reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
o lolek, 43 ruchy i Ty się czymś martwisz?? :-) chyba nie ma powodu - dla mnie to liczenie jest durne i tyle, mi tez lekarz kazał liczyć - od 9 jak nalicze 10 ruchów to zapisać o której godzinie 10 był i tyle - ale w sumie przez cały dzień czuję dzidzię więc się nie martwię aż tak bardzo - no ale Twoja Mała to Kochana szaleje - a ja myślałam, że moja taka ruchliwa :-D;-)

reklama
Ja to nie mam co liczyć ruchów synka bo cały czas się wierci więc pewnie bym nie nadążyła zliczyć wszystkich;-):-D

Ja liczę tak jak mamjakty. 10 ruchów i koniec. A że mała jest bardzo ruchliwa to czują ją przez cały dzień i mi to pasi, nie martwię się.

ja nie liczę ruchów, pojawiają się w mniej więcej regularnych porach dnia..jak maleństwo ma bardzo cichy dzień to wtedy bardziej zwracam na to uwagę:tak:

anik pewnie miedzy 13 i 14 Twoja mala spala i te 7 ruchow to bylo przekrecanie sie z boku na bok ;-) Ze tez Ci sie chcialo do 43 liczyc ;-)

Ja też zaczynam liczyć dopiero, jak się niepokoje, że Mały się mało rusza. Jak się rusza w swoich stałych godzinach to się nie martwię, a jak go nie czuję, no to się kładę po przekąsce i liczę, aż się nie uspokoję, że jest ok, tylko Jacek ma pewnie słabszy dzień, a teraz mnie tak kopie, że mam wrażenie, że wkurza go dźwięk wybijania liter na klawiaturze, więc zmykam stąd nie ma co dziecka stresować;-)

moj tez len cos sie zrobił .. az wczoraj sie martwiłam.. ale jak wieczoirem tatus z siostra zrobili mu pobudke to wierzgał jak głupi.. Poza tym niektóre ruchy ja wcale nie czułam a piotrek po dreka tak.. wiec chyba sie do tych delikatniejszych zbyt przyzwyvczaiłam ze juz ich nie zauważam

Madzia wlasnie u mnie jest tak samo. P czasem czuje jakies ruchy, a ja nie. Tak sie zastanawiam,czy ja juz czucie stracilam??

To co mój synuś wyprawiał dzisiaj jak byłam u fryzjera to był szok..nie wiem czy tańczył czy karate ćwiczył..ale brzuch falował cały czas...babeczka która siedziała obok mnie miała niezły ubaw..a ja troszke mniejszy bo myślałam że mi brzuch rozerwie! :tak:

reklama
moja mała tak szaleje jak ja podświadomie się czyms stresuję - głównie takie wygibasy wyprawia jak czekam na swoja kolej do lekarza :-) ale tak normalnie w ciagu dnia też daje o sobie znać - i w nocy jak siusiu idę zrobić to mała tez sie budzi :-D
nie moge leżec na prawym boku bo mam takie wewnętrznie dziwne uczucie - zdecydowanie lepiej jest jak leżę na lewym - mała tez tak woli :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry