reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
o lolek, 43 ruchy i Ty się czymś martwisz?? :-) chyba nie ma powodu - dla mnie to liczenie jest durne i tyle, mi tez lekarz kazał liczyć - od 9 jak nalicze 10 ruchów to zapisać o której godzinie 10 był i tyle - ale w sumie przez cały dzień czuję dzidzię więc się nie martwię aż tak bardzo - no ale Twoja Mała to Kochana szaleje - a ja myślałam, że moja taka ruchliwa :-D;-)

reklama
Ja to nie mam co liczyć ruchów synka bo cały czas się wierci więc pewnie bym nie nadążyła zliczyć wszystkich;-):-D

Ja liczę tak jak mamjakty. 10 ruchów i koniec. A że mała jest bardzo ruchliwa to czują ją przez cały dzień i mi to pasi, nie martwię się.

ja nie liczę ruchów, pojawiają się w mniej więcej regularnych porach dnia..jak maleństwo ma bardzo cichy dzień to wtedy bardziej zwracam na to uwagę:tak:

anik pewnie miedzy 13 i 14 Twoja mala spala i te 7 ruchow to bylo przekrecanie sie z boku na bok ;-) Ze tez Ci sie chcialo do 43 liczyc ;-)

Ja też zaczynam liczyć dopiero, jak się niepokoje, że Mały się mało rusza. Jak się rusza w swoich stałych godzinach to się nie martwię, a jak go nie czuję, no to się kładę po przekąsce i liczę, aż się nie uspokoję, że jest ok, tylko Jacek ma pewnie słabszy dzień, a teraz mnie tak kopie, że mam wrażenie, że wkurza go dźwięk wybijania liter na klawiaturze, więc zmykam stąd nie ma co dziecka stresować;-)

moj tez len cos sie zrobił .. az wczoraj sie martwiłam.. ale jak wieczoirem tatus z siostra zrobili mu pobudke to wierzgał jak głupi.. Poza tym niektóre ruchy ja wcale nie czułam a piotrek po dreka tak.. wiec chyba sie do tych delikatniejszych zbyt przyzwyvczaiłam ze juz ich nie zauważam

Madzia wlasnie u mnie jest tak samo. P czasem czuje jakies ruchy, a ja nie. Tak sie zastanawiam,czy ja juz czucie stracilam??

To co mój synuś wyprawiał dzisiaj jak byłam u fryzjera to był szok..nie wiem czy tańczył czy karate ćwiczył..ale brzuch falował cały czas...babeczka która siedziała obok mnie miała niezły ubaw..a ja troszke mniejszy bo myślałam że mi brzuch rozerwie! :tak:

reklama
moja mała tak szaleje jak ja podświadomie się czyms stresuję - głównie takie wygibasy wyprawia jak czekam na swoja kolej do lekarza :-) ale tak normalnie w ciagu dnia też daje o sobie znać - i w nocy jak siusiu idę zrobić to mała tez sie budzi :-D
nie moge leżec na prawym boku bo mam takie wewnętrznie dziwne uczucie - zdecydowanie lepiej jest jak leżę na lewym - mała tez tak woli :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry