reklama
Wiem, że łatwo się mówi ja to przechodzę w drugiej ciąży. Ja np. do obiadu zjadam chociaż jednego ziemniaka,albo trochę ryżu albo kaszy. Bo mięso i sałatka nie ma praktycznie węglowodanów,a takie niskie cukru też nie są dobre. Hipotetycznie mogą wychodzić Ci złe wyniki tak jak Margo pisała jak wyciskasz krew chociaż mi się zdarza wyciskać ale wtedy to mam chyba wyższy :-)
Margo25
Fanka BB :)
Awena jestem skołowana Twoimi wynikami, bo one są moim zdaniem dziwnie niskie. Tym bardziej, że po glukozie w labo wcale nie wyszedł Ci niski wynik. Nie chcę się bawić w lekarza więc pewnie nie za dużo Ci pomogę. Jak będziesz jadła ciemne kasze, ryże i makarony to raczej Ci cukier strasznie nie wzrośnie a zawsze to węglowodany. Mój organizm reagowała na początku raczej buntem w drugą stronę. A jeśli wbijasz tylko igłę w paluszka i przykładasz do paska jak w instrukcji to nie ma szans abyś źle mierzyła. Po Twoim śniadaniu z wczoraj ja bym miała w okolicach 120, ale nie 60?!?! Widać, że tylko po tej owsiance z miodkiem coś się ruszyło, ale też bez tragedii. Zastanawiam się czy lekarz nie zleci Ci jeszcze raz badania na glukozę bo ta cukrzyca naprawdę dziwna i jak nie cukrzyca :/
kulkaPrzytulka
Awena, mi jeszcze przychodzi do głowy, że z Twoim glukometrem może być coś nie tak...Warto sprawdzić go tam, gdzie go dostałaś i jak się okaże, że źle działa to Ci wymienią.
Margo... moja lekarka chyba ma to gdzieś. Dałam jej dwa dni mojego jadłospisu , podobnego i stwierdziła ,że idealny,ale faktycznie przy rybie był też ciemny ryż.
Poobserwuję się trochę i zobaczę ,czy będą się te niskie wyniki utrzymywać .Wtedy pewnie poeksperymentuję z dietą.
Trochę sama się skołowaciałam i zaniepokoiłam .
Dziewczyny a macie niskie ciśnienie? Ja dzisiaj rano ,przed śniadaniem miałam 102/60 a tetno 74( akurat dobre). Może faktycznie mam za mało cukrów.
Jestem zła na lekarkę ,ze zostawiła mnie z tym samą.
Poobserwuję się trochę i zobaczę ,czy będą się te niskie wyniki utrzymywać .Wtedy pewnie poeksperymentuję z dietą.
Trochę sama się skołowaciałam i zaniepokoiłam .
Dziewczyny a macie niskie ciśnienie? Ja dzisiaj rano ,przed śniadaniem miałam 102/60 a tetno 74( akurat dobre). Może faktycznie mam za mało cukrów.
Jestem zła na lekarkę ,ze zostawiła mnie z tym samą.
Margo25
Awena ale masz jakąś wizytę w poradni? Bo się pogubiłam? :-) Ja też pomyślałam, że może coś z glukometrem nie halo choć życzę Ci z całego serca aby był sprawny i pokazywał właściwe wyniki.
Jak już pisałam mi nogi puchną więc mierzę ciśnienie ciągle i mam mniej więcej takie jak Ty. Trochę się dziwię, bo wszyscy mówią, że w ciąży ma się wyższe Ale moja położna i lekarka twierdzą, że takie jest też bardzo dobre ;-)
Jak już pisałam mi nogi puchną więc mierzę ciśnienie ciągle i mam mniej więcej takie jak Ty. Trochę się dziwię, bo wszyscy mówią, że w ciąży ma się wyższe Ale moja położna i lekarka twierdzą, że takie jest też bardzo dobre ;-)
Dziewczyny zrobiłam eksperyment.
Mój mąż też ma taki sam glukometr ,więc przed chwilką zmierzyłam sobie ( 1 godz. po obiedzie -leczo i 1 kostce czekolady gorzkiej) dwa pomiary równocześnie . Na moim glukometrze ,kiedy kropla krwi była jeszcze spora pomiar wyszedł 122 mg/dl , a na drugim z resztki krwi wyszedł 105 mg/dl.
Mój wniosek jest taki ,że być może kropla krwi musi być większa.
Zobaczymy co przyniosą dalsze obserwacje.
Mój mąż też ma taki sam glukometr ,więc przed chwilką zmierzyłam sobie ( 1 godz. po obiedzie -leczo i 1 kostce czekolady gorzkiej) dwa pomiary równocześnie . Na moim glukometrze ,kiedy kropla krwi była jeszcze spora pomiar wyszedł 122 mg/dl , a na drugim z resztki krwi wyszedł 105 mg/dl.
Mój wniosek jest taki ,że być może kropla krwi musi być większa.
Zobaczymy co przyniosą dalsze obserwacje.
Może Twoja lekarka nie ma doświadczenia z cukrzycą w ciąży, moja lekarka nie miała i powiedziała mi to na początku ciąży i musiałam szukać nowego lekarza... A może masz jakąś poradnię właśnie gdzie zajmują się ciężarnymi z cukrzycą :-)
reklama