obiad z mężem w restauracji i cukier prawie 160 po 1,5h :szok: Więc mimo tego że osiągnęłam jakąś tam kontrolę nad tym wszystkim to muszę uważać aby się nie rozpędzać...

Aaaaa..wiecie, że już trochę przytyłam i brakuje mi tylko ok 1kg do osiągnięcia wagi sprzed ciąży :tak: Juppi!:-)

Do góry