reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Moje dziecko ma chyba ADHD:-) jak zacznie wariować to skończyć nie chce Dzisiaj całą rozmowę z dyra okropnie sie wierciło Chyba miło dosyć słuchania tak jak i ja;-)

Dziewczyny te które martwia sie ze mało co czuja - jescze bedziecie chciały zeby małe było spokojne Wcale niezbyt miłe jest to jak wlezie pod zebra i zacznie sie wyciągać kopiac przepone i jelita;-) az tchu brakuje!! albo jak połozy sie na jelicie grubym... :-)

reklama
A mnie Misiowe denerwuje tym swoim upodobaniem do ruchów w dole. tylko raz oberwało mi się wyżej, a tak to majstruje coś tak, jaby już drogi wyjsciowej szukało. No ale dumna jestem, bo w brata poszło i już raz oberwałam tak, ze łzy mi do oczu napłynęły :-p.

Ja czuje juz takie ,,regularne, codzienne,, ruchy od jakis dwoch - trzech tygodni. Najpierw wyczuwalam poznym wieczorem przed spaniem, a teraz juz czuje w ciagu dnia. Najczesciej po posilkach, a juz niezawodnym sposobem na brykanie malenstwa jest zjedzenie czegos slodkiego. Nie ma mocnych, wtedy pewnie chocby spal, budzi sie i szaleje :-D

Nie sa to jednak ruchy jakies szczegolnie mocne, ani tym bardziej bolesne. Moze ze dwa, trzy razy kopnal mocno i to akurat w momencie, jak mialam reke na brzuchu :-)

Tatus jeszcze nic nie moze poczuc, bo jak czeka z reka na brzuchu - wtedy na bank maly sie nie poruszy :-D Jak tylko reka zostaje zdjeta z brzucha, malutki bryka :-D Maly zlosliwiec rosnie, hehe :-D

A ja cały czas czekam...oj jak czytam Wasze wypowiedzi to też bym chciała w koncu poczuć moje Maleństwo...a tu nic...oj żebym tylko nie wpadła w paranoję hihi...
No nic jak coś zacznie się dziać to dam znać! :)

Klaudia nie martw się napewno zaczniesz czuć maleństwo kiedu najmniej będziesz się tego spodziewać :tak:
Ja np pierwsze ruchy poczułam w autobusie :-) przyłożyłam rękę do brzuszka i wyczekiwalam żeby potwierdzić to co przed chwilką poczułam ...ale bez efektu...ludzie sie tylko na mnie dziwnie patrzyli ale co tam :-p
Maleństwo zaczeło dawać znać o sobie dopiero po 2 dniach :laugh2: więc się trochę naczekałam.
Klaudia a u Ciebie może być jeszcze inaczej - jak dostaniesz pierwszego kopniaka to nie będziesz wiedziała jak się nazywasz taki będzie silny :ninja2: hihi

Moja dzidzia kopie mnie i bryka najczesciej jak sie połoze a wieczorem wczoraj to usnac nie mogłam! rano pobudka nikiedy tez sie jej zdarzy...KLULICZKu moja tez na dole mi daje czadu i niekiedy to juz nie wiem czy jestem czy nie jestem glodna..

Oj dziękuję Ci za dobre słowo...masz racje Maluszek na pewno da mi prędzej czy później znać o swoim istnieniu porządnym kopniakiem :)
jeszcze raz wielkie dzięki :-)

reklama
A moje poszło na urlop i od kilku dni łaskawie mnie połaskocze że jest i żyje i ma mnie w nosie...Albo to ja coś ostatnio na zbyt wysokich obrotach chodze i mniej sie na tym skupiam...Tak czy siak niech nie głupieje bo jak ja mu zastrajkuje to zapomni jaki smak miała czekolada :-D ;-) a co bede wredna...póki co ja tu rządze...jeszcze ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry