reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witajcie:)

karolek pytałam o diabetologa do kogo chodzisz w szczecinie?? Ja prywatnie u siebie w Barlinku chodze do ginekologa i gdy po glukozie miałam kiepski ewyniki mój ginekolog skierował mnie do nas do szpitala na dwa dni mierzyli mi tam cukry i dali skierowanie własnie na arkońską do ogonowskiego i jeżdze do niego co 3 tyg po insulinie był zadowolony z moich wynków teraz cholera na czczo mam od 90 do 95 więc za dużo :( po posiłkach ok. denerwuje mnie to już wszystko z tą cukrzycą :(

misia 45 dobrze że zajrzałas jak tam maleństwo??? Niech cukry już nie wrócą!!!!!! :)

moniaz35 ja uzywam insuliny Actrapid penfill i ok sie czuję na ulotce mam napisane że igły moge mieć własnie z novorapid bo moja strzykawa jest z novonordisk Jeśli diabetolog przepisał ci taka insuline napewno jest dopuszczona dla kobiet w ciązy.

asia l a czemu idziesz do szpitala na patologię???? Na jakieś wyniki??

Maria zdrówka zyczę :)

A wg waszi diabetolodzy dają wam jakies skierowania na badania??? Mi mój tylko mierzy ciśnienie.

reklama
Maria - Bartek w Ikei - po prostu rewelacja! :-D Ale się z mężem uśmialiśmy :-D No genialne to było. A jakie sobie gustowne łóżeczko wybrał - pewnie mu się siostrzyczka marzy ;-) Maria - a jaką płeć podejrzewają? Napisz a nie tak tajemniczo się tylko pytasz. U mnie w 15tyg. jak byłam prywatnie to powiedział lekarz że możliwe że dziewczynka, ale to takie strzelanie. Potem byłam na takim dobrym usg jakoś w 19 tyg chyba i tam mi powiedział, że dziewczynka i sama też jakby widziałam. No i potem na nfz na połówkowym (chyba w 24 tyg) powiedział, że nie widzi dokładnie, ale wygląda mu na dziewczynkę. No ale że potwierdzi na kolejnym usg. Ale skoro 3 różnych ginów niezależnie tak stwierdziło to ja już uważam że na bank dziewczynka;-)

Elmoo - ta historia straszna jest. Z mlekiem to ja nie doradzę. Przemek skończył rok i nadal je tylko mm - średnio 5 razy na dobę z 210 ml wody więc prawie litr i nie zanosi się na zmianę. Mi kiedyś pediatra mówiła że mogę małemu normalną herbatę robić, tylko taką słabą, więc chyba ok.
Przemek pije tylko wodę zwykłą, niczym nie słodzoną.

Karorek - ja tez miałam połówkowe usg i teraz dopiero koło 32 tyg. bedzie :/ Ale ja już się prywatnie umówiłam na za 1,5tyg i już sie nie moge doczekać :-)

misia - super że cukrzyca poszła w niepamięć :-)

Ewelina - ja jak idę do diabetologa to najpierw wchodzę do gabinetu pielęgniarki i tam mnie waży, mierzy ciśnienie, bada poziom cukru i pobiera od razu na miejscu krew jeśli trzeba robić jakieś badania. Na razie mi robili hemoglobinę glikowaną. No i potem po pielęgniarce ustawiam się w kolejkę do diabetolog.

czesc slodkie :)

cudna ta nasza polska zlota jesien.. tylko szkoda ze od jutra u mnie juz mniej przyjemna pogoda... :)

ja tak na szybko dzisiaj :)

agga - słodki twoj Filipek :) ale po kim on taki anielski bląd? :)

gabrielko - a Natanek jak urósł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szok - super :)

Maria - akcja nie do powtorzenia :) dobrze ze sie znalazł no i te fotki .... :) a u mnie plec okreslili jakos ok 14-15 tyg. i bylam w szoooku ze to tak szybko mozna :)

dziewczyny ja tez pamietam taka historie o porwaniach... i nawet kiedys probowalam cos wiecej sie dowiedziec i znalazłam taką stronke... klik .... ta historia wraca jako przestroga :) takze nie panikujmy :)

padlo jakos pytanie o napoje - przepraszam ale nie pamietam kto pytal - ja daje do picia herbatke owocowa hippa, kompoty, wode i wode kubusiowa z dzióbka niekapka :D a soki jak znajde niedosladzane czyli np hortexowe :)

iryska - gratulacje za te pierwsze lyzeczki kaszki :) teraz juz bedzie z gorki :D)

Domka - dla Twojej Jagódki - 100 lat 100 lat 100 lat :) wieeeeelki buziak od ciotki i drugi od imienniczki :D:D:D

karolek ja mojej mamie i tacie, mężowi i mojemu braciszkowi mierzyłam cukier tylko igły wymieniałam :p

nice-girl widzisz ja jestem umówiona na konkretną godz u diabetologa wchodze mierzy mi ciśnienie bierze kartkę z cukrami patrzy jak jest ok to widzimy sie za 3 tyg ;/ żadnych badań nic w sumie pyta się czy mi nogi nie puchną i czy zylaków nie mam na nogach i to wsio ;/

reklama
karolek ja mojej mamie i tacie, mężowi i mojemu braciszkowi mierzyłam cukier tylko igły wymieniałam :p

nice-girl widzisz ja jestem umówiona na konkretną godz u diabetologa wchodze mierzy mi ciśnienie bierze kartkę z cukrami patrzy jak jest ok to widzimy sie za 3 tyg ;/ żadnych badań nic w sumie pyta się czy mi nogi nie puchną i czy zylaków nie mam na nogach i to wsio ;/

Uaywaliscie tego samego nakuwacza??? a jaki masz glukometr???

Do góry