reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

No i dziś nabroiłam - zjadłam loda śmietankowego i kilka chipsów od Męża :zawstydzona/y:
Mam nadzieję, że moje Dziecko mi to wybaczy:-) Na kolację zjadłam za to dużo warzyw, więc witaminki też dostał:-)

reklama
Kulka a zmierzyłąs cukier po tych chipsach czy spanikowałaś?

No to mi Aniolek na dobre narobiłaś ochoty na Twixa :baffled:

Dziewczyny, myślicie, ze ten wynik po 1,5h jest miarodajny? W ogóle słyszałam, ze niektórzy lekarze zalecają badać po 1,5h :confused:

Nie zmierzyłam ;-)Stwierdziłam, że to tylko kilka sztuk i to w ramach podwieczorku ;-)
Mi się wydaje, że 1,5 h to już długo i cukier niższy niż po 1 h. A chodzi chyba o to, żeby zmierzyć w momencie, kiedy cukier jest najwyższy?

No właśnie, któraś z Was tu pisała, ze po 1h cukier osiąga najwyższy poziom...a ja raz zmierzyłam po 40 min po jakimś posiłku i miałam 130 natomiast już po 1h poniżej 120...więc nie wiem...a w sumie to byłoby logiczne żeby mierzyć kiedy jest najwyższe stężenie. Jeśli tak jest, to może coś pokręciłam z tym moim wynikiem 130, bo to było dawno i się tym nie przejęłam :-D

podobno w przychodni w Poznaniu dla kobiet w ciąży mówią właśnie żeby mierzyć 1,5 h po posiłku, na to jaki jest cukier w której godzinie decyduje też to co jemy, bo produkty mają indeks glikemiczny, im on jest wyższy to wtedy szybciej i wysoko skacze cukier. dla najlepsze są produkty o niskim indeksie :-) to tak z mądrości :-p i właśnie twix ma niski indeks :-D:rofl2: dlatego mój kolega dietetyk powiedział, że jak raz na jakiś czas go sobie zjem to nic się nie stanie, a ja akurat mam po nim dobry cukier:-)

Aniolek Ty sobie moja droga nie zdajesz sprawy jak tym twixem wczoraj nabroiłaś :-D Musiałam się pięścią wyżyć na poduszce przez Ciebie:-D bo nie byłam w stanie wytrzymać :-D A mąż tylko powiedział: "Ja Ci pójdę do całodobowego po tego twixa" :-D Ale mu nie pozwoliłam, bo bym zjadła a to jednak było ok 24:00 więc wtedy cukier na pewno byłby wyższy. Jednak z początkiem dnia chęć nie ustała i po śniadaniu wybieram się po batona :baffled:

Jeju, jak Ty to robisz, że masz poniżej 100 po śniadaniu?! :-D

Kupiłam twixa, teraz czekam aż cukier spadnie i zabieram się za jednego paluszka. Jeju, normalnie coś mi się stało od wczoraj na tym punkcie :-D Boję się, że cukier mi skoczy i będę miała depresję :eek:

A poza tym kupiłam szpinak i fetę. Zrobię dziś na obiad z rybą :)

Dzień dobry:-)
Ja Twixy bardzo lubię, ale bardziej boję się ich teraz jeść;-)Więc na razie im nie ulegnę! ;-)

Pospałam dziś do 10 i to za długo trochę, aż się źle czuję...Jakoś ostatnio mogę tak długo spać, no ale śpię, bo co mam robić, śpię póki można:-)

reklama
dziś np. zjadłam 2 cienkie kanapki z mojego chleba żytniego z serkiem topionym i pomidorem, ale po śniadanku poszłam odprowadzić synka do żłobka więc mały spacer był i późnij taki cukier :-)

Do góry