reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Hej Dziewczynki,my jeszcze w dwupaku,
wczoraj na IP byłam na ktg, wyszły skurcze co 5-7 min,takie porzadne (powyzej 89-99 na skali) od rana plamiłam,zszedł mi czop, już taki dllluuuugiiii:p, lekarka zbadała, szyjka miękka, 1,5 cm, rozwarcie na palec, powiedziała,ze przygotowanie do porodu jest na maxa, ze do niedzieli mogę nie dotrwać, hehehe, no zobaczymy.
Chciała mnie zatrzymać w szpitalu, na patologii, żeby czekać na poród,ale wiece, lepiej w domu, niż stresy szpitalne.

No cóż,czekamy, brzuch twardy non stop, dziś reszta czopu zeszła, plamienie ustało, no i ciągnie w nogach jak na @.
Ale ja już się nie nakręcam:p, znów fałszywy alarm będzie:p., chociaż słowa lekarki- do niedzieli pani nie dotrwa, było bardzo milo usłyszeć. Ogólnie, beka będzie jak urodzę idealnie w terminie,hehehehe

reklama
gdzie tam dalej dwupaku, jestem już zmęczona ta sytuacja, dziś pewnie na patologie mnie położą i tyle...., smutna jestem:(
Wczoraj miałam już skurcze co 7-10 min, regularne przez 3h i co..... odpuściło:(, może ja nie będę mogla urodzić sama, masakra:(

labelo- będzie dobrze. To pierwsze dziecko, potrzebny jest czas. Czekam na kolejne wieści od ciebie z niecierpliwością:)

lobelo :) głowa do góry :) ja mialam skurcze konkretne od czwartku .... wdzien do wytrzymania w nocy gorzej do tego stopnia ze nie spalam i pol nocy na stojaco bo tak mi bylo najlepiej .... w dzien znowu ok i w nocy powtórka.... w pn mialam swoja planowana wizyte u lekarki to bylo rozw. na 3cm i dostalam przykaz ze jak sie cos zacznie to mam jechac i juz nie czekac bo ladnie idzie i szybko pojdzie.... no i faktycznie w nocy juz konretnie ale rano odpuscilo znowu.... a o 13 -14 w pn odeszly mi wody wiec pojechalismy na IP ale do 17-18 mimo skurczy rozwarcie dalej takie samo wiec dostalam i czopki i oksy i o 22.30 skonczylo sie cc bo mimo juz pr awie calego rozwarcia dzidzia juz byla zmeczona ze tetno spadalo do 30-40 uderzen a i ja kwitnaca juz nie bylam :D takze mimo czasem ladnych zapowiedzi moze sie przeciagac i przeciagac. w szkole nam mowili zeby jechac jak beda skurcze chyba co 5 min... ale powiem szczerze ze nie wyobrazam sobie wtedy jazdy do szpitala i poczekalni na IP bylo mi lepiej ze juz bylam w szpitalu :) zycze bezbolesnego i szybkiego rozwiazania :)

Ostatnia edycja:
Badanie glukometrem wykonuje się w celach kontroli poziomu cukru, jeśli została wykryta cukrzyca. W ciąży wykonuje się dwa razy badanie cukru, jedno z krwi i moczu, drugie w około 24 tygodnia badanie poziomu cukru po obciążeniu 75 gram glukozy. Nie słyszałam, żeby kobiety same wykonywały sobie takie badania. 

NaszKoliberek.pl Badanie glukometrem robi sie w ciazy 3 razy na dzien czasem nawet wiecej to sie robi samemu :):) a badanie zeby wykryc ewentulanie cukrzyce to sie robi w szpitalu i wtedy pijesz glukoze 75 g obciazajaca i w wyniku wychodzi czy jest cukrzyca :):):)

hej jestem tu nowa odebrałam wyniki po glukozie 75g i mam nadzieje ze mi pomozecie

na czczo mam 80 na 100
po 1h mam 180mg
po 2h mam 151mg a wiem że norma to 140 także mam tą cukrzyce ciążową ?? ;/ w czwartek idę do lekarza mam nadzieje że tak źle nie bedzie i przepisze jakąs dietke z gory dzieki za pomoc

reklama
hej dziewczyny.
W sumie dopiero teraz temat odkrylam...
i chciałm dolączyć. Mam nadzieje ze na krótko i ze po porodzie sie to wszystko unormuje.
Na razie dzielnie walcze z cukrem i czasem mnie szlag trafia kiedy w jeden dzień mam wyniki w normie, a na drugi w którym jadlam prawie to samo wyskakuje mi cukier powyzej 150....

Do góry