reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
U mnie w ogóle olali to że miałam cukrzyce w pierwszej ciązy,i żadne gin nie chce mi dac pasków i żadne nie chce mnie skierowac wcześniej na glukozę - więc czekam do tego chyba 25 tygodnia.

Nice, Majka - no dobra skoro tak u was było to teraz już mogę powiedzieć, bo jakoś mi się wierzyć nie chce że to może być prawda.
Miałam robione usg w 17 tyg na super sprzęcie - w szoku byłam jak dobrze było widać dziecko - nawet na 3D tak dobrze Bartka nie widziałam - każdy palec i oczy i nos i wszystko było widać, i pięknie rozkraczone nogi bez ptasiora!!!!!!!!!!!!!!! ale kurde w sumie do 20 tygodnia może jej jeszcze ptasior wylecieć :( ale wstępnie to laseczka :) ale było by faaaaaaaaaaaaaaaaajnie mieć taką parką od razu :)

Maria - no to suuuper - gratulacje :) ale fajnie :) ja bylam tak samo zdziwiona super sprzetem jak od 13 tyg lezalam w szpitalu.:) w przychodni to widac wlasnie ufoludka a tam kazdy narząd mogą sobie dokładnie poogladac i tak podgladalam mala co 2-3 dni :) nawet mi pare razy pomachala wtedy :) ojj pamietam jaka bylam szczesliwa jak mi powiedzieli ze to dziewczynka bedzie :) jakos bylam przekonana ze to bedzie chlopak a tu takie mile zaskoczenie :D

karorek - zazwyczaj w szpitalach biorą zwykłe igły jednorazowe do strzykawek i o ile dobrze pamietam to w przychodniach tez tak robią.

Maria - no to gratulacje!!! No ja własnie jak byłam prywatnie na tym dobrym sprzęcie to własnie widziałam też rozkraczone nóżki bez ptaszka, co prawda warg sromowych się tam nie dopatrzyłam, ale ptaszka na bank nie widziałam. A u Przemka to ewidentnie był ptaszek (u tego samego lekarza na usg) i nie dało się tego nie zauważyć, bo dużo odstawał i jajka też widziałam wtedy. A u kogo wreszcie byłaś na tym usg, że tak fajnie było wszystko widać?

My jutro jedziemy do mojego taty na kilka dni. Mały jest ostatnio przesłodki i strasznie przytulaśny. Z dnia na dzień widać jak się rozwija, coraz bystrzejszy się robi, można już się z nim normalnie bawić i jest pełna interakcja. Wcześniej tez można było, ale teraz to jakoś tak inaczej, można się z nim już bawić w zabawy które mi i mężowi też się podobają, a nie takie co tylko mały się cieszy a dla nas nuda ;-) Także mamy z tego naszego bąbla kupę radości :-)

Domkaa Wszystkiego najlepszego ....huraaa Jagódka pierwszy roczek ukończony :):):) Buziaki dla solenizantki ...

U nas ok Mały ma jakies krostki na brzuszku nie wiem kurcze czy to od proszku ale juz tydzien to ma w poniedzielek ide z nim do lekarza jak mu nie zejdzie ..czy to od mleka bo robilam mu kaszke na normalnym mleku ..ale wczesniej budyn jadl na mleku i nie mial krostek ?? Mozliwe jest ze to od danonkow jogurtow ??? Bo juz sama nie wiem ..ma takie chropowate krosteczki na brzuszku bardziej w dole .... nie wiem od czego to ale nie chcialam od razu po lekarzach chodzic ale chyba bede musiala ....

karorek Jesli chodzi o nakluwanie to ja kupowalam takie specjalne igielki nie pamietam teraz czy na recepte ale chyba nie w patece i za kazdym razem zmienialam .kupisz je w aptece sa wygodne zabudowane tylko wystaje kawalek igielki do naklucia :)a w szpitalu jak poszlam przed porodem bo szlam na cesarskie umowione to sama sobie tymi igielkami mierzylam poziom cukru .I oczywiscie moze ktos inny go uzywac to nie zmienia wyniku :):):) ale rzecz jasna igle masz tylko ty swoja ....

nice-girl I Przemus tez juz roczniakiem jest ....chodzi juz ??? Najlepszego buziaki :):)

Ostatnia edycja:
hej
Zaganiana jestem bo świętowałam swoje urodzinki, ostatnie dwadzieścia...ach kiedy to minęło?:)
Domka-sto lat dla Jagodziaka:-) Październikowe dziewczyny są fajne;-)
Maria-fajniutko że dziewczynka-parka to marzenie

Ja o płci dowiedziałam się w 12 tygodniu, lekarz powiedział że to za szybko na fachową "diagnozę" tak po przyjacielsku mrugał do M.że siusiaka nie widać.

Miłego weekendu mimo deszczowej pogody

reklama
hej Słodkie!!!

przepraszam, że tak długo sie nie odzywałam, ale najpierw wakacje, potem dużo do nadrobienia w pracy a teraz szukam pomału nowej i na nic nie mam czasu i nie wiem kiedy będę miała. Niedługo zaczynam intensywną naukę do egzaminu więc kolejny powód do tego, żeby odstawić net.

Maria gratulecje!, Mam nadzieję, że potwierdzi się córcia i będziesz miała parkę!

Domkaa, Nice-girl spóźnione, ale najserdeczniejsze życzenia dla Jagódki i Przemusia z okazji roczku!

buziaki

Do góry