reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Moja dzidzia tak mnie kopie,ze tatus (oczywiscie jak zdazy) to czuje silne kopniaczki az widac na brzuchu....CHCE JESZCZE!!!:-)

reklama
No i ja się doczekałam! wczoraj wieczorkiem zjadłam kanapeczkę z dżemikiem..położyłam się i spokojnie oglądałam film i wtedy w końcu poczułam moje Maleństwo! Dostałam porcję porządnych kopniaków..i później cisza...mam nadzieję że teraz będzie się częściej powtarzać! ehh cudne uczucie :))

Ja włąsnie w piątek poczułam uderzenia w brzuszku. I to nawet tak silne że myjąc naczynia musiałam usiąć. A tam istna rewolucja, ciągłe kopniaczki jeden po drugim. Czyli dokładnie poczułam maleństwo w 22 tygodniu :-) Troszę mi już na serduszku lżej jak czuję ruchy. Wcześniej mogłam tylko o tym poczytać z waszych doświadczeń. Ale nie ma na to reguły, niektórym z nas czują to szybciej inne póżniej. Ale napewo jest to niesamowite uczucie :tak:

ja też swoje poczułam!!!:-):surprised::wink:(co prawda już kilka dni temu ale przyznam że jak pojawiły się za pierwszym razem to myślałam że mnie puka ale po śliwkach:-D)
dopiero kilka dni po tym mąż położył mi rękę na brzuchu i mówi-ONO się rusza!!:rofl2:
a wieczorem już wiedziałam i czułam bez przykładania ręki i to dawało czadu na maxiorka:tak:
teraz jest różnie-rusza się albo non stop albo w ogóle,
ogólnie-wspaniałe uczucie choć trochę dziwne:confused:;-):-):rofl2:

Moja Dzidzia uaktywnia się wieczorem.Nie kopie mocno,ale pluska sobie miło,a następnie powoduje straszny ból pod żebrami.Takich mocnych kopniaków,aby nawet tata poczuł to jeszce nie było:-(

A mój maluszek kopie dosłownie cały dzień, nawet teraz :szok::-D:-p:rofl2:. Czy on w ogóle nie śpi?? :sorry2::-D:rofl2: Zresztą, wydaje mi się, że kopie bardziej, niż Natala :tak::-D. A jakie doświadczenia mają inne mamy, które mają jeszcze inne dzieci??

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry