reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

My też uzywamy Pampersa narazie nie mialam innej firmy .jestem zadowolona tym bardziej żeNiko spi cała noc i rano mimo że pampers pełny to mały ma sucho :):) chusteczki tez pampersa ale niebieskie bo białe sensitive strasznie śmierdza :p:p:p ... Ale ku mojemu zaskoczeniu pampersy nie idą mi jak "woda" kupiłam 4 paczki trójek miesiąc temu i zuzylam tylko troche wiecej niz pol paczki .....sa tak chlonne że nie zmieniam co chwilke a pupa Nikusia jeszcze niegdy nie była nawet choćby zaczerwieniona ..profilaktycznie stosuje Linomag albo czasem sudocrem ....czasem też Nivea przeciw odpażeniom ..tak na zmiane Mam też zestaw Oilatum stosuje do kąpieli a na odparzenia to trzymam w razie potrzeby ... Olitalum polecam super kosmetyki dla niemowlat ....nie mialam jeszcze problemow z odpazeniami jak narazie .....

Ostatnia edycja:
reklama
agga86 no po to stosuje zapobiegawczo zeby tych odparzen nie bylo .... myslę że jak do tej pory sie nie odparza to czemu potem ma skoro tak samo bede dbac .... nie wiem moze sie mylę ale sądzę że gdybym nie stosowała to dawno miałby zaczerwenienia ....

Agula oj no przecież ja się nie czepiam ;) Tak tylko strzeliłam^^
No i życzę, żeby Nikusiowej pupce odparzenia były oszczędzone bo widziałam jak mój cierpiał przy tej biegunce i wtedy co M mu skórkę starł :(

Ja się morduję z tym prasowaniem dalej! Rejwach robię w szafach bo kurcze aż rzeczy wylatują bo wszystko na chama poupychane... rzeczy zimowe postanowiłam poukładać, popakować i na strych bo inaczej wszystko zawsze jak z gardła będzie wyglądało :| Póki co uporałam się z ręcznikami i rzeczami Filipa no i z tymi zimowymi. A jeszcze porządne wyczesywanie Tajgi przede mną, obiad i inne pierdoły. Nie lubię niedzieli ;p

co do chusteczek to też najlepsza moim zdaniem jest dada, ostatnio kupiłam pampers bo po drodze było, póki co nie ma uczulenia, chyba już mineło, a co do smarowania dziecka sudocremem to też staram się smarować za każdym razem gdy przebieram

No jak mnie M dzisiaj wnerwił to pojęcia nie macie! Normalnie mam go ochotę tym cholernym żelazkiem pieprznąć! Wstałam to się wzięłam za te szafy jak pisałam, żeby doprowadzić ciuchy do porządku a nie, że wyglądają jak psu z gardła. Popakowałam nadmiar i wzięłam się za prasowanie, układanie i zdejmowanie kłaków (Tajga linieje więc jak ciuch na kanapę się położy to już w kłakach jest). Coś tam gadamy, gadamy a ten do mnie "Po co ty to robisz? Mi wisi czy ja mam koszulki wyprasowane czy nie"... żeby to raz jeszcze było! A on co jakiś czas mi taki tekst zapuszcza... Się wkur* i powiedziałam że od dzisiaj sam to robi, łącznie z innymi porządkami, które najwyraźniej mu też wiszą. No na prawdę mam mu ochotę przywalić!

Agga współczuję bardzo. Ja też się przywiązuję do roślinek. Mam nadzieję, ze jest jeszcze szansa, skoro się przyjęła to może jeszcze puści listki ...

Cześc dziewczyny
ale tu cisza.
ja zostałam ciocią w poniedziałek , mam już drugą bratanice :)

Nice podam Ci przykłąd diet mojego synka, rano mleko 370ml(dzisiaj) , 3 łyżki jajecznicy, 3 kawałeczki chleba i dopiero zje obiad. masakra jakaś, odkąd zaczął pić mleko mało co je normalnego do obiadu, wczoraj nałykał się parówki i mi zwróćił całość, później nałykał się paluszkówi i prawie się nie dławił, poradził sobie sam ale jak zobaczyłam wielkość paluszkó przez niego zjedzonych jakieś 2cm , zamiast gryźć to łyka, mamy już górne 4, teraz mam wrażenie , że będą iść dolne bo posmarować mu dziąsła to istny cud, zacisknie buzie i koniec, a tak to uwielbia mnie ciągać za nogawki i prowadzić gdzie mu pasuje.

a jeszcze ta pogoda, u nas jest strasznie zimno i do tego pada deszcz, wrr musimy poczekać do piątku , żeby wyjść na dwór

Agga "sąsiedzka przusługa"

Ja wczoraj walnęłam mega posta i mi się komp zresetował i wszystko przepadło i tak się wnerwiłam że szkoda gadać. Już nie mam siły tego drugi raz pisać. Z tym jedzeniem to miałaś rację Gabrielka - to musiało być od ząbków. Zmieniłam mu smoczek w tego z 3 dziurkami na trójprzepływowy i jak mu zaczęło łatwiej lecieć to i jeść zaczął więcej. A teraz już prawie wróciło do normy i już nawet je z powrotem ze smoczka z 3 dziurkami. No ale ząbków żadnych nowych nie ma - pewnie się tylko zbliżyły do wyjścia.

A wczoraj kupiłam małemu nocniczek i zrobił swoje pierwsze siusiu do niego,a jaką miał radochę jak melodyjka grała :-D No i dziś rano posadziłam i też od razu siusiu, przed chwilą tak samo. Albo mam jakieś mega wyczucie z tym sadzaniem go, albo on jak jest na golasa to od razu robi :-D

reklama
Nice u nas 4 szły koło miesiąca. najpierw było widać, żę idą ząbki później spokój i znowu marudzenie aż wkońcu wyszły.
co do nocniczka to gratulacje, u nas nocniczek poszedł w niepamięc niestety. jak tylko sadzam to od razu wstaje a jak jest ubrany to siada sam, ale w maju kupuje 2 zwykłe i zobaczymy czy będzie siadać, rozmawiałąm z wieloma mamami i często jest tak , że dziecko siada później wraca do pieluszki i znowu trzeba zacząć od nowa, ale idzie lato to będzie chodzić w majteczkach

Do góry