reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

czesc slodkie:)

aureolcia - ale ja nie mam zamiaru wrzeszczec tylko byłam ciekawa czemu az tyle kasy zostawilas :)

dorotka - fajnie ze dietka działa :) no i widze ze humorek tez dopisuje a to chyba najlepsze lekarstwo :) podziwiam kobieto ze przy takiej pogodzie ty z ochota do pracy chodzisz :)

reklama
Hej!

Ja tak się tylko daję znać, że jestem.

Wanda- trzymam kciuki, a być może masz już swoją Helenkę w objęciach :)

Starlet- powodzenia na wizycie, ja dziś też swoją zaliczam :)
Zobaczymy, co będzie...

Trzymajcie się, bo upały znów atakują! :szok:

Dzisiaj z młodym już chyba lepiej, chociaż nadal mam wyrzuty sumienia że naraziłam go na taki ból :-(
Ale cholera przecież to dla jego dobra nie :confused:

A ja chyba jestem nienormalna bo ciągle się boję o to czy on się będzie dobrze rozwijał fizycznie i umysłowo, czy będzie chodził, mówił, myślał itp :szok:

U mnie na chacie 28 a na dworze w cieniu 32 :szok: Zaraz się chyba roztopie :szok:
Zamówiłam moskitiery 155 zeta do 2 okienek :szok:

Ostatnia edycja:
Aureolcia - tym Infa.. coś tam też szczepiłam za 70zł, wydaje mi się że ten na rota był taki drogi. Ale nie martw się ja teraz chodze na te darmowe i płacę po 104 zl - NIE WIEM KURDE CZEMU!!!!!!!! to te platne mi wyszły taniej. A po ostatniej szczepionce tez mi tak wył cały dzień. Co do twoich obaw o małego czy będzie normalny itd to ja też tak mam - to jest koszmar! mój cały czas języka trzyma na wierzchu i nie chce go schować i wkurza mnie to - denerwuje się że może coś z nim nie tak. Szczególnie że akurat w moim bliskim środowisku jest dwójka dzieci z autyzmem który został wykryty dopiero w wieku 3-4 lat :( i te szczepionki często tez powodują jakieś "pomyłki".

A witam wszystkie nowe cukrzycowe mamy - głowa do góry wszystko będzie dobrze, i nie czytajcie jakiś bzdur o cukrzycy w necie :)

Wwwanda- trzymam kciuki :)

czesc slodkie:)

aureolcia - ale ja nie mam zamiaru wrzeszczec tylko byłam ciekawa czemu az tyle kasy zostawilas :)

dorotka - fajnie ze dietka działa :) no i widze ze humorek tez dopisuje a to chyba najlepsze lekarstwo :) podziwiam kobieto ze przy takiej pogodzie ty z ochota do pracy chodzisz :)

humor mega dobry
zwlaszcza ze dwa dni jeszcze do pracy dzis i jutro a potem ide na tygodniowy urlop bo jedziemy nad morze
no i w ostatnim tyg lipca wracam spowrotem do pracy
a jak humor dobry to i cukry oki

Aureolcia moja dostala podobny zestaw tylko pomniejszony o prevenar

Hej dziewczyny!
Ja tez sie melduje jeszcze w dwupaku:-)
Dzisiaj bylam na wizycie i znowu mnie nie zbadala:szok: Starałam sie nawet nie do konca delikatnie zasugerować, ze może jednak, ale najwyraźniej nie widziała takiej potrzeby...badana bylam 2 tygodnie temu...tylko przy moich skurczach, to i w 2 dni wszystko moze sie zmienic...no comment

Aha wizyta trwała 5 minut...troche te wypisywanie recept trwa;-), a kosztuje 200pln...dobrze, ze moj M ma pakiet w LIMie. Na koniec dowiedziałam sie, ze koncowke ciazy poprowadzi mi kto inny, bo Pani gin wyjezdza na urlop. A wiec szukaj kobito innego lekarza, na szczescie poznalam niedawno bardzo dobrego 5 minut drogi od mojego domu i chyba oleje spotkanie wyznaczone na za 2 tygodnie w Warszawie i od razu pojde do babki, ktora zakonczy mi ciaze...

No coz...ide wymyslac sposoby na ochladzanie sie!

Nimue daj znac jak po lekarzu-Tobie moja droga juz prawie 36 tydzien sie konczy!!!!! Ale SUUUUUUUUUPER!!!!!!!!!!!:-)

pasek - ja bym sie nawet nie zastanawiała tylko olała jyz ta babke i szla kolo domu, a co do badania to w sumie sie z nia zgodze, bo jak ja bylam 10 maja o 20 na wizycie i mowiłam ze mam juz jako takie skurcze i mnie zbadała to powiedziala ze rozwarcie 3 cm i ze prawdopodobnie w nocy mnie dopadnie bo najczesciej tak jest ze badanie szyjki przyspiesza wszystko no i pomylila sie zaledwie o kilka godzin bo skurcze sie zaczely w srodku nocy a o 13 mi wody odeszly, wiec moze nie chce ryzykowac :)

czesc
wita się z Wami nowa nietolerująca glukozy mamuska. Jestem w 30tc. Glukoza na czczo 100, po obciążeniu 75g po 2h -151. No i na razie mam dietę. Tylko ginek nic nie mowił, bym mierzyla sobie codziennie cukier. Ot, dieta i tyle. no i teraz się zastanawiam,czy zafudowac sobie glukometr czy nie? No bo ,skąd będę wiedzieć, po czym ten cukier idzie do góry:baffled:
A moge jesc zupki, np. chudy rosół, pomidorówke z ryzem, krupnik, jarzynową itd? no bo kompletnie nie wiem, co gotowac na obaidek?

uwaga uwaga :)

Wwwanda GRATULACJE - Witamy na świecie Helenkę :)

przyszła na świat dzisiaj po 11, waży 3180 i ma 55cm :)
Wwwanda przesyła buzki dla wszystkich :)

reklama
Hej. Mam cukrzyce ciazowa. Mam pytanie do was. Moj poziom cukru na czczo wynosi ok 60 natomiast po zjedzeniu kostki czekolady wypiciu kawy bez cukru skoczyl do 169. Dowiedzialam sie jedynie ze to powyzej normy. Chodzi mi jednak o ten cukier na czczo. W szpitalu okreslonoi cukrzyce ciazowa typu A i zlecono diete. Wszystko byloby ok gdyby nie fakt ze cukier po posilku albo wynosi max. 70 albo ponad 160. Miala ktoras tak?

Do góry