reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witajcie:)

karolek pytałam o diabetologa do kogo chodzisz w szczecinie?? Ja prywatnie u siebie w Barlinku chodze do ginekologa i gdy po glukozie miałam kiepski ewyniki mój ginekolog skierował mnie do nas do szpitala na dwa dni mierzyli mi tam cukry i dali skierowanie własnie na arkońską do ogonowskiego i jeżdze do niego co 3 tyg po insulinie był zadowolony z moich wynków teraz cholera na czczo mam od 90 do 95 więc za dużo :( po posiłkach ok. denerwuje mnie to już wszystko z tą cukrzycą :(

misia 45 dobrze że zajrzałas jak tam maleństwo??? Niech cukry już nie wrócą!!!!!! :)

moniaz35 ja uzywam insuliny Actrapid penfill i ok sie czuję na ulotce mam napisane że igły moge mieć własnie z novorapid bo moja strzykawa jest z novonordisk Jeśli diabetolog przepisał ci taka insuline napewno jest dopuszczona dla kobiet w ciązy.

asia l a czemu idziesz do szpitala na patologię???? Na jakieś wyniki??

Maria zdrówka zyczę :)

A wg waszi diabetolodzy dają wam jakies skierowania na badania??? Mi mój tylko mierzy ciśnienie.

reklama
Maria - Bartek w Ikei - po prostu rewelacja! :-D Ale się z mężem uśmialiśmy :-D No genialne to było. A jakie sobie gustowne łóżeczko wybrał - pewnie mu się siostrzyczka marzy ;-) Maria - a jaką płeć podejrzewają? Napisz a nie tak tajemniczo się tylko pytasz. U mnie w 15tyg. jak byłam prywatnie to powiedział lekarz że możliwe że dziewczynka, ale to takie strzelanie. Potem byłam na takim dobrym usg jakoś w 19 tyg chyba i tam mi powiedział, że dziewczynka i sama też jakby widziałam. No i potem na nfz na połówkowym (chyba w 24 tyg) powiedział, że nie widzi dokładnie, ale wygląda mu na dziewczynkę. No ale że potwierdzi na kolejnym usg. Ale skoro 3 różnych ginów niezależnie tak stwierdziło to ja już uważam że na bank dziewczynka;-)

Elmoo - ta historia straszna jest. Z mlekiem to ja nie doradzę. Przemek skończył rok i nadal je tylko mm - średnio 5 razy na dobę z 210 ml wody więc prawie litr i nie zanosi się na zmianę. Mi kiedyś pediatra mówiła że mogę małemu normalną herbatę robić, tylko taką słabą, więc chyba ok.
Przemek pije tylko wodę zwykłą, niczym nie słodzoną.

Karorek - ja tez miałam połówkowe usg i teraz dopiero koło 32 tyg. bedzie :/ Ale ja już się prywatnie umówiłam na za 1,5tyg i już sie nie moge doczekać :-)

misia - super że cukrzyca poszła w niepamięć :-)

Ewelina - ja jak idę do diabetologa to najpierw wchodzę do gabinetu pielęgniarki i tam mnie waży, mierzy ciśnienie, bada poziom cukru i pobiera od razu na miejscu krew jeśli trzeba robić jakieś badania. Na razie mi robili hemoglobinę glikowaną. No i potem po pielęgniarce ustawiam się w kolejkę do diabetolog.

czesc slodkie :)

cudna ta nasza polska zlota jesien.. tylko szkoda ze od jutra u mnie juz mniej przyjemna pogoda... :)

ja tak na szybko dzisiaj :)

agga - słodki twoj Filipek :) ale po kim on taki anielski bląd? :)

gabrielko - a Natanek jak urósł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szok - super :)

Maria - akcja nie do powtorzenia :) dobrze ze sie znalazł no i te fotki .... :) a u mnie plec okreslili jakos ok 14-15 tyg. i bylam w szoooku ze to tak szybko mozna :)

dziewczyny ja tez pamietam taka historie o porwaniach... i nawet kiedys probowalam cos wiecej sie dowiedziec i znalazłam taką stronke... klik .... ta historia wraca jako przestroga :) takze nie panikujmy :)

padlo jakos pytanie o napoje - przepraszam ale nie pamietam kto pytal - ja daje do picia herbatke owocowa hippa, kompoty, wode i wode kubusiowa z dzióbka niekapka :D a soki jak znajde niedosladzane czyli np hortexowe :)

iryska - gratulacje za te pierwsze lyzeczki kaszki :) teraz juz bedzie z gorki :D)

Domka - dla Twojej Jagódki - 100 lat 100 lat 100 lat :) wieeeeelki buziak od ciotki i drugi od imienniczki :D:D:D

karolek ja mojej mamie i tacie, mężowi i mojemu braciszkowi mierzyłam cukier tylko igły wymieniałam :p

nice-girl widzisz ja jestem umówiona na konkretną godz u diabetologa wchodze mierzy mi ciśnienie bierze kartkę z cukrami patrzy jak jest ok to widzimy sie za 3 tyg ;/ żadnych badań nic w sumie pyta się czy mi nogi nie puchną i czy zylaków nie mam na nogach i to wsio ;/

reklama
karolek ja mojej mamie i tacie, mężowi i mojemu braciszkowi mierzyłam cukier tylko igły wymieniałam :p

nice-girl widzisz ja jestem umówiona na konkretną godz u diabetologa wchodze mierzy mi ciśnienie bierze kartkę z cukrami patrzy jak jest ok to widzimy sie za 3 tyg ;/ żadnych badań nic w sumie pyta się czy mi nogi nie puchną i czy zylaków nie mam na nogach i to wsio ;/

Uaywaliscie tego samego nakuwacza??? a jaki masz glukometr???

Do góry