reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja też nie mam pojęcia czym maleńka się wypina :-D mam czasem wrażenie że jej grzbiet wystaje (i przeciąga się jak kot) bo nagle cały brzuch tak się dziwnie wypina a małe kuksańce czuję gdzieś w środku brzuszka :-)

reklama
A moja Niunia wczoraj to chyba palec wystawiała. Pojawiała mi się taka mał gulka w okolicach pępka, wieklości może 2-3 cm. Nie wiem czy groziła mi palcem?

Kluliczku, z doswiadczenia pewnie obie wiemy ze jak sie urodzi to przejdzie mu te dobre wychowanie...

u mnie też dzisiaj jakoś spokojnie..ciekawa jestem czy dziecko też reaguje na pogdę, zmiany ciśnienia itp? jak myślicie?
ale zaobserwowałam że często to samo miejsce jest wybrzuszone, u mnie to jest nieco z lewej strony od pępka..tak jakby co pewien czas dziecko powtarzało różne ułożenia...albo się obraca tylko w jedna stronę?

A u mnie wczoraj Maleństwo wariowało na całego..aż się zaczęłam martwić czy to normalne że cały czas szaleje...
Jeju źle jak się za mało rusza...niedobrze jak za dużo....nie dogodzi mi :)

A u mnie wczoraj Maleństwo wariowało na całego..aż się zaczęłam martwić czy to normalne że cały czas szaleje...
Jeju źle jak się za mało rusza...niedobrze jak za dużo....nie dogodzi mi :)
U mnie wieczorkiem było to samo również się przestraszyłam ,że może jej coś jest nie wiem brzuszek ją boli czy co?? Myślałam,że mi którymś bokiem wyskoczy:szok:do tej pory jakoś tak mocno się nie wychylała a wczoraj, aż bolało tak mi boki wyłaziły:baffled:

Moja wczoraj wieczorem dała taki popis że myślałam że mi przez pępek wyskoczy. Co chwilę były góry i doliny na brzuchu. A dzisiaj leniuszek raz na jakiś czas przeciągnie się chyba pogoda tak na nią działa. Leje od rana.

reklama
Mój Synek też bardzo ruchliwy, jeszcze niedawno marzyłam, żeby poczuć Jego ruchy, a teraz nie mam spokoju, wariuje strasznie:-):tak:Ostatnio mam problemy ze spaniem na boku, zawsze muszę podłożyć sobie poduszkę pod brzuszek bo inaczej nie mogę spać gdyż maleństwo bardzo sie wtedy wierci-tak jakby było mu niewygodnie:tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry