reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Hej Dziewczynki,my jeszcze w dwupaku,
wczoraj na IP byłam na ktg, wyszły skurcze co 5-7 min,takie porzadne (powyzej 89-99 na skali) od rana plamiłam,zszedł mi czop, już taki dllluuuugiiii:p, lekarka zbadała, szyjka miękka, 1,5 cm, rozwarcie na palec, powiedziała,ze przygotowanie do porodu jest na maxa, ze do niedzieli mogę nie dotrwać, hehehe, no zobaczymy.
Chciała mnie zatrzymać w szpitalu, na patologii, żeby czekać na poród,ale wiece, lepiej w domu, niż stresy szpitalne.

No cóż,czekamy, brzuch twardy non stop, dziś reszta czopu zeszła, plamienie ustało, no i ciągnie w nogach jak na @.
Ale ja już się nie nakręcam:p, znów fałszywy alarm będzie:p., chociaż słowa lekarki- do niedzieli pani nie dotrwa, było bardzo milo usłyszeć. Ogólnie, beka będzie jak urodzę idealnie w terminie,hehehehe

reklama
gdzie tam dalej dwupaku, jestem już zmęczona ta sytuacja, dziś pewnie na patologie mnie położą i tyle...., smutna jestem:(
Wczoraj miałam już skurcze co 7-10 min, regularne przez 3h i co..... odpuściło:(, może ja nie będę mogla urodzić sama, masakra:(

labelo- będzie dobrze. To pierwsze dziecko, potrzebny jest czas. Czekam na kolejne wieści od ciebie z niecierpliwością:)

lobelo :) głowa do góry :) ja mialam skurcze konkretne od czwartku .... wdzien do wytrzymania w nocy gorzej do tego stopnia ze nie spalam i pol nocy na stojaco bo tak mi bylo najlepiej .... w dzien znowu ok i w nocy powtórka.... w pn mialam swoja planowana wizyte u lekarki to bylo rozw. na 3cm i dostalam przykaz ze jak sie cos zacznie to mam jechac i juz nie czekac bo ladnie idzie i szybko pojdzie.... no i faktycznie w nocy juz konretnie ale rano odpuscilo znowu.... a o 13 -14 w pn odeszly mi wody wiec pojechalismy na IP ale do 17-18 mimo skurczy rozwarcie dalej takie samo wiec dostalam i czopki i oksy i o 22.30 skonczylo sie cc bo mimo juz pr awie calego rozwarcia dzidzia juz byla zmeczona ze tetno spadalo do 30-40 uderzen a i ja kwitnaca juz nie bylam :D takze mimo czasem ladnych zapowiedzi moze sie przeciagac i przeciagac. w szkole nam mowili zeby jechac jak beda skurcze chyba co 5 min... ale powiem szczerze ze nie wyobrazam sobie wtedy jazdy do szpitala i poczekalni na IP bylo mi lepiej ze juz bylam w szpitalu :) zycze bezbolesnego i szybkiego rozwiazania :)

Ostatnia edycja:
Badanie glukometrem wykonuje się w celach kontroli poziomu cukru, jeśli została wykryta cukrzyca. W ciąży wykonuje się dwa razy badanie cukru, jedno z krwi i moczu, drugie w około 24 tygodnia badanie poziomu cukru po obciążeniu 75 gram glukozy. Nie słyszałam, żeby kobiety same wykonywały sobie takie badania. 

NaszKoliberek.pl Badanie glukometrem robi sie w ciazy 3 razy na dzien czasem nawet wiecej to sie robi samemu :):) a badanie zeby wykryc ewentulanie cukrzyce to sie robi w szpitalu i wtedy pijesz glukoze 75 g obciazajaca i w wyniku wychodzi czy jest cukrzyca :):):)

hej jestem tu nowa odebrałam wyniki po glukozie 75g i mam nadzieje ze mi pomozecie

na czczo mam 80 na 100
po 1h mam 180mg
po 2h mam 151mg a wiem że norma to 140 także mam tą cukrzyce ciążową ?? ;/ w czwartek idę do lekarza mam nadzieje że tak źle nie bedzie i przepisze jakąs dietke z gory dzieki za pomoc

reklama
hej dziewczyny.
W sumie dopiero teraz temat odkrylam...
i chciałm dolączyć. Mam nadzieje ze na krótko i ze po porodzie sie to wszystko unormuje.
Na razie dzielnie walcze z cukrem i czasem mnie szlag trafia kiedy w jeden dzień mam wyniki w normie, a na drugi w którym jadlam prawie to samo wyskakuje mi cukier powyzej 150....

Do góry