Aureolcia Filip byl wczoraj szczepiony o 12.30 a pod wieczor mial 38.5 ale mial super humor, smial sie wiec nic nie dawalam a rano juz ladna temperaturka byla, czyli ok 37.5 :-)
Dołączam się do pytania Majki - co to były za szczepionki? :O
Wanda dołączam siędo trzymania kciuków! Powodzenia!
aisa witaj wśród mam cukrzycowych :-) - od siebie mogę powiedzieć jeszcze, że warzywa nie tylko na parze i w piekarniku ale i na patelnię z curry są pyszne, ew. gotowane w niewielkiej ilości wody z dodatkiem kostki rosołowej - mniam! Poza tym unikaj panierek na mięsie - najlepiej przyp[rawiaj jak zwykle i piecz bez panierki na oleju (smalec przy cukrzycy tez ponoć nie jest zbyt dobry).
Co do chlebów to tak jak pisała
gabrielka absolutnie nie bały. Na mnie dobrze działał razowy zwykły najzwyklejszy, bez dodatku miodu i innych bajerów typu ziarna. Polecam w razie głodu surową marchewkę - działa cuda
Możesz też sprawdzić jabłka - na mnie działały dobrze ale niektórym Mamusiom tutaj na forum podnosiły cukry znacznie o ile się nie mylę. Ze słodyczy... sernik
- gruuubo wcześniej (kilka miesięcy) któraś z Mam podała przepis ale niestety nie pamiętam
- może Emka lub Aasica?
Aaaa
Aureolcia są jeszcze takie czopki dla niemowląt, które podaje sięw stanach niepokoju itp - lekkie działanie uspokajające (właśnie po szczepieniach, w okresie ząbkowania czy jak niemowlaczek jakiegoś wirusa załapał). Nazywają się Viburcol - ponoć bardzo skuteczne.
Ja po wizycie u stomatologa... myślałam, że mam dwie dziury a się okazuje, że jedno to przebarwienie tylko i ból spowodowany jest nadwrażliwymi dziąsłami :O W życiu by mi to do głowy nie przyszło! Miałam malutką dziurkę i nawet jej robić nie chciała ale powiedziałam, że wolę teraz jak już jestem i przy okazji poprawiła wypełnienie w innym zębie. Jedyne 170zł... Jak wyszłam z gabinetu to po 30min tak mnie dziąsła zaczęły napiernicza, że ryczałam! Poszłam do apteki i jak na złość 3 starszych osób przy kasie wymyślała, a ja nie dośćże z ciężkąsiatą, mokra jak szczur bo leciałam jak głupia do synka to jeszcze z potwornym bólem dziąseł! I tak stałam ze łzami w oczach z 20min i czekałam aż się starszyzna wyżali co to im nie dolega...
No i się pochwalę: Filip od tygodnia codziennie strzela ładniusią, śmierdzącą kupę, po której jest mega happy
Co do staników jeszcze... mam do sprzedania dwa staniki Triumpha nowe 75C jeden z całą metką a drugi z jej połową (przeszkadzała mi przy mierzeniu) - za jeden płaciłam 149zł -
takiza drugi 80zł - (
taki Za hm 80% ceny powiedzmy?
Może któraś z mniej biuściastych mam reflektuje?