reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Aureolcia jak humor dzisiaj?
Wanda przyjaciółka?

Dziewczyny skąd u was wspaniałe cukry nad czczo?! ja miałam insuline i nadal 100, u mnie norma była do 105 ale 90 nigdy mi się nie zdarzyło.

Dorka zjedz pyszny obiadek :) mięsko i surówki to prawie żadne węglowoadany :)))

w kolejnym sklepie nie bylo hippa moja pierwsza marchewka.. byl jedynie babydream mloda marchewka od 4 miesiaca i to kupilam Polce. ladnie spi od 10-30 bo na spacerku bylysmy.. tfu tfu niech jeszcze pospi ;p

ja to glupia jestem bo zamiast isc po piguly to jade na gumie i robie testy co seks. teraz np po 8 dniach zrobilam.. ale nie wiem czy to nie zakrotko ?

Ostatnia edycja:
Witam!

Wysłałam numer tel. na prv. do Marii i Majki (czy doszły???- bo nie mam w wysłanych wiadomościach), jakby co, ale mam nadzieję przez najbliższe 1,5 miesiąca nie znikać nagle... :)

Elmoo- ja mam termin na połowę sierpnia w przybliżeniu, jestem chyba parę dni wcześniej niż Pasek, nie pamiętam, jak z Anecią, która teraz jest w szpitalu, ale generalnie ona chyba później, a nowe słodkie mamy to chyba wszystkie jeszcze później...
Ja w swoim suwaczku po prostu podawałam datę ostatniej miesiączki i działa dobrze, może spróbuj jeszcze raz go wygenerować i wkleić w sygnaturę, bo nie mam pomysłu, czemu strajkuje u Ciebie...

Dorotka- całkiem niezły ten cukier miałaś po torcie, u mnie to by chyba glukometr się zbuntował...
Smacznego obiadku weselnego i niskich cukrów!! :)

Majka- genialna ta stronka! :-D, pokazalam mojemu M i możliwe, że to jest właśnie ten drugi link, który on wczesniej wynalazl, a potem już nie mógł na niego trafić...
Ja tez nie mogłam, bo szukałam polskiej... Ale ceny rzeczywiscie zabójcze...:eek:
M. ma też hopla na punkcie komputera, znalazł więc też "Linuxowe" ciuszki- o takie... Niestety ceny też niezłe, ale może uda się zrobić prasowankę ;-)
Trzymamy kciuki za przegląd samochodziku- "my" tzn. ja i mały chyba też, bo mnie jakieś piąstki boksują...

Starlet- super, że cukry u Ciebie poniżej 90 na czczo, u mnie niestety ponad, ale niewiele- 91...
W sumie jak się zastanowić, to po takiej serii wyższych wyników potem cukier może się przez sam stres podnosić... Ja sobie zrobiłam glukozę z żyły w labie i wiem już, że przynajmniej od czasu do czasu mam w normie...
Może po 36 tygodniu nam się poprawią...Oby :)

Aureolcia- najlepiej by było, jakbyś przed wizytą tej koleżanki mogła znaleźć chwilkę, żeby zrobić coś dla siebie- podejrzewam że całodobowe spa odpada, ale chociaż jakiś fryzjer/kosmetyczka/nowy ciuszek... Domyślam się, że to nie tak łatwo przy malutkim dziecku gdzieś się wyrwać, ale sytuacja jest wyjątkowa...
Rada strasznie banalna, ale u mnie zawsze skutkowało przy spadkach samooceny...

Wanda- dzięki za info o pieluchach, ja to kompletnie zielona w te klocki i chłonę każdą informację :)

Gabrielka- mój nowy glukometr też nie chce wyświetlić niższego wyniku niż 90, taki uparty... ;)

Heh, oby się w końcu mama_Ola odezwała z jakimiś dobrymi wieściami, bo trochę niepokojące zaczyna być... :(

Miłego dnia!

dorotka podałaś komuś namiary do siebie??

a moge do Ciebie
jeszcze nie podałam

Aureolcia jak humor dzisiaj?
Wanda przyjaciółka?

Dziewczyny skąd u was wspaniałe cukry nad czczo?! ja miałam insuline i nadal 100, u mnie norma była do 105 ale 90 nigdy mi się nie zdarzyło.

Dorka zjedz pyszny obiadek :) mięsko i surówki to prawie żadne węglowoadany :)))

wlasnie taki zamiar mam miesko surowki,dam prezent i spadam do domu ,takze Was dzis jeszcze pomecze:)

w kolejnym sklepie nie bylo hippa moja pierwsza marchewka.. byl jedynie babydream mloda marchewka od 4 miesiaca i to kupilam Polce. ladnie spi od 10-30 bo na spacerku bylysmy.. tfu tfu niech jeszcze pospi ;p

ja to glupia jestem bo zamiast isc po piguly to jade na gumie i robie testy co seks. teraz np po 8 dniach zrobilam.. ale nie wiem czy to nie zakrotko ?

oj my na początku tez na gumach jechalismy,a od 4 miesiaca jak juz cycem nie karmilam na plastry sie przezucilam

Dorotka- całkiem niezły ten cukier miałaś po torcie, u mnie to by chyba glukometr się zbuntował...
Smacznego obiadku weselnego i niskich cukrów!! :)

wiesz to tlluste bylo a tluste przy slodkim to bardzo wysoko nie skacze,ale podejrzewam ze dlugo sie trzyma

do pozniej dziewczyny slodziny moje

ja to nigdy nic nie bralam ;/
to prawda ze po pixach sie tyje ma sie mniejsza ochote na seks miewa sie humory itp ?

i czy to prawda ze palace i pijace nie powinny brac pigul ?

ja to nigdy nic nie bralam ;/
to prawda ze po pixach sie tyje ma sie mniejsza ochote na seks miewa sie humory itp ?

i czy to prawda ze palace i pijace nie powinny brac pigul ?

teoretycznie tak
ja palic palilam przed obydwoma ciazami,tzn przed pierwszą ciązą palilam i bralam tabsy,a przed druga palilam i plastry
co do alkoholu to ja nie przepadam
ale to leki jak kazde inne i tez w przypadku roznych lekow nie wolno palic,pic i prowadzic samochodu

reklama
Do góry